Jump to content
InsanelyMac Forum
domineus

Kernel Panic iAtkos S3 Dell xt2

Recommended Posts

as the title states I got a kernel panic on installing snow leopard using iatkos on my dell xt2. The images below give some more details I hope

if you need any details I've successfully installed iatkos v7 on my dell xt2 a few months ago. So some help is needed I'll also post on the iatkos forum too but I came here first you guys seem to help a lot

 

to give some more detail, the kernel panic occurs when I boot from dvd. It won't begin to install. Is it possible that I burned the dvd too fast? I used windows burner though it should be okay

post-557354-1277393734_thumb.jpg

post-557354-1277393748_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

is the kext ElliotForceLegacyRTC(Cmos Reset fix)

 

this kext wont give problems on some motherboards

 

use bootcd + Snow Leopard Retail

 

you can use another kext to prevent the cmos reset

 

or DSDT

Share this post


Link to post
Share on other sites

hate to be a nub but you're gonna ask me how to do that right? is there no way I can use iatkos s3 to install it on? I have to use the bootcd and snowleopard retail? Anyway to do that? Would like to test it out considering my windows won't boot up now =/

can't I also try the boot flag

cpu=0??

I tried cpu=1 or cpu=2

but I will try that

Share this post


Link to post
Share on other sites
can you provide link to boot CD ?

 

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=220312

 

http://tonymacx86.blogspot.com/

 

 

 

hate to be a nub but you're gonna ask me how to do that right? is there no way I can use iatkos s3 to install it on? I have to use the bootcd and snowleopard retail? Anyway to do that? Would like to test it out considering my windows won't boot up now =/

can't I also try the boot flag

cpu=0??

I tried cpu=1 or cpu=2

but I will try that

 

I do not know

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=216533

I prefer the Retail

I know that no one changed anything

Share this post


Link to post
Share on other sites

good news is that I found the solution to the issue and in the installation portion

however another problem

checking the log sl does not install

the last 3 steps in the log are as follows

 

reading from /System/Installation/Packages/10.6.3.intel.pkg: Input/Output error

error processing data: input/out error

retrying file://localhost/System/Installation/Packages/10.6.3.pkg after 1 failure(s)

 

what should I do in this error

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay not only did I solve the problem but have a successful dual boot for iatkos s3

 

What I did was download a new image iAtkos S3 v2 (make sure to download version 2)

Burn it on a new dvd disk (that is what caused the initial errors)

when you get to boot from cd press F8 to enter setup

I entered

maxmem = 2048

now for customizations

 

Bootloader

Chameleon v2 RC4 (this is important to get native resolution)

Bootloader Options

32-bit mode

Graphics Enabler

USB (no options selected)

Patches

Extra Director

fakesmc

Disabler

RTC

RTC (32 bit)

EVO Reboot

Drivers

- Main Hardware

- SATA/IDE

--AHCI SATA (ENABLE in BIOS FIRST)

-Sound (voodoo HDA and Apple HDA)

- PS2 (Voodoo PS/2)

-Network

--Wireless

Broadcom

--Wired

(I chose BCM 5775M but I'm sure that is not the driver)

 

Grab some popcorn and iatkos will install

 

Native resolution - need some native res?

 

http://www.kexts.com/view/222-modified_cha...ntel_x4500.html

 

Follow the instructions and you're going to be finally done

Share this post


Link to post
Share on other sites
Okay not only did I solve the problem but have a successful dual boot for iatkos s3

 

What I did was download a new image iAtkos S3 v2 (make sure to download version 2)

Burn it on a new dvd disk (that is what caused the initial errors)

when you get to boot from cd press F8 to enter setup

I entered

maxmem = 2048

now for customizations

 

Bootloader

Chameleon v2 RC4 (this is important to get native resolution)

Bootloader Options

32-bit mode

Graphics Enabler

USB (no options selected)

Patches

Extra Director

fakesmc

Disabler

RTC

RTC (32 bit)

EVO Reboot

Drivers

- Main Hardware

- SATA/IDE

--AHCI SATA (ENABLE in BIOS FIRST)

-Sound (voodoo HDA and Apple HDA)

- PS2 (Voodoo PS/2)

-Network

--Wireless

Broadcom

--Wired

(I chose BCM 5775M but I'm sure that is not the driver)

 

Grab some popcorn and iatkos will install

 

Native resolution - need some native res?

 

http://www.kexts.com/view/222-modified_cha...ntel_x4500.html

 

Follow the instructions and you're going to be finally done

 

 

Hows your multi-touch working on the touch screen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
good news is that I found the solution to the issue and in the installation portion

however another problem

checking the log sl does not install

the last 3 steps in the log are as follows

 

reading from /System/Installation/Packages/10.6.3.intel.pkg: Input/Output error

error processing data: input/out error

retrying file://localhost/System/Installation/Packages/10.6.3.pkg after 1 failure(s)

 

what should I do in this error

 

How did you fix your first problem your first post was about, with the 2 screen pics?? i have the same problem.

 

Greetz

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey guys i have the same problem getting kernel panic just like in the pic above any help would do good.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi..

 

yeah even i have the same problem of setup log showing error input output and intel.pkg

 

it repeats 3 times then setup fails with the big yellow exclamation mark and asks to restart..

 

how did u solve this?

 

is it a burning issue?

is it a image issue? (i verified the md5 checksum)

 

i have a DG31PR INTEL MOTHERBOARD

 

and sata DVD RW and sata 80 GB INTERNAL HDD

 

thank you in advance!! :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thankx domenius for replying !

well...i guess experimenting and sharing is how you play the game!! [ ;)

 

i just finished downloading another iatkos...will burn the lowest possible....and post back!!

 

EDIT: ok the new image i burned on a DVD -RW (previously it was +RW) reaaal slow.

 

the installer runs as the previous..fine...installation first gave panics..i changed few settings and the for the FIRST TIME INSTALL BAR FILLED ALMOST 40%!! :D:P

 

but.. it shows failed to verify intel.pkg! :blink:

again after 3 tries big yelow mark!

 

what to do now?..

 

and thanx for helping out! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×