Jump to content

acer aspire m5630 dsdt help

m5630 dsdt usb audio

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
tbelcher

tbelcher

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Hello and thanks in advance for your help.. 

 

I recently installed 10.8.5 on an old Acer Aspire m5630 pc (Gigabyte/Acer EG31m motherboard upgraded to a Quad Core Xeon CPU). The install went smoothly but I'm not able to get any sound or usb 2 speeds. After searching the inter webs, I have not been able to fix either of these issues.  I've attached my DSDT in hopes that someone can take a look and let me know if it good or not. 

 

I should mention that I've tried deleting AppleHPET and some other fixes that I've read on other hackintosh sites but none of them have helped with the USB issue.

 

I was able to get audio working via VooDoo, but I found the volume was fluctuating during songs and am hoping to find a better solution.

 

Again, thanks for any suggestions and please let me know if there's other information that would help to diagnose these issues.

 

Tim

 

Attached Files



#2
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain

here you have :   Attached File  Patched.zip   9.68KB   8 downloads

 

 

 

 

 

 



#3
tbelcher

tbelcher

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

thanks iFire.

Ive tried this dsdt and it did make my pci usb card show up as USB 2.0 but the builtin ports are still only USB 1 speeds. is there any patch i can try to enable them?

 

also the audio still doesn't work. any ideas?

 

thanks 

 

tim



#4
tbelcher

tbelcher

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

I've attached a couple screen shots from System Profiler and Console.  SP shows the builtin ports as OHCI or UHCI.  Console is showing that there are some errors being reported in regards to USB.

Attached Files



#5
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain

I should mention that I've tried deleting AppleHPET and some other fixes that I've read on other hackintosh sites but none of them have helped with the USB issue.  ?????

 

this not true, try install other version of voodoohda.kext have a lot of versions, about the speed for the USB ports I don't know any soluction, you can try IOUSBFamily.kext rollback from 10.6 to test if work better, OR TRY INSTALL maverick







Also tagged with one or more of these keywords: m5630, dsdt, usb, audio


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy