Jump to content

Drivers For Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.


  • Please log in to reply
240 replies to this topic

#201
jscales4000

jscales4000

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Im running Kalyway 10.5.3 on a gateway gt5012 and the sound card is an intel Sigmatel 9220 audio codec... I installed the patcher and it did not work... in sys pref it says that there is no built in audio.... Any ideas on what else I could do to get my audio working for at least the output

#202
3DRadius

3DRadius

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
This doesn`t work on my Realtek HD ALC861.System is iAtkos v7 10.5.7!!Any suggestions??

#203
kd4lsy

kd4lsy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

This doesn`t work on my Realtek HD ALC861.System is iAtkos v7 10.5.7!!Any suggestions??


Not that I have a Realtek HD, but I am having sound issues on iatkops v7 10.5.7 as well. All I know about my sound card is that it's 16-bit sound blaster pro compatible .. w.. with harmon kardon speakers... incase your asking this is a HP zv5240us.

Also, the OS doesn't even detect a sound card.

#204
josh2007

josh2007

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
This did not work for me :P

#205
norjms

norjms

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Worked for sound on MSI X58 Platinum. Haven't check input or 5.1 yet.

#206
sendblink23

sendblink23

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 posts
  • Gender:Male
  • Location:Guaynabo, PR
  • Interests:Bassist for the band: "La Hermana De Miguel" - http://myspace.com/lahermana...

Hi,
I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.
I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.
I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).
Please comment if it works.
All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.
It got my SoundMAX card working with mac.
Thanks, Machead



Woo hoo!

This also worked for me on Snow Leopard 10.6.2
Motherboard: MSI 770-C45 AM3
Audio

• Chipset integrated by Realtek® ALC888S / ALC885
- True Blu-ray Audio Support
- Flexible 8-channel audio with jack sensing
- Compliant with Azalia 1.0 Spec

:) Thanks

#207
hartleydavid

hartleydavid

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Hi,


I installed this but it's only made things worse. I did get output from inbuilt speakers and from headphones by switching in System Preferences > Sound. Now I can only get it out of the inbuilt speaker. Anybody know how I can remove this driver I just installed?

Thanks.

#208
Dutch-Man

Dutch-Man

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
I have a soundmax card in my laptop but after installing this it does not work :wacko:

#209
Kovac Davor

Kovac Davor

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
same to me ...

I have a soundmax card in my laptop but after installing this it does not work ;)



#210
hortonj63

hortonj63

    InsanelyMac Protégé

  • Validating
  • Pip
  • 3 posts
to all with the sigmatel STAC9250 i have the fix it works im using it now
email me hortonj63@yahoo.com for the txt

U MUST HAVE APPLEHDAPATHCER

#211
RazielSB

RazielSB

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts

Hi,
I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.
I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.
I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).
Please comment if it works.
All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.
It got my SoundMAX card working with mac.
Thanks, Machead

Yeah it works, I am running Mac OS X 10.5.2 (Leopard), only output. Thanks for the driver.

#212
theN1ks

theN1ks

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
hey, i'm new to this forum, but i'd like to get help with my audio here

i installed JaS 10.5.4 and then upgraded it to 10.5.7 with iDeneb combo update

my sound card is Sigmatel STAC9227X

i installed AzaliaAudio.pkg, then i got volume controls, but sound wasn't working

then i installed VoodooHDA.kext and even used AppleHDA audio patcher 1.20, and now i've got my output working

but

i'd like to get input working too ;)

what do i have to do?

in SystemPreferences output and input are recognised but input still isn't working

#213
phiyuku

phiyuku

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
How do you know which realtek audio kext you need? Mine is an internal one as far as I know. It supports up to 7.1 channels. That is all I know. If you know Clevo its a Clevo M860tu

#214
tim21701

tim21701

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Murmansk, Russia
not work - Asus P5E3 WS Professional (775, X38, 2xMarvell 88E8056 Gig, ADi-1988B)
:thumbsup_anim:

#215
BlindSoul

BlindSoul

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts

Does nothing for me... Realtek AC'97 audio Device Id: 7012


same here. Exactly the same driver.

#216
lheure

lheure

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Thanks so much!
I have a Realtek RTL8100, and It works!

Edit: Oh wait...
It didn't... I had it plugged into my PC partition.
._.

#217
imabs2

imabs2

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
hi guys. do you have drivers for ASUS P5B-VM?
i have used iPC OS X 10.5.6 audio drivers and have been repeating the installation just to fine the right driver for the built-in audio.

ADI® AD1988B 8 -Channel High Definition Audio CODEC for the Hackintosh.

Thanks for your help.

#218
AKARaccoon

AKARaccoon

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
So...This is merely for Tiger?

'Cause I can't, for the life of me, figure out the sound on Leopard for my...Thing...XD

#219
Gabo_c

Gabo_c

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 99 posts
  • Gender:Male
  • Location:Argentina

Hi,
I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.
I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.
I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).
Please comment if it works.
All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.
It got my SoundMAX card working with mac.
Thanks, Machead


Any chances some genuis compile it to run on 64 bits??? or i'm been too stupid asking it? cause on sl 32 bits loads ok and the sound is really cristal clear, i dont mind about the microphone(got one on my usb camera) or how many ouputs can handle.....stereo is enought for me... the true the quality of audio is far far better than voodoohda, don't ask me why
so can I have some hope?
Thanks to all!

#220
EngineersCake

EngineersCake

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

Hi,
I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.
I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.
I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).
Please comment if it works.
All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.
It got my SoundMAX card working with mac.
Thanks, Machead


Your audio package worked awesomely with my Thinkpad Z61m... after I tried a BUNCH of other things.

reposting machead5678's audio package

Attached Files







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   Web hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy