Jump to content

lspci reporting wrong cpu after 10.7.4 update

lspci cpu i5 xeon

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
daz1uk

daz1uk

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
When I was running on 10.7.3 everything was running fine, since my upgrade to 10.7.4 I have a number of issues including lspci reporting my cpu as a xeon e3-1200 (it's actually an i5 and reported correctly on 10.7.3)??

My other strange issues include my wireless no longer obtains a correct ip address unless the ethernet is plugged in (it seemingly makes a random one up)??

Off topic question, if I re-install 10.7.3 over the top of my existing installation, will I retain my apps and/or data?

Any help or advice much appreciated.

#2
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Retired
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
That's very peculiar indeed..seeing as how on my hack and on my real mac lspci does not show the cpu at all, only the different bus controllers and attached devices. Wireless are you getting a self assigned ip, probably starting with 169? Caused by DHCP issue, usually because hardware is not working properly(duh). Since I have no clue what hardware you have, that's all I can tell you at the moment. As far as reinstalling 10.7.3 overtop 10.7.4, not sure but sounds like a bad idea if the installer will let you. Clean install then restore from timemachine backup or use migration assistant would probably be better option.

#3
daz1uk

daz1uk

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
Really, i'll post a screen shot if you like, make you all jealous, LOL. Thanks for the help, I think backup and re-install is the way to go.

#4
Gringo Vermelho

Gringo Vermelho

    The Jan Bird fix

  • Supervisors
  • 6,123 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
Yes, do post a screenshot, how did you get LSPCI to show your CPU?

#5
daz1uk

daz1uk

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
Ermmm, it just shows the bus :jester: , but it's still showing it wrong, lol

#6
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Retired
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
its normal, don't worry about





Also tagged with one or more of these keywords: lspci, cpu i5, xeon


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy