Jump to content

USB mouse not working


PmiX Project
 Share

17 posts in this topic

Recommended Posts

Hi.

well i have 1 problem during installation osx68 10.4.7 on my PC

the problem is my usb mouse.

Dont work :angel:

 

Processor: Intel Celeron, 1818 MHz

Memory: 512 MB (DDR SDRAM)

Video: NVIDIA GeForce 6200 (256 MB)

Motherboard: GA-8VM533M-RZ

Mohterboard Chipset: VIA VT8751A Apollo P4M266A

Audio: VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

Network: VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter

 

Sorry for bad english

Link to comment
Share on other sites

Have the same issue.

Using Laptop FujitsuSiemens Amilo A3667, internal PS2 Keyboard and Touchpad working perfectly, but there is no USB mouse recognized (common Logitech USB mouse).

 

USB is working, tested with mass storage devices (harddisk, cardreader, Sony PSP).

Using the VIA chipset USB (VIA K8T890 + VT3237R).

 

;) Alex

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
how do i put a different kext on the iso?

 

 

You would have to make a PPF out of it oand apply it or use something like UltraISO to open up the image, dump the kext in it's respective location and rebuild the iso.

 

You can bypass this by just burning the iso as it is, install MAC using a PS2 keyboard and mouse. Once you have it running get the kext in question and dump it in the System/Libraries/Extensions folder, repair permissions, and reboot. During the reboot hit the F8 key then type:

 

-v -f -x at the prompt.

 

This will boot up in verbose rebuild your mkext and hopefully once it boots up you will be able to use your usb keyboard and mouse.

Link to comment
Share on other sites

ok.... i have 10.4.6 running with the exception of USB... its VIA. I downloaded from apple the IOUSBFamily dmg installer for 10.4.3 and that was a no go. If im missing something please let me know I have been stuck here on this for 5 days now.

Link to comment
Share on other sites

at least you can install, if i could install i'd be able to get my usb working.

 

re: ccg

 

since that's an installer option, it doesn't help me one bit. i can't use the installer without a mouse.

 

anyone know how/where to replace kexts on an installation dvd?

Link to comment
Share on other sites

I installed 10.4.8 without a problem, but I have no USB support and I didn't install the USB support, as I heard that didn't work. My PS2 mouse connection doesn't work on my PC (I just tried two different mice). The Welcome vid runs, but I can't select a language, or use the keyboard to get through the setup.

 

I downloaded the USB driver. Is there any way to install it from the command line on boot up? That would solve all my problems.... is it possible? Or, as Ophiel X was wondering, is it possible to somehow add the driver to the DVD? And if so, where is it located?

 

I tried using MacDrive and Transmac to see my OSX partition, but they don't see it for some reason, so I can't do that either... anyone?

Link to comment
Share on other sites

I got thru the install because i used a usb/ps2 adapter on my usb mouse. I have tried installing with out VIA support and that didnt make any difference. So I just want clerification here. 10.4.3 works with VIA SATA and VIA USB???? If so im just going to download that and install from there

Link to comment
Share on other sites

at least you can install, if i could install i'd be able to get my usb working.

 

re: ccg

 

since that's an installer option, it doesn't help me one bit. i can't use the installer without a mouse.

 

anyone know how/where to replace kexts on an installation dvd?

OPhiel,

My USB mouse and keyboard worked during the install (Remember the install is running on 10.4.4). It stopped working when trying to boot after the install. You might also turning on Legacy USB support in your BIOS.

 

Regards,

ccg

Link to comment
Share on other sites

I'm running off the 10.4.7 dvd as well and i had the same issues during installation. after using a ps2 mouse and keyboard i was able to get osx installed, but now i still can't use my usb keyboard and mouse. i know that my usb is working on my VIA chipsets becasue i've been able to get a flash drive to load, for some reason when i plug in my kbs/mouse nothing happens. i read somewhere about using the usbiofamily ktext, but it was an older post from a year ago and shouldn't jas 10.4.7 have all that stuff included anyways? any help in this would be greatly appriciated,

Thanks

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...