Jump to content

How to Install MacOSX 10.9 Mavericks on a MSI GS70 Laptop

mavericks GS70 Haswell MSI install howto nvidia laptop linux clover

  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#21
rasrita

rasrita

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

@rasrita T'est sur que tu boot UEFI?

Salut Wizard of Oz,

 

Oui, je suis en boot UEFI, voici un détail de ma config HDD, où tu peux remarquer que le Type de carte de partition est GPT, et non MBR

C'est une installation Windows 8.1 UEFI, donc j'utilise Clover BootLoader

490066SataAHCI.png

 

Clover UEFI

945786System.png



#22
madhan15791

madhan15791

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

it gets stuck at 

[IOBluetoothHCIController][start] -- completed

or gets stuck saying 

hmm size mismatch 3100 vs 20 or something.

 

could you tell me from where you got the mavericks image?



#23
Wizard_of_Oz

Wizard_of_Oz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

@madhan15791 Delete the Bluetoth kexts and it will work fine.



#24
mo.1

mo.1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:Laptop: (Clover) MSI GS60-2PEi716SR21 (1080p), i7-4710HQ, GTX 870m (disabled), Intel HD 4600, O...

Hey, I have remake a new version of this guide...with some more details and more fixes...

 

I hope you like :)

 

http://www.insanelym...-on-a-xmg-c703/



#25
madhan_2005

madhan_2005

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
Finally got everything to work....only 1 problem...how do I add clover bootloader so that when I boot up, I get the clover.menu... I am able to boot only into windows without the clover USB.
I guess I would have to install clover to the efi partition on the ssd but I don't see a EDI partition from Mac...I am able tonsee it only in windows..
And also please tell me if anyone knows to how to remove the unnecessary boot drives from.clover.l boot menu. Right now it shows many options like my partitions along with mavericks and windowas.I want it to show only windows or mavericks when booting up. In short how do I edit the boot options or settings of the clover bootoader.
And also please tell me if anyone knows to how to remove the unnecessary boot drives from.clover.l boot menu. Right now it shows many options like my partitions along with mavericks and windowas.I want it to show only windows or mavericks when booting up. In short how do I edit the boot options or settings of the clover bootoader.

#26
Wizard_of_Oz

Wizard_of_Oz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

PLEASE HELP!!! My speakers doesn't work even though I used the method above. Sound output does work but only in Headphones.



#27
rogergamer

rogergamer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Hi, I am planning on getting the stealth pro with the 870m (not expecting the gfx to work) but I am not quite sure how to setup the super raid..... help?



#28
linuxgirl

linuxgirl

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Hey everyone!  Thanks for all the responses and I am glad that many of you have a working installation!  I hope mo.1's additions make it even better.  As you can tell from my name, I don't use the mac install much so apologies for slow responses to questions :)

 

A number of people messaged me about using this for everyday use - well, it works fine when I need it (usually for fixing other people's macs so basic disk utilities, etc) and occasionally I need to use/test a mac-only program.  I have never have problems except for glitchy trackpad.  As for your principal laptop, I dunno if it is worth have such an amazing laptop but not fully getting all the hardware advantages (video card).  For me, I like the extra geek cred for having a triple-boot and because I need basic things from a mac install to fix other people's macs and harddrives sometimes.  Otherwise it's linux (mint) all the way for me.

 

Continue to enjoy the tutorial.  In a month or so I am going to fiddle around some more and see if I can't get more hardware working based on the suggestions here and some config tweaks, will update the guide then.  If you installed additional kexts or did some config mods that helped get things working better, please post them here so I can include them.

 

xo, lg



#29
jamesst20

jamesst20

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts

Hi,

 

I got mine working aswell.

 

What I have done is installed Niresh and Clover UEFI (Yes UEFI!) and changed a few things in clover in order to get my Intel HD 4600 Working. I have successfully made my wireless working with a kext I have found on google.

 

However, I am stuck with the audio because I couldn't figure out where was the kext. The redirection to google is not very clear.

 

Edit : VoodooHDA 0.8.4 did it.

 

Any chance to get internal microphone?

 

Thanks



#30
jamesst20

jamesst20

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts

By the way, the Ethernet Killer E2200 works flawlessly : http://www.tonymacx8...ller-e2200.html



#31
pciavald

pciavald

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Hi, 

I went through the installation process twice, and I just can't dance because Mac OS does not load from the SSD after being installed.

 

in verbose mode the loading stops at some point, not always the same depending on the flags and plugged devices, then waits for 2-3min and then shows

Resetting IOCatalog
I've tried to move away the intel graphics related extensions and booting with these flags :
-v PCIRootUID=1 npci=0x2000 dart=0 -cpus=1

but nothing seems to make me pass this point...

I also deleted bluetooth kexts and didn't include Elan kexts just in case it would be the problem

Can anyone help me ?

 

PS: I tried jamesst20's method with Niresh + Clover but i couldn't boot from the key, just a black screen with cursor blinking.



#32
jamice4u

jamice4u

    InsanelyMac Protégé

  • Donators
  • 15 posts

Thanks for the guide!!! I followed this guide and some others and now my system is working great. How to get the camera working?



#33
jamice4u

jamice4u

    InsanelyMac Protégé

  • Donators
  • 15 posts

Okay I got the camera working and the audio ports working but how do you get the sd card port working?



#34
ccarrieta

ccarrieta

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts

Hi guys I am thinking of getting the MSI GS60 2QE Ghost Pro these are the specs which I think are close but just wanted to get your opinion if hakintosh would work..

CPU Core i7-4710HQ

Res 1920x1080

GeForce GTX 970m ( i know this won't work in OS X)

Intel HD4600

 

Thanks



#35
mo.1

mo.1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:Laptop: (Clover) MSI GS60-2PEi716SR21 (1080p), i7-4710HQ, GTX 870m (disabled), Intel HD 4600, O...

Hey ccarrieta,

you're lucky, because I bought the MSI GS60-2PEi716SR21 and I'm writing this answer under Mac OSX on this Laptop  :yes:

 

I returned my XMG C703, because I had 5 technical problems (webcam faulty/dark pixels/deformed d-Cover after support repair/2x bios bugs).

 

Now I have bought me the MSI GS60.

Its smaller/more portable and ligther 

and with a GTX 870m its so more powerful...

 

Before I bought the MSI GS60, I was looking for a similar CPU and the i7-4710HQ with a Intel 4600 was good enough.

 

First Pros.:

- For the moment I have only use my Guide from XMG C703 and it works amazing good... 

- In the Bios I was found that you can turn of the GTX 870m and thats really great for battery life (around 3 hours).  :thumbsup_anim:

 

Cons.:

-The Speakers... :hysterical:

  I think in this Laptop are 4 Speakers, under Windows 8.1 the sound are bad, because the front left speaker make bad noises. (like I would over scroll the Volume in VLC-Player 200%)

  Under Mac OSX I have at the moment only 2 speakers behind/under the keyboard on.

 

Whats work at the moment:

- Ethernet

- Brightness

- Keyboard + Pad

- Sound(not fully) only 2 Speakers, no mic | but it is an ALC892 Chip and it is supported...

- webcam

- battery status

- bluetooth

 

Not work at the moment:

- GTX 870m but deactivate in BIOS

- sleep 

- wlan (same as by the XMG, replace it with a supported wlan chip)

- sd-cardslot

 

 
I'm confident that I get shortly more parts to work… (except sd-cardslot and gtx 870m)

 

All in all it is a very cool mobile Gaming and Hackintosh machine...



#36
ccarrieta

ccarrieta

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts

Thank you so much I'll give this a try  :w00t:  :thumbsup_anim:



#37
ccarrieta

ccarrieta

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts

have you tried using Yosemite (10.10) ?



#38
mo.1

mo.1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:Laptop: (Clover) MSI GS60-2PEi716SR21 (1080p), i7-4710HQ, GTX 870m (disabled), Intel HD 4600, O...

Hey ccarrieta,

 

I have treid to boot into yosemite, but every time I boot from stick with clover I get a black screen with a beachball.

But I know that Apple have switched the graphics kext and I think that is the Problem.

This post is helpful for that problem.

http://www.tonymacx8...e-yosemite.html

 

yes i have a dual boot system, on one 128gb sad I have Windows 8.1 and on the other I have Mac OS X 10.9.5 with Clover.

At the moment it isn't a perfect boot, because under legacy boot sometimes I can boot with clover into Windows 8.1 and every time into OS X.

And under Uefi boot with clover I can boot every time into OS X, but I can't install Windows.

 

I have treid to install windows 7/8.1 with a uefi-boot stick and with a external usb-drive. It didn't work.

 

But here is a very helpful post!!!

http://www.insanelym...e-true-gpt-ssd/

 

He have a MSI GT70 with similar Configuration.  :) 

 

SlowMo



#39
ccarrieta

ccarrieta

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts

hy mo.1 I created my usb installer I wonder what BIOS settings did you use when I try to install it just goes back into windows...



#40
ccarrieta

ccarrieta

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts

I was able to boot of the usb I changed to legacy in the bios, but i am stll getting stuck in the boot screen... Did you have to disable the NVIDIA card in the BIOS ? I read somewhere that this needed to be done but i dont see that option in the bios... should I delete the NVIDAI kexts ?







Also tagged with one or more of these keywords: mavericks, GS70, Haswell, MSI, install, howto, nvidia, laptop, linux, clover

  Topic Stats Last Post Info

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy