Jump to content

CardBus/PCMCIA PC Cards for Tiger


  • Please log in to reply
160 replies to this topic

#21
harbot

harbot

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • Gender:Male
  • Location:Pinoy Power everywhere
:)Chun-Nan Nice work man made my PCMCIA "Alive" weeeeeeee


CherokeeNMac:~ ***$ sudo dmesg | grep PCPCI configuration changed (BUS free=0 needed=1 added=1)PCI configuration changed (bridge=0 device=3 yenta=1)IOPCCard info: Intel PCIC probe: TI XX12 rev 00FireWire (OHCI) TI ID 803a PCI now active, GUID 5300385641411000; max speed s400.Got boot device = IOService:/AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/SATA@1F,2/AppleIntelPIIXATARoot/PRID@0/AppleIntelICHxSATA/ATADeviceNub@0/IOATABlockStorageDriver/IOATABlockStorageDevice/IOBlockStorageDriver/FUJITSU MHV2080BH Media/IOFDiskPartitionScheme/Untitled 2@2
CherokeeNMac:~ ***$

#22
EqUaTe

EqUaTe

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 147 posts
  • Gender:Male
  • Location:Babylon 5
Just so people know, Chun-Nan is not available at the moment - he'll be back in a few days.

Don't despair! :D

#23
barbie

barbie

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

Hi barbie,I have uploaded rev1_fix. You can give it a try and let me know the result.Chun-Nan

Hi Chun-Nan,
I've try yr rev1-fix with result as follow
-first attemp causing computer freeze with messages asf:
Jan 21 09:46:01 localhost kernel[0]: unable to initialize UIMJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	41.828	AppleUSBUHCI[0x2baa000]::UIMInitialize - ioMap is NULLJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	41.835	AppleUSBUHCI: unable to initialize UIMJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: AGP: Found Intel 82845 host to AGP bridgeJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: IOBluetoothHCIController::configurePM Start Idle TimerJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: Registering For 802.11 EventsJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: [HCIController][setupHardware] AFH Is SupportedJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: PCI configuration changed (BUS free=1 needed=1 added=0)Jan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: PCI configuration changed (bridge=0 device=4 yenta=1)Jan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.199	AppleUSBEHCI[0x2d61800]::UIMInitialize - unable to get device memoryJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.206	AppleUSBEHCI[0x2d61800]::UIMInitialize - Error occurred (0xe00002be)Jan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.216	AppleUSBEHCI: unable to initialize UIMJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.230	AppleUSBUHCI[0x2b97000]::UIMInitialize - ioMap is NULLJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.237	AppleUSBUHCI: unable to initialize UIMJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.252	AppleUSBUHCI[0x2b93000]::UIMInitialize - ioMap is NULLJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.259	AppleUSBUHCI: unable to initialize UIMJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.273	AppleUSBUHCI[0x2b90000]::UIMInitialize - ioMap is NULLJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.280	AppleUSBUHCI: unable to initialize UIMJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: AGP: Found Intel 82845 host to AGP bridge

-second attemp : seems that yr IOPCI causing a kernel panic with messages similar to above/about AppleUSBUHCI (sorry can't give you dispaly pic as i have no digital camera around)

Anyhow, yr IOPCC success in detecting my PC Card as ENE 1410 when combined with gruntster IOPCI with message asf
Jan 21 11:54:22 localhost kernel[0]: checkCardBusNumbering: class-code = 060000, hdr = 0x1, parent [0 - 255], device(30, 0) pri 0 [2 - 2]Jan 21 11:54:22 localhost kernel[0]: checkCardBusNumbering: class-code = 060000, hdr = 0x1, parent [0 - 255], device(1, 0) pri 0 [1 - 1]Jan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: pciYentaProbeRanges: allocating register space for class-code 060700, MEM ec000000:00001000Jan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: pciYentaProbeRanges: class-code 060700, I/O 0000a000:00001000Jan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: pciYentaProbeRanges: class-code 060700, MEM ec001000:00100000Jan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: checkCardBusNumbering: class-code = 060400, hdr = 0x2, parent [2 - 255], device(12, 0) pri 0 [0 - 0]Jan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: checkCardBusNumbering: fixing bad primary bus setting, class-code = 060700, device(12, 0) - was 0 now 2Jan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: checkCardBusNumbering: bad subordinate bus setting (subBus <= parentSecBus) - was 0 now 3Jan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: checkCardBusNumbering: bad secondary bus setting (secBus <= priBus) - was 0 now 3Jan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: AGP: Found Intel 82845 host to AGP bridgeJan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: IOPCCard info:   Intel PCIC probe:   ENE 1410 rev 01

regards,

Barbie

#24
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,877 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

Just so people know, Chun-Nan is not available at the moment - he'll be back in a few days.

Don't despair! :D

Chun-nan resolve only the problem with PCMCI bus but his IOPCIFamily.kext give rise to many problem with another devices. May be we resolve its all together?
If you have two version of IOPCIFamily that not crash your system.
For example located in folders /Old and /New at root of your hdd. Make the follow:
boot with -v -s
/sbin/fsck -fy
/sbim/mount -uw /
ioreg -l -x -w 2048 >ioregYourName-1.txt
rm -r -v /S*/L*/E*/IOPCIF*
cp -r -v /New/IOPCIFamily.kext /S*/L*/E*/
reboot
boot with -v -s
/sbin/fsck -fy
/sbim/mount -uw /
ioreg -l -x -w 2048 >ioregYourName-2.txt
rm -r -v /S*/L*/E*/IOPCIF*
cp -r -v /Old/IOPCIFamily.kext /S*/L*/E*/
reboot
Now compare these txt files and found differencies for your problem devices
Publish differences only!

#25
bestman50

bestman50

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Gender:Male
Hi I am new at this, could someone tell me how I replace kext files? I tried the chmod -R 755 and chown -R root: wheel in the terminal and crashed my system. Can you delete the kext files in the extensions folder and drag the new ones in? I have the TI PCIxx12 cardbus here would love to get it working.

thx for any help

bestman50

#26
~Eureka

~Eureka

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 400 posts

Hi Chun-Nan,I've try yr rev1-fix with result as follow-first attemp causing computer freeze with messages asf:

Jan 21 09:46:01 localhost kernel[0]: unable to initialize UIMJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	41.828	AppleUSBUHCI[0x2baa000]::UIMInitialize - ioMap is NULLJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	41.835	AppleUSBUHCI: unable to initialize UIMJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: AGP: Found Intel 82845 host to AGP bridgeJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: IOBluetoothHCIController::configurePM Start Idle TimerJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: Registering For 802.11 EventsJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: [HCIController][setupHardware] AFH Is SupportedJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: PCI configuration changed (BUS free=1 needed=1 added=0)Jan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: PCI configuration changed (bridge=0 device=4 yenta=1)Jan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.199	AppleUSBEHCI[0x2d61800]::UIMInitialize - unable to get device memoryJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.206	AppleUSBEHCI[0x2d61800]::UIMInitialize - Error occurred (0xe00002be)Jan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.216	AppleUSBEHCI: unable to initialize UIMJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.230	AppleUSBUHCI[0x2b97000]::UIMInitialize - ioMap is NULLJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.237	AppleUSBUHCI: unable to initialize UIMJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.252	AppleUSBUHCI[0x2b93000]::UIMInitialize - ioMap is NULLJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.259	AppleUSBUHCI: unable to initialize UIMJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.273	AppleUSBUHCI[0x2b90000]::UIMInitialize - ioMap is NULLJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: USBF:	46.280	AppleUSBUHCI: unable to initialize UIMJan 21 09:46:02 localhost kernel[0]: AGP: Found Intel 82845 host to AGP bridge
-second attemp : seems that yr IOPCI causing a kernel panic with messages similar to above/about AppleUSBUHCI (sorry can't give you dispaly pic as i have no digital camera around)Anyhow, yr IOPCC success in detecting my PC Card as ENE 1410 when combined with gruntster IOPCI with message asf
Jan 21 11:54:22 localhost kernel[0]: checkCardBusNumbering: class-code = 060000, hdr = 0x1, parent [0 - 255], device(30, 0) pri 0 [2 - 2]Jan 21 11:54:22 localhost kernel[0]: checkCardBusNumbering: class-code = 060000, hdr = 0x1, parent [0 - 255], device(1, 0) pri 0 [1 - 1]Jan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: pciYentaProbeRanges: allocating register space for class-code 060700, MEM ec000000:00001000Jan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: pciYentaProbeRanges: class-code 060700, I/O 0000a000:00001000Jan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: pciYentaProbeRanges: class-code 060700, MEM ec001000:00100000Jan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: checkCardBusNumbering: class-code = 060400, hdr = 0x2, parent [2 - 255], device(12, 0) pri 0 [0 - 0]Jan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: checkCardBusNumbering: fixing bad primary bus setting, class-code = 060700, device(12, 0) - was 0 now 2Jan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: checkCardBusNumbering: bad subordinate bus setting (subBus <= parentSecBus) - was 0 now 3Jan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: checkCardBusNumbering: bad secondary bus setting (secBus <= priBus) - was 0 now 3Jan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: AGP: Found Intel 82845 host to AGP bridgeJan 21 11:54:23 localhost kernel[0]: IOPCCard info:   Intel PCIC probe:   ENE 1410 rev 01
regards,Barbie

Hi Barbie,

According the message above from gruntster, I guess he used part of "IOPCIFamily-34" source code. However, I don't have gruntster's source code IOPCIFamily so I cannot do any comparsions.
I noticed that you have AGP driver installed. Just curious if you have "AGPGart" installed at this moment?

Chun-Nan

Chun-nan resolve only the problem with PCMCI bus but his IOPCIFamily.kext give rise to many problem with another devices. May be we resolve its all together?If you have two version of IOPCIFamily that not crash your system.For example located in folders /Old and /New at root of your hdd. Make the follow:boot with -v -s/sbin/fsck -fy/sbim/mount -uw /ioreg -l -x -w 2048 >ioregYourName-1.txtrm -r -v /S*/L*/E*/IOPCIF*cp -r -v /New/IOPCIFamily.kext /S*/L*/E*/rebootboot with -v -s/sbin/fsck -fy/sbim/mount -uw /ioreg -l -x -w 2048 >ioregYourName-2.txtrm -r -v /S*/L*/E*/IOPCIF*cp -r -v /Old/IOPCIFamily.kext /S*/L*/E*/rebootNow compare these txt files and found differencies for your problem devicesPublish differences only!


Hi Slice,

Right now I am out of town so I cannot do anything till I am back on Saturday.I don't know too much about "AGPGart" because I don't have it installed on my machine.
You can try to use the original IOPCIFamily (2.4) for Leopard and IOPCIFamily (2.2) to see you still have the same problems when you use the rev6 for Leopard and the rev1 for Tiger.
If you still have the same problems with the original IOPCIFamily files (2.4 or 2.2), you probably need to check your AGPGart to find out the reason.
If you don't have the same problems with the orginal IOPCIFamily files (2.4 or 2.2), then there must be some problems with rev6 or rev1.
Please try the orginal IOPCIFamily files (2.4 for Leopard or 2.2 for Tiger) and let me know the result. Thanks.

Chun-Nan

#27
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,877 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow
Hi Chun-Nan
I propose you to discuss my correction to your sources. It's a pity I work only in Tiger, so correction for Leo at your will.
My correction begin with
//Slice

and ended with
//
I switch off "cpu_number" cause I have no the header. You must switch it on again.

My sincerely request is to include AGP host controller support (it presents in my codes).
New version is 2.2.2!

#28
barbie

barbie

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

Hi Barbie,
...
I noticed that you have AGP driver installed. Just curious if you have "AGPGart" installed at this moment?

Chun-Nan


Hi Chun-Nan,

Yes I have "AGPGart" installed, it is Joblo10's AGPGart.kext version universal beta 2. Is there anything that i can do with this agpgart to help you resolve tigers's IOPCI issue ?

Regards,

Barbie

#29
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,877 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

Hi Chun-Nan,

Yes I have "AGPGart" installed, it is Joblo10's AGPGart.kext version universal beta 2. Is there anything that i can do with this agpgart to help you resolve tigers's IOPCI issue ?

I need to rewrite AGPGart to be more compatible with PCMCI and so with new IOPCIFamily. Wait for news at my thread
http://forum.insanel...showtopic=71308

#30
kizwan

kizwan

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,422 posts
Hi Chun-Nan,
Last night I tried your rev1 kext for tiger with JaS 10.4.8. Replace both IOPCIFamily & IOPCCardFamily kext file with your rev1 kext file. I tested a couple of hours, so far my PCMCIA & other hardware working flawlessly as expected. Good job Chun-Nan. Thank you. :(

P/S: Back to leopard + EFI today because I got fix mouse pointer tearing issue on some application such as firefox & dreamweaver cs3.

#31
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,877 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow
Hi Chun-Nan!

I work on AGPGart and IOPCIFamily compatibility.
My corrections have no influence.
1. With default IOPCIConfigurator i.e. wtihout your corrections I have no PCMCI but AGPGart loaded successfully.
2. With your corrections IOPCIFamily create own nub and it is configured so AGPGart can't load. But PCMCI works.

AGP bridge has IOPCIClass=0x060400 while PCMCI 0x060401. We might take it into account.
Or we can check IOPCIAGPCapability to not close this nub.
I can't do anything inside AGPGart because it loaded after IOPCIFamily.

This is my ioreg with AGPGart in first variant.

#32
ole2

ole2

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 180 posts
  • Gender:Male
  • Location:Grenoble, France

Hi I am new at this, could someone tell me how I replace kext files? I tried the chmod -R 755 and chown -R root: wheel in the terminal and crashed my system. Can you delete the kext files in the extensions folder and drag the new ones in? I have the TI PCIxx12 cardbus here would love to get it working.

thx for any help

bestman50

if you do

sudo cp -R (place where your new kext is) /System/Library/Extentions

you will not need to do any chown/chmod actions

#33
~Eureka

~Eureka

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 400 posts

Hi Chun-Nan!

I work on AGPGart and IOPCIFamily compatibility.
My corrections have no influence.
1. With default IOPCIConfigurator i.e. wtihout your corrections I have no PCMCI but AGPGart loaded successfully.
2. With your corrections IOPCIFamily create own nub and it is configured so AGPGart can't load. But PCMCI works.

AGP bridge has IOPCIClass=0x060400 while PCMCI 0x060401. We might take it into account.
Or we can check IOPCIAGPCapability to not close this nub.
I can't do anything inside AGPGart because it loaded after IOPCIFamily.

This is my ioreg with AGPGart in first variant.


Hi Slice,

Which version of original IOPCIFamily work with your AGPGart? 1.6, 2.2 or 2.4?

Chun-Nan

#34
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,877 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

Hi Slice,

Which version of original IOPCIFamily work with your AGPGart? 1.6, 2.2 or 2.4?

Chun-Nan

2.0 & 2.2 that is those who don't support PCMCI.
2.4 is for Leo that I have no. Other user in Leo have default 2.4 and AGPGart loaded.

I think it is better to write subclass CardBridge as separate kext and don't correct IOPCIFamily.
BTW with my corrections I have finest sound.

#35
EqUaTe

EqUaTe

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 147 posts
  • Gender:Male
  • Location:Babylon 5

2.0 & 2.2 that is those who don't support PCMCI.
2.4 is for Leo that I have no. Other user in Leo have default 2.4 and AGPGart loaded.

I think it is better to write subclass CardBridge as separate kext and don't correct IOPCIFamily.
BTW with my corrections I have finest sound.


The alternative would be to fix lots more stuff in iopcifamily - it may well be apple intentionally cripple it.

#36
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,877 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

The alternative would be to fix lots more stuff in iopcifamily - it may well be apple intentionally cripple it.

Why Apple destroy CardBus support in v2.0 being in 1.7? I think because of problems such as we encounter...

With Chun-Nan correction I have good PCMCI IODeviceMemory, while without =0.
It is very interesting for my Radeon problem (very similar bridge) so I shall dig.

#37
~Eureka

~Eureka

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 400 posts

Why Apple destroy CardBus support in v2.0 being in 1.7? I think because of problems such as we encounter...

With Chun-Nan correction I have good PCMCI IODeviceMemory, while without =0.
It is very interesting for my Radeon problem (very similar bridge) so I shall dig.


Hi Slice,

I agree with you that somehow the IODeviceMemory is not arranged correctly. I am still working on it and trying to find the possible reason.
I checked your source code and I found the following codes:

offset = 0;    if (entry->extendedFindPCICapability(kIOPCIAGPCapability, &offset))    {        UInt16 classNub = entry->configRead16(0x0a);        if (classNub == 0x0600)        {        UInt32 flags = 1;        entry->setProperty(kIOAGPBusFlagsKey, flags, 32);        entry->setProperty("AGP_Target", (void *) "", 0);        }    }

Should I need to add it to make the AGPGart work? (I don't have AGP device right now) Thanks.

Chun-Nan

#38
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,877 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

Hi Slice,

I agree with you that somehow the IODeviceMemory is not arranged correctly. I am still working on it and trying to find the possible reason.
I checked your source code and I found the following codes:

Should I need to add it to make the AGPGart work? (I don't have AGP device right now) Thanks.

Chun-Nan

Hi Chun-Nan!
Thank you for continue working. I hope we will find a solution.
The mentioned code do nothing to the main problem that I didn't completely understand.
Look again.
You made corrections ONLY to IOPCIConfigurator.cpp. So I have 2 revisions with and without your corrections.
1. WITH your corrections AGPGart don't loaded
2. WITHOUT your correction AGPGart loaded
And nothing more.

May be you need to know something about PCI bus? I can trace all that you want.
Radeon PCI
(00)=58351002   (04)=02b00207   (08)=03000000   (0c)=00004210   
(10)=d0000008   (14)=00009001   (18)=c0100000   (1c)=00000000   
(20)=00000000   (24)=00000000   (28)=00000000   (2c)=6102144d   
(30)=00000000   (34)=00000058   (38)=00000000   (3c)=0008010a   
(40)=00000000   (44)=00000000   (48)=00000000   (4c)=6102144d   
(50)=06020001   (54)=00000000   (58)=00305002   (5c)=ff001e3b   
(60)=00000200   (64)=00000000   (68)=00000000   (6c)=00000000
Intel PCI (host controller)
(00)=25708086   (04)=20900006   (08)=06000002   (0c)=00000000   
(10)=e0000008   (14)=00000000   (18)=00000000   (1c)=00000000   
(20)=00000000   (24)=00000000   (28)=00000000   (2c)=80f21043   
(30)=00000000   (34)=000000e4   (38)=00000000   (3c)=00000000   
(40)=00000000   (44)=00000000   (48)=00000000   (4c)=00000000   
(50)=00080200   (54)=001c8040   (58)=00000000   (5c)=00000000   
(60)=00000500   (64)=00000000   (68)=00000000   (6c)=00000000   
(70)=00000000   (74)=00000000   (78)=00000000   (7c)=00000000   
(80)=00000000   (84)=00000000   (88)=00000000   (8c)=00000000   
(90)=00111110   (94)=00333300   (98)=00000000   (9c)=00380a00   
(a0)=00300002   (a4)=1f004a1b   (a8)=00000a00   (ac)=00000000   
(b0)=00000080   (b4)=00000000   (b8)=037c6000   (bc)=00001020   
(c0)=00000000   (c4)=240e6000   (c8)=00000000   (cc)=00000000   
(d0)=0e042802   (d4)=00000d0b   (d8)=00000000   (dc)=01300000   
(e0)=00000000   (e4)=2106a009   (e8)=00000200   (ec)=00000000   
(f0)=00000000   (f4)=00000000   (f8)=00030f68   (fc)=00000000
Useful information:
AGP host controller has header type 0, class=060000
AGP bridge has header type 1, class=060400
Check your codes!

#39
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,877 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow
More traces
trace PCI space AGP Bridge dev=1
(00)=58381002   (04)=02200007   (08)=06040000   (0c)=00016300   
(10)=00000000   (14)=00000000   (18)=24010100   (1c)=22209191   
(20)=c010c010   (24)=dff0d000   (28)=00000000   (2c)=58381002   
(30)=00000000   (34)=00000000   (38)=00000000   (3c)=000c00ff   
(40)=00000000   (44)=00000000   (48)=00000000   (4c)=58381002   
 trace PCI space SMBus dev=14 func=0
(00)=43531002   (04)=02200003   (08)=0c05001a   (0c)=00800000   
(10)=00008061   (14)=c0004000   (18)=00000000   (1c)=00000000   
(20)=00000000   (24)=00000000   (28)=00000000   (2c)=b028144d   
(30)=00000000   (34)=00000000   (38)=00000000   (3c)=00000000   
(40)=000033d4   (44)=00000000   (48)=0046ff0f   (4c)=00000000   
 trace PCI space North bridge dev=14 func=4
(00)=43421002   (04)=02a00007   (08)=06040100   (0c)=00812000   
(10)=00000000   (14)=00000000   (18)=45020200   (1c)=228001f1   
(20)=c020c020   (24)=0000fff0   (28)=00000000   (2c)=00000000   
(30)=00000000   (34)=00000000   (38)=00000000   (3c)=00000000   
(40)=ff3c0024   (44)=26e30000   (48)=a00f0300   (4c)=00000000   
 trace PCI space South bridge dev=14 func=3
(00)=434c1002   (04)=0220000f   (08)=06010000   (0c)=00800000   
(10)=00000000   (14)=00000000   (18)=00000000   (1c)=00000000   
(20)=00000000   (24)=00000000   (28)=00000000   (2c)=b028144d   
(30)=00000000   (34)=00000000   (38)=00000000   (3c)=00000000   
(40)=00000004   (44)=6c00004f   (48)=0000ff83   (4c)=00000000
And PCI structure
| | +-o AppleACPIPCI  <class AppleACPIPCI,,  count 21>
	| |   +-o LPC0@14,3  <class IOPCIDevice, , count 26>
	| |   +-o P2P@14,4  <class IOPCIDevice, ,  count 16>
	| |   | +-o IOPCI2PCIBridge  <class IOPCI2PCIBridge, ,  count 18>
	| |   |   +-o CDB0@4  <class IOPCIDevice, ,  count 7>
	| |   |   +-o CDB1@4,1  <class IOPCIDevice, ,  count 9>
	| |   |   +-o NIC0@5  <class IOPCIDevice, , count 10>
	| |   +-o AUDO@14,5  <class IOPCIDevice, ,  count 10>
	| |   +-o IDE@14,1  <class IOPCIDevice, , count 13>
	| |   +-o AGP@1  <class IOPCIDevice, ,  count 10>
	| |   +-o pci1002,4353@14  <class IOPCIDevice, , .. 7>  <-SMBus
	| |   +-o pci1002,5831@0  <class IOPCIDevice, , . 7>  <- Host


#40
~Eureka

~Eureka

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 400 posts
Hi Slice,

Is it possible for you to post your FULL source code package of AGPGart or let me know where I can download it? Thanks.

Chun-Nan





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy