Jump to content
InsanelyMac Forum
BlintWave

Unofficial Guild Wars port v.1.2.2 & 1.3.14

Recommended Posts

Ever wanted to play Guild Wars on your Mac without paying for other software?Well it's now possible and you only have to download my version instead.

 

New Guild Wars port for Mac OS X v1.2.2 & 1.3.14 Fullscreen

 

This time I have build 2 versions of this game one that has the stable version (1.2.2) of Wine and one using the cutting edge (1.3.14) version of it.This I do cause in the latest version there might be some regression with Guild Wars and might not work as good as the stable version for some others but you have that to check that out for your own.Further more this time I have not included the game files anymore so you have to copy it from your PC into the GuildWars.app file.Further details and instruction are located in the Readme.txt file that comes along with the download or on my site.Further more all older builds from me are discontinued and no longer online since the latest build is much more stable.To get your hands on the build please use the download link below...enjoy :D

 

- Intel-based Mac ( sorry PPC folks )

- Mac OS 10.5 or higher

- NVidia or ATI GPU ( Intel-based may work but is very slow and not tested )

- Sound card ( CoreAudio enabled by default )

- Keyboard & Mouse ( Windows type based are supported )

- Internet connection ( Firewall may prompt during first run )

 

To get your hands on this game please click the link below.After you have it please read the readme file first!

 

Guild Wars 1.2.2 : download

Guild Wars 1.3.14 : download

 

For info and comments go to Blintwave.nl

 

- Wineskin by doh123

- Devs at XQuartz for porting X.org to Mac

- ArenaNET & NCSoft for making and supporting Guild Wars

- Developers at WineHQ for making Wine al those years.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Wine comes to the rescue once again. crossover can to the same thing as they are using wine to play most (some) of windows games. Either way thnx for hard work, going to try it see how its going to play on my system....any issues with full screen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wine comes to the rescue once again. crossover can to the same thing as they are using wine to play most (some) of windows games. Either way thnx for hard work, going to try it see how its going to play on my system....any issues with full screen?

 

Well thanks for trying out my version and indeed Crossover uses Wine as well but they made some changes on their own.But the reason why I build my own version of Guild Wars is that now you won't have to buy software or any other programs to play this game like emulation apps and Crossover as well.

 

Anyway on my system I can't get fullscreen to work so I had to change the setting to window mode and it's set as defualt when you are running this game for the first time.But when you fire up the game you can change the resolution to your own needs and try different settings.But just to say things up ahead it may crash from time to time when you change things allot within the options menu of the game itself and it will depend as well on what type of hardware you are running this game on.

 

Well anyway if you have comments or bugs or what so ever feel free to post them on my blog as well on this forum....

Share this post


Link to post
Share on other sites

You still have to pay one time to make an account right? My uncle gave me his account a long time ago and I recall him saying something about that

Share this post


Link to post
Share on other sites
You still have to pay one time to make an account right? My uncle gave me his account a long time ago and I recall him saying something about that

 

Your correct indeed, you have to buy the game in order to get an activation key to activate your account but afterwards you can play this game without any subscription for free.

Share this post


Link to post
Share on other sites

is there some way of playing lineage 2 on mac? becase ncsoft hasnt thought of that yet. any way except putting a parallel windows oc

Share this post


Link to post
Share on other sites
is there some way of playing lineage 2 on mac? becase ncsoft hasnt thought of that yet. any way except putting a parallel windows oc

 

Well I think there would be a way indeed but this ain't the thread to talk about it.You could start your own thread and maybe someone has already achieved it to run that game on a Mac.... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
is there some way of playing lineage 2 on mac? becase ncsoft hasnt thought of that yet. any way except putting a parallel windows oc

 

Lineage 2 supposedly is usable in Wine... so it should be possible to make a wrapper for it.... if no one has done it yet, you could try it out yourself.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • all the possible frequencyes i have added seems to work fine at the moment, i have added a lot of different frequencyes to support better all kinds of professional applications, inclunding strange sampling rates and goes from 8khz up to 176.4 khz, unfortunately 192 khz does not seems to work even on cards which should support it like the audigy rx, but other frequencyes just works fine and at the moment i have tested only the sound blaster audigy rx and the audigy sb0090 (1st gen audigy) and i can confirm that all the frequencyes from 8khz up to 176.4 khz does work on that card, so i think that such frequencyes should work on all the audigy 2, 2sz, 4 cards as well, tomorrow i will test with my sound blaster live! cards and i will let you know, but here are also some photos (pro tip: use cmd + alt/opton + 4 and then press space to make a screenshot of a single window):
    • Guy's if something happened, this is most likely Admins and Moderators are working there, yes we still need some things to be done, but if it's still not yet, it's because of time or something we don't know, we just have to be patient! Slow things is just because they are working in the same time, patience for that problem is good, and loading things, but apparently now is good, for me these things I've accounted them yesterday and this morning, but now they are gone. For the missing things like the Old insanelymac and theme, please we need them, and excuse my ignorance!
    • Good evening to all. So, I have an external 1TB seagate HD and it always reads normally, but now when I plug it into my HACK it just does not read, it does not even appear on the disk utility. The light always turns blue from the HD without blinking. However I plugged it into windows, on a macbook and it worked normally. I already formatted my hack but it did not work. Thank you in advance for the help and sorry my bad english   my kexts: AppleALC.kext FakeSMC.kext IntelGraphicsFixup.kext IntelMausiEthernet.kext Lilu.kext WhateverGreen.kext VoodooHDA.kext USBInjectAll.kext NvidiaGraphicsFixup.kext   GTX 1080 Windforce core i5 7º generation 8gb Ram H170M Plus BR    
    • WOL packet is reaching the machine from LAN and from WAN (set with port forwarding), tested with "nc -l -u 9".
    • For me the forum seems reasonably OK, except whenever I see the word 'LOADING' - like when clicking another page of a thread - when it just stops completely and never returns.   I use an adblocker, so adverts aren't slowing me down.  Browsing the forum indexes is not too bad, as is clicking to view any thread.  Ditto clicking a link in an email notification to go to a particular post in a thread.  Sometimes it takes maybe five seconds to load a page, which is a bit too long.  But it's not terrible.   But then whenever I click on any other thread page, which tries to do the in-page content load (without a full page refresh), I see LOADING and then nothing further happens, even after minutes.   It's definitely not related to which content is loaded, but rather how it is loaded.  For example if I go to the index for this forum, then click directly to page 11 of this thread, it loads in 1-5 seconds.  But if I click the link to page 11 within the thread, it never comes back.  I just see this, forever:     This stuck issue seems to me likely something broken (code or configuration?) rather than a general slowdown.  But maybe there's also a general slowdown, especially for those who are seeing adverts.


×