Jump to content

Natit for Nvidia with dual display


  • Please log in to reply
159 replies to this topic

#41
kmifflin

kmifflin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
I've got a 5600 work with a dual monitor setup, but I can't seem to get the tv-out to work.
Any Idea?

#42
Jdhore

Jdhore

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
i have a NV Geforce4 MX420 Go (works fine, and it mirrors to the 2nd display fine) on a 10.4.7 install...will Natit work for me?

#43
tprins228

tprins228

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
I have a nVidia GeForce Go 7600 graphics card on an HP dv8000 laptop. As of now, my display works ok. OSX recgonizes it as an "unknown nvidia" display and my dual screen wont work. I can however get resolution all the way up to 1440x900. Lately, on my DVD player, I cant view the menus and on iDVD I can see any of the menu that I am working on. I think this is a problem with my display(dont ask why, ive tried all other reasons). Mainly, I want to be able to use dual screen. Now, ive tried the natit.kext and it didnt do anything. Does anyone else know of what I can do to get my system to recognize my card as a 7600 and not just "unknown nvidia"? I believe that this may solve those other display problems that I was having. thanx

#44
Prasys

Prasys

    Cheese Cheese cheese

  • Retired Developers
  • 338 posts
  • Gender:Male
May I have the source code for this ?

#45
gu3d3s

gu3d3s

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 441 posts
  • Location:Fort-CE-BR
Hi guys,

I'm very happy user now! my fx 5600 work fine with natit dual 0.02

<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hP-PXGGp9D8"> </param> <embed src="http://www.youtube.com/v/hP-PXGGp9D8" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"> </embed> </object>



my config is:

Attached Files



#46
Hiro_

Hiro_

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 612 posts
  • Gender:Male
Please, the v.0.2 works to TV-Out?

#47
Hiro_

Hiro_

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 612 posts
  • Gender:Male
Thanks Bofors, to me v 0.02 works fine too, Tv-Out works perfectly.

Look the video:



Posted Image

Edited by Junio Vitorino, 01 March 2007 - 03:14 AM.


#48
walterav

walterav

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 209 posts

Thanks Bofors, to me v 0.02 works fine too, Tv-Out works perfectly.

Look the video:


How did you get your television working?

Do you use S-video or Cinch tv connection?
Does your card has DVI besides VGA?
How are your windows nvidiasettings: aka Dualview/span/mirror Force tv detect?

because natit 0.02 doesn't seem to recognize my television...

#49
kinglui

kinglui

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hi..

I just installed 10.4.8 successully with full video performance and everything, but no dual display support. Tried everything so far. natit_dual02, natit, macvidia, titan. Only the display connected to the vga-port works. Am I missing something?
My GFX-Card is a Nvidia 7600GS Silent from ASUS, my Displays ar Acer AL1916WS, both.

Thanks for your help and much thanks for the great work you all did!!!!!


cheers
Marcus

#50
Hiro_

Hiro_

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 612 posts
  • Gender:Male

How did you get your television working?

Do you use S-video or Cinch tv connection?
Does your card has DVI besides VGA?
How are your windows nvidiasettings: aka Dualview/span/mirror Force tv detect?

because natit 0.02 doesn't seem to recognize my television...


Hi man,

I not know the exact method than i used, because sincerely i not remember ;) , i'm using Natit Dual 0.02 with the default kexts from Jas 10.4.8 INTEL AMD SSE2 SSE3 Install DVD, and i only removed Titan.kext and replace by Natit, i repaired the permissions and i erased Extensions.mkext and kextcache. The difference than i can observe is than i use the s-video out in FX-5200 and s-video IN in Samsung DNIe Jr. TV.

#51
Onetrack

Onetrack

    one who makes the world tick

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 267 posts
  • Gender:Male
  • Location:I Was Never In Sumatra
Hey
Wanted to report that with Natit 0.01 I am currently running dual monitors with my Nvidia 7300GT / 256 meg
Its an Asus Silent btw. - VGA connected to dvi to vga adapter which is connected to my 19" crt @ 1600x1200, screen 2 is connected via VGA to my lumenlabs projector @ 1280x768

Works great, natit v0.01 works perfectly on Jas 10.4.8 upgraded to Jas 10.4.9
Heres a screenshot

Posted Image

Cheers,
One
:blink:

#52
differenthink

differenthink

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts
Hi,

I d like tu use dual diplay with my 20" Dell and my Samsgung 32" TV... i ve got the 7600GT MSI dual DVI...
Actually i use the natit installer, but dual display doesn t work great... so i m planning to use the natiti_dual_v2

but what do i have to do to uninstall first my old natit install ?

thx a lot.

#53
differenthink

differenthink

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts
Ok i find out howto do it...
so i ve installet Natit_dual_v2... but i ve got a big problem using dual display, when i turn one of them off, the other one is no more recognized by the computer.. so i ve to reboot...

any idea ?
thx a lot..

MAJ..

More info about my display and my graph card :

GeForce 7600 GT :

Modle de jeu de puces : GeForce 7600 GT
Type : Moniteur
Bus : PCIe
VRAM (totale) : 256 Mo
Fournisseur : NVIDIA (0x10de)
Identifiant du priphrique : 0x0391
Identifiant de rvision : 0x00a1
Moniteurs :
DELL 2005FPW :
Rsolution : 1680 x 1050 @ 60 Hz
Profondeur : Couleurs 32 bits
Core Image : Gr
Moniteur principal : Oui
Miroir : Dsactiv
Connect : Oui
Quartz Extreme : Gr
SAMSUNG :
Rsolution : 1280 x 720 @ 60 Hz
Profondeur : Couleurs 32 bits
Core Image : Gr
Miroir : Dsactiv
Connect : Oui
Quartz Extreme : Gr


#54
madani

madani

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:cergy france
  • Interests:Arts in general
I think i got it the wrong way but i cant make the code line works...
Maybe i've missed something...
Do i have to enter all the line or?
And when i have to save, where i save it?


CODE(1) Put the Natit kext in your /System/Library/Extensions/ folder.

(2) Correct the file premissions:

sudo chown -R root:wheel Natit.kext; sudo chmod -R 755 Natit.kext

(3) Remove the cached and packed extensions:

sudo rm -f /System/Library/Extensions.mkext /System/Library/Extensions.kextcache

(4) Reboot.

#55
FlipHDK

FlipHDK

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 159 posts
I can't seem to get 2 displays to work:

Mar 27 03:30:52 localhost kernel[0]: Natit: Setting @0,NVMT=<data not shown>
Mar 27 03:30:52 localhost kernel[0]: Natit: Setting device_type=NVDA,Parent
Mar 27 03:30:52 localhost kernel[0]: Natit: Setting @1,device_type=display
Mar 27 03:30:52 localhost kernel[0]: Natit: Setting @0,compatible=NVDA,NVMac
Mar 27 03:30:52 localhost kernel[0]: Natit: Setting @1,compatible=NVDA,NVMac
Mar 27 03:30:52 localhost kernel[0]: Natit: Setting @0,fboffset=0x00020000
Mar 27 03:30:52 localhost kernel[0]: Natit: Setting @1,name=NVDA,Display-B
Mar 27 03:30:52 localhost kernel[0]: Natit: Setting @0,name=NVDA,Display-A
Mar 27 03:30:52 localhost kernel[0]: Natit: Setting NVCAP=<data not shown>
Mar 27 03:30:52 localhost kernel[0]: Natit: Setting @0,device_type=display
Mar 27 03:30:52 localhost kernel[0]: Natit: Setting model=GeForce Go 7800

The drivers are installed

GeForce Go 7800:

  Chipset Model:	GeForce Go 7800
  Type:	Display
  Bus:	PCIe
  VRAM (Total):	256 MB
  Vendor:	NVIDIA (0x10de)
  Device ID:	0x0098
  Revision ID:	0x00a1
  Displays:
Display:
  Resolution:	1920 x 1200
  Depth:	32-bit Color
  Core Image:	Supported
  Main Display:	Yes
  Mirror:	Off
  Online:	Yes
  Quartz Extreme:	Supported
Display:
  Status:	No display connected

It say's, "No display connected" but it is connected. Do these driver not work with my graphics card?

#56
retroz

retroz

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 546 posts
  • Gender:Male

It seems that a number of Nvidia users have had problems running dual displays with the newer versions of Natit. Although I did not try all of them, I had problems too, my second display was sideways and without the mouse cursor.

Natit v0.02 works for dual displays on many Nvidia systems and it is what I am using. I am also re-posting Natit v0.01, which should work for VGA/DVI Nvidia cards, for people who have problems with v0.02 and want to try something else.

However, v0.01 and v0.02 are very similiar, v0.02 merely adds the "@0,NVMT" key and value. For more information on these key-values pairs and how these dual display versions of Natit for Nvidia was developed, see these threads:

http://forum.insanel...showtopic=31833
http://forum.insanel...showtopic=32536

Now for people who have problems, here are two general suggestions:

A. Make sure you are using a clean install of 10.4.8. People who upgrade to 10.4.8 (or mess with the Nvidia kexts) often have problems.

B. Make sure you follow these instructions (specifically removing the .kextcache and .mkext) when installing Natit (again, these instructions and the original idea of Natit are credited to Omni).

(1) Put the Natit kext in your /System/Library/Extensions/ folder. 

(2) Correct the file premissions: 

sudo chown -R root:wheel Natit.kext; sudo chmod -R 755 Natit.kext 

(3) Remove the cached and packed extensions: 

sudo rm -f /System/Library/Extensions.mkext /System/Library/Extensions.kextcache 

(4) Reboot.

Any suggestions on the Nvidia 7300 GS? I think the brand is 3d fuzion.

One VGA. on DVI and HD capabilities.

#57
elRey

elRey

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 273 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:computing<br />producing music<br />range: progressive psytrance
i think there is no chance for the 7300gs cause of a wrong chipset

#58
retroz

retroz

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 546 posts
  • Gender:Male

i think there is no chance for the 7300gs cause of a wrong chipset



OK, well do you mean the GPU or Motherboard i.e. wrong chipset? I can always return the Graphic Card.

If it IS the GPU, please tell me what a good GPU would be to make this work, unless of course you are talking about the intel motherboard.

Thanks

#59
pandnaka

pandnaka

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
:P Does anyone here know that the MSI NX6800 gefroce card work at all, this card is not a GT OR GS, I try to install OSX with nvidia driver from JAS OSX it crash on me, if I try not to load any driver it load fine, but I don't get the resulution change or the full support for the drive, and when I look at the system information it said unknown Video display, this card is a PCI E card!!! And need help at all would be nice!!! :whistle:

#60
retroz

retroz

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 546 posts
  • Gender:Male

i think there is no chance for the 7300gs cause of a wrong chipset



Got a 7600 GS, will that work, or do you refer to the wrong chipset as the motherboard?

Thanks!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   Web hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy