Jump to content

ATI Mobility X1600, X1700 and others


  • Please log in to reply
434 replies to this topic

#421
Karagath

Karagath

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts

how did you get it run? i only get does not support... i use 10.5.6 all in One DVD.


I just entered my EDID using xcode plist editor. Make sure you restore permissions and such, I used the osx86tool app emptying kext cache etc before it worked ok.

#422
osergios

osergios

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece

Hello everybody!

Update:

I managed to get ATI mobility X1700 to work on internal Display, but I need to do some work before I'm gonna release it. I don't have qe / ci tried with framebuffer working yet (without it gives a kernel-panic anyway....)


Max


hello maxx
first of all i really appreciate your work . You are very kind to show as Noobs many many things
with your atiinject and all the other kexts i have managed to have my x1600 working at 1440x900 in my laptop panel
the only problem is that qe is not working quite well .
i have transparent menu , i mean completely transparent , and all other effects that rely on qe fail
like the ripple effect on widget or screen savers or showview etc.
i think it might have to do something with opengl framework.
i have tried forcing qe with osxtools even though in system profiler says supported
but nothing
any solutions i'm open ...
i use ipc 10.5.6

#423
Jeff

Jeff

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts

Give me a couple of days

Here it is.
http://rapidshare.co...rs.pkg.zip.html

Just install and reboot and all is well. If it does not work you can remove it in single user mode by doing this
-s for single user

/sbin/mount -uw /
rm /system/library/extensions/atiinject.kext
exit





try type -v in boot
is this working for Ati Radeon Mobility X1300??

give me your edid and I can build you an installer.

#424
zagor23

zagor23

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Wondering if anyone got firegl v5250 to work with multi-monitor support. Mine is working perfectly, except the multi monitor support. Does anyone have any pointers on this? thanks

#425
bjohnb

bjohnb

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
Hi, I've got a ATI Radeon x1650 PRO 256mb dual DVI that i've got working but cannot get the second monitor to work on. Do you think this atiinject.kext will help me at all? I must admit i'm not sure what the kext does as the info on it is littered around a bit!

Any help would be really appreciated!

#426
riverstorm

riverstorm

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

Here it is.
http://rapidshare.co...rs.pkg.zip.html

Just install and reboot and all is well. If it does not work you can remove it in single user mode by doing this
-s for single user

/sbin/mount -uw /
rm /system/library/extensions/atiinject.kext
exit






give me your edid and I can build you an installer.


I would be much apreciated if you could send me the file. I tried the rapidshare link, but it was gone by now. I'm on an nx9420, and needing the driver for the mobility x1600.

Thanks

#427
itjstagame

itjstagame

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts

....

give me your edid and I can build you an installer.


I'm completely new here, but I too have X1300 mobility in my T60, is this confirmed working in snow?
VEN_1002&DEV_7149

Let me know if you need more info.

#428
Yris

Yris

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts

Hello everybody,
I got a problem with my x1600 mobility radeon 71c5 1002 0x000....I got Leopard 10.5.6 and I Try the solution on this post, when I reboot for the first time I can choose resolution and I got QE/Qi supported, but when i Reboot the second time I got Black and white vertical stripes and then a black screen........Any Help????


Got the same problem. Except it's just black without stripes. It's not crashes as I can access the PC with SSH.

Jeff: how about posting your method?

#429
plastikman187

plastikman187

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts

Hello everybody!

Update:

I managed to get ATI mobility X1700 to work on internal Display, but I need to do some work before I'm gonna release it. I don't have qe / ci tried with framebuffer working yet (without it gives a kernel-panic anyway....)


Max


Any plans on making the ATIinject compatable with the Snowleopard ATIFramebuffer?

This kext works great in SL but i have to remove ATIFrameBuffer.kext and replace with ATINDRV.kext from Leopard to have a fully working system.

#430
randytan

randytan

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hi, could anyone help me? It's for ATI X1600
I don't have Plist Editor.
Is anybody can edit info.plist for me?

my edid:

00FFFFFF FFFFFF00 0DAF1615 00000000
00000103 80211578 0A1CA599 56528626
20505400 00000101 01010101 01010101
01010101 0101BC1B 00A05020 17303020
36004BCF 10000018 000000FE 004E3135
3449312D 4C30430A 20200000 00FE0043
4D4F0A20 20202020 20202020 000000FE
004E3135 3449312D 4C30430A 20200038

Thank you very much

#431
davidtye

davidtye

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
I had find it for a long time, but it can't set it right, and can't open...

#432
L14M333

L14M333

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
Hello. I have an Acer TravelMate 8210. Got everything accept wifi and 1024x1050 Graphics. Im stuck here with 1024x768. I have an ATI Mobility Radeon X1600 256mb onboard card and ive tried this method. All other one result in black screen but i put my EDID in the ATIinject.kext and so on, Rebooted without a black screen but no change to the graphics ;) out of the 5 laptops iv'e had this has been the closest. Please help me! :D are there any other options? or is it if i can't get this method to work i'm screwed as iv'e spent days on this! gahh lol, id buy a macbook pro but i have no money id do anything.

Thanks

Liam


Posted Image

#433
michaspoli

michaspoli

    Spo

  • Members
  • PipPipPip
  • 170 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Have Fun

well you're the man max!
as far i know there are problem x1400 when detect internal display,
is it possible can solve x1400 issue too? perhaps with just add x1400's dev id and edid data


I just managed it. Working x1400 mobility on 10.6.2 Snowleopard Retail.
Here my Kextpack
Spo´s Lenovo R60-Kext-Pack_x1400mobility

#434
jamba77

jamba77

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
is this working with leopard? i have 10.5.7..

#435
druteron

druteron

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
It's not working for me.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy