Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
amaning11

Logic Pro 8 with an unsopported card?

19 posts in this topic

Recommended Posts

Hi i am building a hackintosh

Q6600 processor

4gb ddr2 800mhz ram

500gb sata hdd

sata dvdrw

HD4850 gpu

P5K-VM Motherboard

 

I want to be able to use logic pro 8 but i have seen that both the onboard Graphics Media Accelerator 3100 and the HD 4850 are unsupported. This causes the system to run in VESA mode is it called?

 

What problems am i going to have using OSX and logic?

 

I have the option of sending the 4850 back and replacing it with a 9800gtx+ but that would be allot of hassle

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am running Logic 8 on my laptop, with an unsupported graphics card(x1300 mobility). All Logic requires is that QE and CI(Quartz Extreme and Core Image) are working on your card.

Only thing I had to do was to enable QE and CI by inserting my graphics card ID in the AtiRadeonx1000.kext...

 

Logic 8 does not work without QE and CI.

 

I don´t know how you enable QE and CI on your card, but I assume there is a solution for that somewhere here on the forum.

 

- Ztardust

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue, ive just bought a retail copy of logic studio 8, i have a nvidia geforce 8500 GT on iATKOS 5i leopard 10.5.5 and am desperate to ge QE working as i just spent under 300 on the software

Share this post


Link to post
Share on other sites
why don't you get a supported card for 30EUR and save yourself the pain?

 

Which graphics cards are the most commonly supported, and cause the least hassle then ? , i may actually go and buy another.

Share this post


Link to post
Share on other sites
why don't you get a supported card for 30EUR and save yourself the pain?

 

 

Absolutely there is the solution ,personally i run logic 8 with a poor video card cost me 50€ NV 8400 GS 128 RAM and all is perfect,im happy with it ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I've got the same problem. I have to get the QE/CI running first on my 9800GT before I install it. Now the problem is logic says I've got 0 NVRAM but in the system profiler It says I've got 512 NVRAM. Do anyone knows how to solve this problem? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

I've got the same problem. I have to get the QE/CI running first on my 9800GT before I install it. Now the problem is logic says I've got 0 NVRAM but in the system profiler It says I've got 512 NVRAM. Do anyone knows how to solve this problem? Thanks

 

Yes.. I too have the same exact problem... The logic installer says I have 0 of the recommended 64M VRAM

 

I was able to forcefully install Logic Studio 8 by using pacifist. However there is a problem... Logic itself doesn't do a check whether you have at least 64M VRAM, but it does not run properly...

 

I wonder if it's because of the lack of a video card driver(kext) for my Intel GMA 4500M, or like Ztardust said, is it because of QE and CI are not enabled?

 

Logic loads up fine and I can create a new project, but added a midi clip and drawing some notes and trying to play them results in no sound output... Even though I have my sound working with VoodoHDA.

 

I suppose I have to change the preferences, and select an audio output... However, when I try to goto the preferences either through the button, the menu, or the keyboard shortcut the program freezes and the window never pops up... I have to forcefully quit logic to fix it. One time I have actually gotten the preferences window to show up, but I couldn't click anything as like I said logic freezes.

 

Is this because of a lack of a driver? or lack of QE?

 

take a look at this image:

NoKextLoaded.png

 

 

As you can see Core Image (CI) says: Software... Does that mean its enabled (with software acceleration only, no hardware acceleration) or is that not what it supposed to say.

 

QuartzGL is enabled... but Quartz Extreme says its not supported...

 

Is there some hack I can do to get logic working good without needing a driver?

 

Like maybe take a GMA 950 driver and patch in my device id ? How would I do that?

 

Or somehow change the preferences manually to configure the audio device?

 

Maybe since I didn't use the logic installer because I couldn't get past that part, and used pacifist instead. It did not install properly and thats why it doesn't work?

 

What can I do? I really need logic to work...

 

I'm a music producer and this has put a wall up in my process...

 

My logic looks like this right now...

LogicProblem.png

 

I hit play before taking the screenshot, yet I wasn't hearing anything from logic. Also on the left side, things are crossed out, and the bars don't go up!

 

 

Thanks for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

to run logic without qe you can install logic with pacifist or copy the logic installer packages to your hdd

-> right click -> "Paketinhalt anzeigen" (in german i thin in english it is Show content)

-> then go into the folders -> go to the file "Requirements checker" -> right click show content

-> there must be a minsys.plist or something like that an in this file you replace all the "block" with "warn".

-> save the file an start the the setup

-> the warning pops up but the installation can continued now

 

hope that helps

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use two noname silent really cheap 7300gs 512 mb pcie videocards and they work good, gives me four displays. I bought the cards on ebay from small hk store. They have a new 3d version of it now, if you look under operating systems it say it works with mac osx. If you use a Nvinject.kext I uploaded to a thread of mine in the hardware and drivers graphics part here you will get QE and everything you need to get Logic upp running.

 

http://cgi.ebay.co.uk/nVIDIA-GeForce-7300-...3A11%7C294%3A30

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got 7600GT with QE CI enabled but Logic's GUI very slow. What's wrong?

Config in sign. Thx.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same issue with Logic Pro 8 and no graphics support! Forcefully installing with pacifist gets it installed, but it screws up when the application runs!

 

I solved the problem by getting Logic Pro 9! :) You still have to forcefully install if you don't have graphics hardware support (CI/QE) and just like version 8 the application itself doesn't verify your graphics support like the installer does...

 

 

So in short, Logic Pro 9 (NINE) works with or without CI/QE, while Logic Pro 8 only works if you have CI/QE otherwise it screws up when ran!

 

:) Hope that helps!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chaka123's advise worked. I did have to try it a few times so it the .plist file would save. I opened the .cdr (which I renamed .dmg) with Pacifist. Now Logic is installing...yeah!

 

Onboard Intel915 video.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, Thanks Chaka, I Have install logic with your fix, i am on 10.8.2 with logic 9.1.7 Runs great,but i have a problem with the no native plugins, i have install waves fx audio units and the plugins opens and sounds but the plugin interface dont open he opens a plug window but i can see the interface, if i change the plugin view at controls. i can see all plugins controls and plugin works..

In ableton live i have the same issue,only i can view the interface of the native plugins,..

Any fix to thath?? Vram0 :C

 

Good news! :D I have install a Psp Audioware mixpack audio units, I open in logic and,,,Wow I can look the interface.. At moment the problem is with the waves package.. i will try it to unistall it and test other third part audio units..Logic runs very faast! Nicee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×