Jump to content

AppleHDA Patcher Results


  • This topic is locked This topic is locked
243 replies to this topic

#201
rapt0r

rapt0r

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
Motherboard: Biostar tp35d2-a7

Audio: Realtek ALC888
Working: Front speaker, back speaker, back mic .
Not working: Front mic ( i have ac97 front panel and mobo has support for HD panel and no switch in bios so maybe )
Untested: s-pdif line in .. but should work

dump taken from ubuntu and applied with hdapatcher .

Attached Files



#202
Death Lord

Death Lord

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Computer Type: Laptop, Gateway m-6864FX
Sound Card Vendor: IDT/SigmaTel
Sound Card Model: STAC9205
Vendor Id: 0x838476a0

Working: Speakers
Not Working: Mic, Headphones(somewhat)

Patcher Version used: 1.20
System Version: Leopard 10.5.2

obs: Mic not working. Speakers will not mute. Headphone jack works but sound also comes out of speakers.

I just patched the AppleHDA.kext (got the codec dump by booting into BT3 and "cat /proc/asound/card0/codec#0 > ~/Desktop/codec_dump.txt") and moved the Info.plist into the kext. Than I repaired permissions and deleted the cache.

I am going to be keeping the AppleHDA patcher program, so if anyone needs 1.20 just email: DL200010@gmail.com

Attached Files



#203
maciekish

maciekish

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
Computer Type: Laptop, Fujitsu Siemens LIFEBOOK P7230
Sound Card Vendor: Sigmatel
Sound Card Model: STAC9228
Vendor Id: 0x83847616

Working: Speakers. Nothing else tested as it took over an hour to get to this point.
Not Working: Built-in microphone. Shows up as an output device with no controls.

Patcher Version used: 1.16
System Version: Leo 10.5.5 (iAktos)

Here is how i made it work:
1) Install HDAEnabler kext
2) Use the pather with the attached codec file.
3) Repair permissions and reboot
4) Presto!

It did NOT work with patcher 1.20 or any other version, make SURE you use 1.16!!

Attached Files



#204
babyBubba

babyBubba

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Computer Type: HP dv9000
Sound Card Vendor: Intel
Sound Card Model: Intel High Definition Audio
Vendor Id: 0x103C30CC

Working: Built-in speakers
Not Working: Mic, Headphones, Aux out

Patcher Version used: 1.0
System Version: 10.5.5

obs: When audio is playing through jacks I only get repeated clicks every .5 seconds or so

#205
blackmonster

blackmonster

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Codec: SigmaTel STAC9872AK | Codec: SigmaTel ID 7662
Address: 0
Vendor Id: 0x83847662
Subsystem Id: 0x104d0c00
Revision Id: 0x100201

My sound work when use AppleHDAPatcher_v1.16 but it make crash when shut down. Any one can help me ?

#206
alvinblank

alvinblank

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
Codec: Realtek ALC660-VD
Address: 0
Vendor Id: 0x10ec0660
Subsystem Id: 0x10438247
Revision Id: 0x100001


Not working.


Results from IntelHDAPatcher

AppleHDA Patcher - 2006/2007 by Taruga v1.20			
														   

* Patching AppleHDA.kext to 0x10ec0660				Done
* Checking AppleHDA for patch						Done
0001f4a0	cmpl	$0x10ec0660,%eax
00020584	cmpl	$0x10ec0660,%eax
* Checking for SPDIF Out						   		Detected
* Checking for SPDIF In							  Not Detected
* Using the following nodes in pathmap

	Speaker  : 

* Copying new config to destination					Done
* Repairing Permissions								Done
* Deleting Extensions Cache								Done

** Done patching - You can reboot now **


#207
alvinblank

alvinblank

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
Codec: Realtek ALC660-VD
Address: 0
Vendor Id: 0x10ec0660
Subsystem Id: 0x10438247
Revision Id: 0x100001


Not working.


Results from IntelHDAPatcher

AppleHDA Patcher - 2006/2007 by Taruga v1.20			
														   

* Patching AppleHDA.kext to 0x10ec0660				Done
* Checking AppleHDA for patch						Done
0001f4a0	cmpl	$0x10ec0660,%eax
00020584	cmpl	$0x10ec0660,%eax
* Checking for SPDIF Out						   		Detected
* Checking for SPDIF In							  Not Detected
* Using the following nodes in pathmap

	Speaker  : 

* Copying new config to destination					Done
* Repairing Permissions								Done
* Deleting Extensions Cache								Done

** Done patching - You can reboot now **


#208
harley.chen

harley.chen

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
very good!!!

#209
lastsoft

lastsoft

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Location:Israel
hey.
ive got a problem with my alc 883
ive used the hda patcher and got the same result with defernt versions. (1.16 1.17 1.20)
i got all the components in sound prefs like internal speakers and line out.
my line out is giving a very very faded sound on full volume on both computer and speakers.
internal speakers dont work at all or it just to low for me to hear.
ive attached my codec dump from linux.

thanks.
SHlomi Hassan
Attached File  dump.txt   10.57KB   47 downloads

#210
YureZzZ

YureZzZ

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts
  • Gender:Male
I did every thing according to instructions. Dumped codec, drag-n-dropped it on the turtle (not the frog :-) And it ruined my system - after kernel panic, I've boot to single user mode and deleted AppleHDA.kext, still system wasn't able to boot.

Taruga said that I should upgrade the kernel, but it is not possible. I'm using voodoo kernel (big-up for developers!) latest available version. And this is the only one kernel which works on my machine. About the machine: Asus Eee PC 900, iDeneb v1.3 (Leo 10.5.5), ALC662 ver 1 codec.


On my lappy it is impossible to get any network (ie LAN, WiFi), so I need at least sound to enjoy this "macbook micro"! I won't give up!!!!!!!!


P.S. linux codec dump attached

Attached Files



#211
ergosteur

ergosteur

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 273 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brampton, Ontario, Canada
Computer Type: PC, ASUS P5L-MX
Sound Card Vendor: Analog Devices
Sound Card Model: AD1986
Vendor Id: 0x11d41986

Working: Speakers. Nothing else tested
Not Working: volume control

Patcher Version used: AD1986.app
System Version: Leo 10.5.5 (iDeneb)

#212
dvkch

dvkch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Male
AppleHDA Patcher - 2006/2007 by Taruga v1.20


* Patching AppleHDA.kext to 0x10ec0883 Done
* Checking AppleHDA for patch Done
0001f4a0 cmpl $0x10ec0883,%eax
00020584 cmpl $0x10ec0883,%eax
* Checking for SPDIF Out Detected
* Checking for SPDIF In Not Detected
* Using the following nodes in pathmap

Back Mic: 9 34 24
Line In : 8 35 26
Speaker : 20 12 2
Headphone: 27 38 37
Spdif Out: 30 6

* Copying new config to destination Done
* Repairing Permissions Done
* Deleting Extensions Cache Done

** Done patching - You can reboot now **

Working : Internal speakers, headphones
Not working : mic
Not tested : line in and line out

System : iDeneb 10.5.5

Attached Files

  • Attached File  dump.txt   10.89KB   29 downloads


#213
J_Freman

J_Freman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • Gender:Male
  • Location:Russian
Asus P5E WS Pro

ALC 888

Front panel intel HDA mode.

Work: 2 mic, 1 linear out, spdif(if i can understand)
Not work: rear and so one...

#214
cosmictopsecret

cosmictopsecret

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
Computer Type: Intel BLKD945GCLF2 (Atom330)
Sound Card Vendor: Realtek
Sound Card Model: Realtek ALC662


Not Working: Built-in speakers, Headphones, Aux out

Systemversion: Mac OS X 10.5.4 (9E17) installed with MSIWindowsx86.iso
Kernel-Version: Darwin 9.1.0


In the System Profiler / Hardware / Audio: No integrated Audio

I have tried to install a driver with Targua's patcher 1.20, but after a reboot no Audio device is shown in the System Profiler.
Please HELP

#215
Nips

Nips

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts

Computer Type: Intel BLKD945GCLF2 (Atom330)
Sound Card Vendor: Realtek
Sound Card Model: Realtek ALC662
Not Working: Built-in speakers, Headphones, Aux out

Systemversion: Mac OS X 10.5.4 (9E17) installed with MSIWindowsx86.iso
Kernel-Version: Darwin 9.1.0
In the System Profiler / Hardware / Audio: No integrated Audio

I have tried to install a driver with Targua's patcher 1.20, but after a reboot no Audio device is shown in the System Profiler.
Please HELP



I Also tired with this board, however, I get "No Integrated Audio" in system profile as well, and nothing works.

#216
LUpton

LUpton

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Computer Type: Dell Precision 390
Sound Card Vendor: Sigmatel
Sound Card Model STAC9200
System: Leo 10.5.5

Working: "Internal Speakers" aka the green line out on the rear panel
not tested: "Mic In" which shows up in System Preferences/Sound

No Built-In Audio shows up in System Profiler, but the playback works - that's all I care about...

Used AppleHDAPatcher 1.20, and this codec dump:

Attached File  codec_dump.txt   4.67KB   79 downloads

This was a long and winding road for an OSX noob...

Thanks,
Larry Upton

#217
sammaz

sammaz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
Asus M3N78-EMH HDMI
ALC883-Not working not showing anything


My Linux codec dump is not recognized by any version of HDAPatcher. It is from my M3N78-EMH HDMI mobo.

Any suggestions?

Codec: Realtek ALC883 
Address: 0 
Vendor Id: 0x10ec0883 
Subsystem Id: 0x1043829f 
Revision Id: 0x100002 
No Modem Function Group found 
Default PCM: 
	rates [0x560]: 44100 48000 96000 192000 
	bits [0xe]: 16 20 24 
	formats [0x1]: PCM 
Default Amp-In caps: N/A 
Default Amp-Out caps: N/A 
GPIO: io=2, o=0, i=0, unsolicited=1, wake=0 
  IO[0]: enable=0, dir=0, wake=0, sticky=0, data=0 
  IO[1]: enable=0, dir=0, wake=0, sticky=0, data=0 
Node 0x02 [Audio Output] wcaps 0x11: Stereo 
  Converter: stream=0, channel=0 
  PCM: 
	rates [0x560]: 44100 48000 96000 192000 
	bits [0xe]: 16 20 24 
	formats [0x1]: PCM 
Node 0x03 [Audio Output] wcaps 0x11: Stereo 
  Converter: stream=0, channel=0 
  PCM: 
	rates [0x560]: 44100 48000 96000 192000 
	bits [0xe]: 16 20 24 
	formats [0x1]: PCM 
Node 0x04 [Audio Output] wcaps 0x11: Stereo 
  Converter: stream=0, channel=0 
  PCM: 
	rates [0x560]: 44100 48000 96000 192000 
	bits [0xe]: 16 20 24 
	formats [0x1]: PCM 
Node 0x05 [Audio Output] wcaps 0x11: Stereo 
  Converter: stream=0, channel=0 
  PCM: 
	rates [0x560]: 44100 48000 96000 192000 
	bits [0xe]: 16 20 24 
	formats [0x1]: PCM 
Node 0x06 [Audio Output] wcaps 0x211: Stereo Digital 
  Converter: stream=0, channel=0 
  Digital: 
  Digital category: 0x0 
  PCM: 
	rates [0x560]: 44100 48000 96000 192000 
	bits [0x1e]: 16 20 24 32 
	formats [0x1]: PCM 
Node 0x07 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono 
Node 0x08 [Audio Input] wcaps 0x10011b: Stereo Amp-In 
  Amp-In caps: ofs=0x08, nsteps=0x1f, stepsize=0x05, mute=1 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] 
  Converter: stream=0, channel=0 
  SDI-Select: 0 
  PCM: 
	rates [0x160]: 44100 48000 96000 
	bits [0x6]: 16 20 
	formats [0x1]: PCM 
  Connection: 1 
	 0x23 
Node 0x09 [Audio Input] wcaps 0x10011b: Stereo Amp-In 
  Amp-In caps: ofs=0x08, nsteps=0x1f, stepsize=0x05, mute=1 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] 
  Converter: stream=0, channel=0 
  SDI-Select: 0 
  PCM: 
	rates [0x160]: 44100 48000 96000 
	bits [0x6]: 16 20 
	formats [0x1]: PCM 
  Connection: 1 
	 0x22 
Node 0x0a [Audio Input] wcaps 0x100391: Stereo Digital 
  Converter: stream=0, channel=0 
  SDI-Select: 0 
  Digital: 
  Digital category: 0x0 
  PCM: 
	rates [0x560]: 44100 48000 96000 192000 
	bits [0x1e]: 16 20 24 32 
	formats [0x1]: PCM 
  Unsolicited: tag=00, enabled=0 
  Connection: 1 
	 0x1f 
Node 0x0b [Audio Mixer] wcaps 0x20010b: Stereo Amp-In 
  Amp-In caps: ofs=0x17, nsteps=0x1f, stepsize=0x05, mute=1 
  Amp-In vals:  [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] 
  Connection: 10 
	 0x18 0x19 0x1a 0x1b 0x1c 0x1d 0x14 0x15 0x16 0x17 
Node 0x0c [Audio Mixer] wcaps 0x20010f: Stereo Amp-In Amp-Out 
  Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] [0x00 0x00] 
  Amp-Out caps: ofs=0x1f, nsteps=0x1f, stepsize=0x05, mute=0 
  Amp-Out vals:  [0x13 0x13] 
  Connection: 2 
	 0x02 0x0b 
Node 0x0d [Audio Mixer] wcaps 0x20010f: Stereo Amp-In Amp-Out 
  Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] [0x00 0x00] 
  Amp-Out caps: ofs=0x1f, nsteps=0x1f, stepsize=0x05, mute=0 
  Amp-Out vals:  [0x00 0x00] 
  Connection: 2 
	 0x03 0x0b 
Node 0x0e [Audio Mixer] wcaps 0x20010f: Stereo Amp-In Amp-Out 
  Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] [0x00 0x00] 
  Amp-Out caps: ofs=0x1f, nsteps=0x1f, stepsize=0x05, mute=0 
  Amp-Out vals:  [0x00 0x00] 
  Connection: 2 
	 0x04 0x0b 
Node 0x0f [Audio Mixer] wcaps 0x20010f: Stereo Amp-In Amp-Out 
  Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] [0x00 0x00] 
  Amp-Out caps: ofs=0x1f, nsteps=0x1f, stepsize=0x05, mute=0 
  Amp-Out vals:  [0x00 0x00] 
  Connection: 2 
	 0x05 0x0b 
Node 0x10 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono 
Node 0x11 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono 
Node 0x12 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono 
Node 0x13 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono 
Node 0x14 [Pin Complex] wcaps 0x40018f: Stereo Amp-In Amp-Out 
  Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x03, stepsize=0x27, mute=0 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] 
  Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 
  Amp-Out vals:  [0x00 0x00] 
  Pincap 0x083e: IN OUT HP Detect Trigger 
  Pin Default 0x01014010: [Jack] Line Out at Ext Rear 
	Conn = 1/8, Color = Green 
	DefAssociation = 0x1, Sequence = 0x0 
  Pin-ctls: 0x40: OUT 
  Unsolicited: tag=00, enabled=0 
  Connection: 5 
	 0x0c* 0x0d 0x0e 0x0f 0x26 
Node 0x15 [Pin Complex] wcaps 0x40018f: Stereo Amp-In Amp-Out 
  Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x03, stepsize=0x27, mute=0 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] 
  Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 
  Amp-Out vals:  [0x00 0x00] 
  Pincap 0x083e: IN OUT HP Detect Trigger 
  Pin Default 0x01011012: [Jack] Line Out at Ext Rear 
	Conn = 1/8, Color = Black 
	DefAssociation = 0x1, Sequence = 0x2 
  Pin-ctls: 0x40: OUT 
  Unsolicited: tag=00, enabled=0 
  Connection: 5 
	 0x0c 0x0d* 0x0e 0x0f 0x26 
Node 0x16 [Pin Complex] wcaps 0x40018f: Stereo Amp-In Amp-Out 
  Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x03, stepsize=0x27, mute=0 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] 
  Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 
  Amp-Out vals:  [0x00 0x00] 
  Pincap 0x083e: IN OUT HP Detect Trigger 
  Pin Default 0x01016011: [Jack] Line Out at Ext Rear 
	Conn = 1/8, Color = Orange 
	DefAssociation = 0x1, Sequence = 0x1 
  Pin-ctls: 0x40: OUT 
  Unsolicited: tag=00, enabled=0 
  Connection: 5 
	 0x0c 0x0d 0x0e* 0x0f 0x26 
Node 0x17 [Pin Complex] wcaps 0x40018f: Stereo Amp-In Amp-Out 
  Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x03, stepsize=0x27, mute=0 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] 
  Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 
  Amp-Out vals:  [0x00 0x00] 
  Pincap 0x083e: IN OUT HP Detect Trigger 
  Pin Default 0x01012014: [Jack] Line Out at Ext Rear 
	Conn = 1/8, Color = Grey 
	DefAssociation = 0x1, Sequence = 0x4 
  Pin-ctls: 0x40: OUT 
  Unsolicited: tag=00, enabled=0 
  Connection: 5 
	 0x0c 0x0d 0x0e 0x0f* 0x26 
Node 0x18 [Pin Complex] wcaps 0x40018f: Stereo Amp-In Amp-Out 
  Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x03, stepsize=0x27, mute=0 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] 
  Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 
  Amp-Out vals:  [0x80 0x80] 
  Pincap 0x08173e: IN OUT HP Detect Trigger 
	Vref caps: HIZ 50 GRD 80 
  Pin Default 0x01a19840: [Jack] Mic at Ext Rear 
	Conn = 1/8, Color = Pink 
	DefAssociation = 0x4, Sequence = 0x0 
  Pin-ctls: 0x24: IN VREF_80 
  Unsolicited: tag=00, enabled=0 
  Connection: 5 
	 0x0c* 0x0d 0x0e 0x0f 0x26 
Node 0x19 [Pin Complex] wcaps 0x40018f: Stereo Amp-In Amp-Out 
  Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x03, stepsize=0x27, mute=0 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] 
  Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 
  Amp-Out vals:  [0x80 0x80] 
  Pincap 0x08173e: IN OUT HP Detect Trigger 
	Vref caps: HIZ 50 GRD 80 
  Pin Default 0x02a19950: [Jack] Mic at Ext Front 
	Conn = 1/8, Color = Pink 
	DefAssociation = 0x5, Sequence = 0x0 
	Misc = NO_PRESENCE 
  Pin-ctls: 0x24: IN VREF_80 
  Unsolicited: tag=00, enabled=0 
  Connection: 5 
	 0x0c* 0x0d 0x0e 0x0f 0x26 
Node 0x1a [Pin Complex] wcaps 0x40018f: Stereo Amp-In Amp-Out 
  Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x03, stepsize=0x27, mute=0 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] 
  Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 
  Amp-Out vals:  [0x80 0x80] 
  Pincap 0x08173e: IN OUT HP Detect Trigger 
	Vref caps: HIZ 50 GRD 80 
  Pin Default 0x0181304f: [Jack] Line In at Ext Rear 
	Conn = 1/8, Color = Blue 
	DefAssociation = 0x4, Sequence = 0xf 
  Pin-ctls: 0x20: IN VREF_HIZ 
  Unsolicited: tag=00, enabled=0 
  Connection: 5 
	 0x0c* 0x0d 0x0e 0x0f 0x26 
Node 0x1b [Pin Complex] wcaps 0x40018f: Stereo Amp-In Amp-Out 
  Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x03, stepsize=0x27, mute=0 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] 
  Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 
  Amp-Out vals:  [0x00 0x00] 
  Pincap 0x08173e: IN OUT HP Detect Trigger 
	Vref caps: HIZ 50 GRD 80 
  Pin Default 0x02214120: [Jack] HP Out at Ext Front 
	Conn = 1/8, Color = Green 
	DefAssociation = 0x2, Sequence = 0x0 
	Misc = NO_PRESENCE 
  Pin-ctls: 0xc0: OUT HP VREF_HIZ 
  Unsolicited: tag=04, enabled=1 
  Connection: 5 
	 0x0c* 0x0d 0x0e 0x0f 0x26 
Node 0x1c [Pin Complex] wcaps 0x400001: Stereo 
  Pincap 0x0820: IN 
  Pin Default 0x593301f0: [N/A] CD at Int ATAPI 
	Conn = ATAPI, Color = Unknown 
	DefAssociation = 0xf, Sequence = 0x0 
	Misc = NO_PRESENCE 
  Pin-ctls: 0x00: 
Node 0x1d [Pin Complex] wcaps 0x400000: Mono 
  Pincap 0x0820: IN 
  Pin Default 0x4005e601: [N/A] Line Out at Ext N/A 
	Conn = Optical, Color = White 
	DefAssociation = 0x0, Sequence = 0x1 
  Pin-ctls: 0x00: 
Node 0x1e [Pin Complex] wcaps 0x400300: Mono Digital 
  Pincap 0x0810: OUT 
  Pin Default 0x99430130: [Fixed] SPDIF Out at Int ATAPI 
	Conn = ATAPI, Color = Unknown 
	DefAssociation = 0x3, Sequence = 0x0 
	Misc = NO_PRESENCE 
  Pin-ctls: 0x00: 
  Connection: 1 
	 0x06 
Node 0x1f [Pin Complex] wcaps 0x400200: Mono Digital 
  Pincap 0x0820: IN 
  Pin Default 0x411111f0: [N/A] Speaker at Ext Rear 
	Conn = 1/8, Color = Black 
	DefAssociation = 0xf, Sequence = 0x0 
	Misc = NO_PRESENCE 
  Pin-ctls: 0x00: 
Node 0x20 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00040: Mono 
  Processing caps: benign=0, ncoeff=17 
Node 0x21 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono 
Node 0x22 [Audio Mixer] wcaps 0x20010f: Stereo Amp-In Amp-Out 
  Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] 
  Amp-Out caps: N/A 
  Amp-Out vals:  [0x00 0x00] 
  Connection: 11 
	 0x18 0x19 0x1a 0x1b 0x1c 0x1d 0x14 0x15 0x16 0x17 0x0b 
Node 0x23 [Audio Mixer] wcaps 0x20010f: Stereo Amp-In Amp-Out 
  Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] [0x80 0x80] 
  Amp-Out caps: N/A 
  Amp-Out vals:  [0x00 0x00] 
  Connection: 11 
	 0x18 0x19 0x1a 0x1b 0x1c 0x1d 0x14 0x15 0x16 0x17 0x0b 
Node 0x24 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono 
Node 0x25 [Audio Output] wcaps 0x11: Stereo 
  Converter: stream=0, channel=0 
  PCM: 
	rates [0x560]: 44100 48000 96000 192000 
	bits [0xe]: 16 20 24 
	formats [0x1]: PCM 
Node 0x26 [Audio Mixer] wcaps 0x20010f: Stereo Amp-In Amp-Out 
  Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 
  Amp-In vals:  [0x00 0x00] [0x00 0x00] 
  Amp-Out caps: ofs=0x1f, nsteps=0x1f, stepsize=0x05, mute=0 
  Amp-Out vals:  [0x00 0x00] 
  Connection: 2 
	 0x25 0x0b

Attached Files



#218
wolf103fm

wolf103fm

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
cancel this post, turns out, it was a hardware problem involving a bad connection with my front audio panel

Attached Files



#219
corey33093

corey33093

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
I Get:

[codebox]
AppleHDA Patcher - 2006/2007 by Taruga v1.20

_______________________________________________________
Codec : LSI ID 1040
Vendor Id : 0x11c11040
Subsystem Id : 0x11c10001
_______________________________________________________


* Detected unsupported LSI Codec[/codebox]

Any Help?

Attached Files



#220
ScratchX

ScratchX

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

ALC260 Outputs WORKING!!!!!!!!!!

Computer Type: laptop Sony vaio VGN-A417M
Sound Card Vendor: Realtek
Sound Card Model: ALC260
Vendor Id: 0x10ec0260

Working: Line Out, Headphones
Not Working: Mic, Llne in, SPDIF Out

Patcher Version used: 1.20
System Version: xXxTiger 4.11/Kalyway Leopard 10.5.1 EFI

thx Taruga


Hello maybe someone can help me!

Ich successfully applied the patch from above!
System has after the reboot a device but i can't hear anything. Volume is set to max!
Any conclussions?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   Web hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy