Jump to content

insanelymac has been really hard to access for a couple off days anybody else had the same problem?


  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#21
TheNavigator

TheNavigator

    Nav

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 280 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alexandria, Egypt
  • Interests:Webdev and Gamedev

Since the forum update I've had no end of troubles. Generally just the site being ridiculously slow.

Down time has definitelly decreased but things are slower (when they do work) than they were before for sure


Same problem here. The site is really slow, but it didn't go down though.

#22
starobrno1

starobrno1

    InsanelyMac Legend

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 930 posts
  • Gender:Male
It´s still the same for me I can´t come here at all without using hidemyass.com. Did you change to some "suspicious" server they don´t allow where I live?

#23
Ed

Ed

    Old skool Mac user

  • Administrators
  • 803 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portsmouth, UK
OK guys, all those that aren't able to connect without a proxy or are having intermittent connection problems - please could I ask you to send me (or post here) your Traceroute and also the name of your ISP? This will massively help us track down the cause of this issue and we'll get it fixed ASAFP!

#24
JamesLittler

JamesLittler

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,022 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portsmouth, England
ISP is Virgin, will add traceroute tonight once I'm home.

IM was down, as in completely inaccessible for about 40mins this morning.

#25
Ed

Ed

    Old skool Mac user

  • Administrators
  • 803 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portsmouth, UK
Thanks a lot James, Traceroute will be handy too.

Yeah unfortunately we had an outage with our loadbalancers this morning :(

#26
starobrno1

starobrno1

    InsanelyMac Legend

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 930 posts
  • Gender:Male
Cool its working again. Thanks guys was a little bit worried authorities where I live wanted to shut me out from here.

Thanks again

#27
JamesLittler

JamesLittler

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,022 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portsmouth, England
Traceroute:
traceroute to www.insanelymac.com (87.124.44.2), 64 hops max, 72 byte packets
1  10.108.48.1 (10.108.48.1)  7.356 ms  5.927 ms  6.619 ms
2  cosh-core-1a-ae1-1007.network.virginmedia.net (80.3.162.253)  17.847 ms  7.130 ms  7.382 ms
3  winn-bb-1a-ae2-0.network.virginmedia.net (212.43.163.209)  11.347 ms  9.205 ms  13.266 ms
4  popl-bb-1b-as5-0.network.virginmedia.net (212.43.162.194)  12.051 ms  12.072 ms  13.124 ms
5  popl-bb-1a-ae0-0.network.virginmedia.net (213.105.174.229)  12.009 ms  12.213 ms  12.115 ms
6  nrth-bb-1b-as3-0.network.virginmedia.net (213.105.172.13)  66.006 ms  13.000 ms  22.125 ms
7  tele-ic-4-ae0-0.network.virginmedia.net (62.253.174.18)  58.106 ms  15.140 ms  14.234 ms
8  linx1.thn.fubra.net (195.66.225.33)  14.564 ms  14.343 ms  14.264 ms
9  87.124.32.94 (87.124.32.94)  16.345 ms  16.770 ms  17.112 ms
10  insanelymac.com (87.124.44.2)  17.379 ms  17.173 ms  16.370 ms

And to /forum:
traceroute to www.insanelymac.com/forum (81.200.64.50), 64 hops max, 72 byte packets
1  10.108.48.1 (10.108.48.1)  6.667 ms  5.640 ms  5.905 ms
2  cosh-core-1a-ae1-1007.network.virginmedia.net (80.3.162.253)  6.247 ms  5.983 ms  6.846 ms
3  winn-bb-1a-ae2-0.network.virginmedia.net (212.43.163.209)  10.659 ms  10.400 ms  9.989 ms
4  brnt-bb-1b-as5-0.network.virginmedia.net (213.105.172.234)  13.914 ms  12.675 ms  11.973 ms
5  brnt-bb-1a-ae0-0.network.virginmedia.net (213.105.174.225)  11.017 ms  10.578 ms  10.953 ms
6  port-channel100.ar7.ams2.gblx.net (64.213.176.61)  23.399 ms  24.044 ms  24.361 ms
7  po6.ar4.lon3.gblx.net (67.16.142.102)  24.820 ms  23.795 ms  23.384 ms
8  nominum.port-c2.552.406.ar4.lon3.gblx.net (64.210.69.250)  27.495 ms  25.691 ms  26.189 ms
9  81.200.66.253 (81.200.66.253)  23.861 ms  24.634 ms  25.982 ms
10  advancedsearch.virginmedia.com (81.200.64.50)  27.626 ms  27.092 ms  28.818 ms


#28
Ed

Ed

    Old skool Mac user

  • Administrators
  • 803 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portsmouth, UK
Guys, anyone else in this thread still been having connection problems?

#29
3.14r2

3.14r2

    The Round One

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,333 posts
  • Location:Molvania
I did about 10-20 minutes ago. Now seem to work again.

#30
Kasakka

Kasakka

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 145 posts
What I keep seeing is that trying to open a page can just stall but clicking the link again almost immediately makes it open. It doesn't seem to matter what page it is, anything on this site causes it. Using Google Chrome, same thing happens on OSX and Windows. No proxy in use.

This is really annoying when trying to search for anything and I have not seen it happen on any site. It's been going on for months for me and during that time operating systems have been reinstalled so it's not my computer.

#31
cat_7

cat_7

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
During the last 2 weeks I have been having massive problems to get the front page to load. Sometimes the forum was also hard to reach after the front page finally showed. Today is the first time since then that the site behaved normally.

Best,
Cat_7

#32
p.H

p.H

    InsanelyMac Legend

  • FAQ Team
  • 715 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hackintosh & NBA & COD4 promod

Im still having problems accessing insanelymac but I found this work around so if you have the same troubles as I have just go to www.hidemyass.com and klick google and then type in insanelymac.com. Hopefully it will work for you too, it did for me twice now so it probably will. The page loads with the search bar/google set on hide my ass so hit enter and when your on google type in insanelymac and hit enter again. This is the first post Im able to do from my own network in over one week. Im thinking Apple is trying to shut down access to this place, at least where I live (europe). Good luck guys


maybe it's not in relationship with Apple
like you've said, when using windows, you still can't make yourself succeed in entering this site
I do believe proxy will help cuz i am the one using proxy :D

#33
Ed

Ed

    Old skool Mac user

  • Administrators
  • 803 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portsmouth, UK
Guys, could you post your ISP name and traceroute output please so we can look further into this?

#34
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Supervisors
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
I've been fine for quite a while now, maybe manually changing dns to google may help?

#35
cat_7

cat_7

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
Hi, I believe the issue is not so much finding insanelymac.com, but rather some processing on the site. F.i., even when the homepage is shown after "normal" time (indicating DNS is working OK), the site can hang for minutes after I click "more" in e.g. one of the news items.

Perhaps interesting is this: whenever I enter your ip-address (87.124.44.2) directly in my browser I get a page with the Insanelymac background but with a 404 error where the news would normally show up.

Nevertheless: my provider is internl.net

Tracing route to insanelymac.com [87.124.44.2]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 16 ms 15 ms 15 ms bbned1.surfrt.nik-asd.internl.net [217.149.196.50]
3 16 ms 15 ms 15 ms ge2-20.newxr1.nik-asd.internl.net [217.149.196.51]
4 16 ms 15 ms 16 ms AE3.2118.JNR01.Asd002A.surf.net [145.145.19.61]
5 16 ms 16 ms 15 ms AE1.500.JNR02.Asd001A.surf.net [145.145.80.73]
6 16 ms 16 ms 16 ms ge-11-2-4.er1.ams1.nl.above.net [64.125.12.53]
7 84 ms 16 ms 17 ms ge-2-2-0.mpr1.ams1.nl.above.net.24.125.64.in-addr.arpa [64.125.24.213]
8 24 ms 21 ms 21 ms ge-1-1-0.mpr1.lhr3.uk.above.net [64.125.27.221]
9 21 ms 21 ms 22 ms xe-3-0-0.mpr2.lhr3.uk.above.net [64.125.27.158]
10 24 ms 21 ms 21 ms xe-1-0-0.mpr1.lhr8.uk.above.net [64.125.28.206]
11 23 ms 22 ms 22 ms 94.31.35.219.available.above.net [94.31.35.219]
12 24 ms 24 ms 23 ms 87.124.32.97
13 25 ms 24 ms 24 ms r1s.c2.catn.com [87.124.43.21]
14 24 ms 24 ms 24 ms insanelymac.com [87.124.44.2]

Trace complete.

#36
Mr.D.

Mr.D.

    There are those who call me...

  • Local Moderators
  • 543 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wyoming
  • Interests:Music editing/Remixing, hiking, orienteering, 4 wheeling, reading (yes like books and such), and...
Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright © 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Tim>ping 87.124.44.2

Pinging 87.124.44.2 with 32 bytes of data:
Reply from 87.124.44.2: bytes=32 time=135ms TTL=128
Reply from 87.124.44.2: bytes=32 time=136ms TTL=128
Reply from 87.124.44.2: bytes=32 time=133ms TTL=128
Reply from 87.124.44.2: bytes=32 time=136ms TTL=128

Ping statistics for 87.124.44.2:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 133ms, Maximum = 136ms, Average = 135ms

C:\Users\Tim>

for some reason, I cant tracerout from my machine (stupid windows) as it only displays one hop. Not using VPN (obviously) nor SSL, so I have no clue what the problem is. However:

traceroute to insanelymac.com (87.124.44.2), 64 hops max, 40 byte packets
1 gatekeeper (64.200.84.2) 1.356 ms 1.182 ms 1.037 ms
2 250.ATM1-0.GW10.NYC9.ALTER.NET (63.125.96.5) 22.690 ms 22.964 ms 23.576 ms
3 545.at-6-0-0.XR2.NYC9.ALTER.NET (152.63.24.234) 22.980 ms 24.844 ms 30.361 ms
4 0.so-4-0-1.XT2.NYC9.ALTER.NET (152.63.9.90) 28.555 ms 23.219 ms 26.668 ms
5 0.so-6-0-0.XT2.NYC4.ALTER.NET (152.63.17.97) 23.265 ms 29.773 ms 29.801 ms
6 0.ae4.BR2.NYC4.ALTER.NET (152.63.3.118) 30.957 ms 28.666 ms 29.244 ms
7 204.255.168.110 (204.255.168.110) 24.353 ms 24.620 ms 24.811 ms
8 te0-3-0-5.mpd21.jfk02.atlas.cogentco.com (154.54.26.61) 30.982 ms te0-1-0-4.mpd21.jfk02.atlas.cogentco.com (154.54.31.1) 29.644 ms te0-1-0-5.mpd22.jfk02.atlas.cogentco.com (154.54.5.209) 26.508 ms
9 te0-2-0-2.mpd22.lon13.atlas.cogentco.com (154.54.42.54) 103.831 ms te0-3-0-2.mpd21.lon13.atlas.cogentco.com (154.54.45.230) 109.593 ms te0-2-0-2.mpd21.lon13.atlas.cogentco.com (154.54.44.234) 103.139 ms
10 te0-6-0-0.ccr22.lon01.atlas.cogentco.com (154.54.72.193) 111.331 ms te0-4-0-1.ccr21.lon01.atlas.cogentco.com (130.117.0.57) 101.776 ms te0-2-0-1.ccr22.lon01.atlas.cogentco.com (154.54.57.166) 114.128 ms
11 te3-2.mag01.lon01.atlas.cogentco.com (130.117.2.18) 112.136 ms te1-2.mag01.lon01.atlas.cogentco.com (130.117.3.225) 107.008 ms te2-2.mag01.lon01.atlas.cogentco.com (130.117.1.74) 393.345 ms
12 149.6.184.110 (149.6.184.110) 103.737 ms 103.468 ms 102.982 ms
13 87.124.32.94 (87.124.32.94) 102.003 ms 442.311 ms 181.704 ms
14 r1s.c2.catn.com (87.124.43.21) 105.542 ms 98.867 ms 100.354 ms
15 r1s.c2.catn.com (87.124.43.21) 98.103 ms 97.611 ms 105.405 ms
and:

87.124.44.2 is from United Kingdom(UK) in region Western Europe

TraceRoute to 87.124.44.2 [insanelymac.com]
Hop - (ms) - (ms) - (ms) - IP Address Host name
1 - 0 - 0 - 0 - 206.123.64.42 -
2 - 0 - 0 - 0 - 64.124.196.225 xe-4-2-0.er2.dfw2.us.above.net
3 - 15 - 0 - 0 - 64.125.26.213 xe-1-1-0.cr2.dfw2.us.above.net
4 - 5 - 5 - 6 - 64.125.31.122 xe-4-2-0.cr2.iah1.us.above.net
5 - 41 - 41 - 41 - 64.125.31.250 xe-5-0-0.cr2.dca2.us.above.net
6 - 107 - 107 - 106 - 64.125.24.42 xe-4-1-0.mpr1.lhr3.uk.above.net
7 - 107 - 107 - 128 - 64.125.24.122 xe-8-3-1.mpr2.lhr3.uk.above.net
8 - 107 - 107 - 143 - 64.125.28.206 xe-1-0-0.mpr1.lhr8.uk.above.net
9 - 107 - 107 - 107 - 94.31.35.219 94.31.35.219.available.above.net
10 - 112 - 109 - 109 - 87.124.32.97 -
11 - 109 - 109 - 109 - 87.124.43.21 r1s.c2.catn.com
12 - 110 - 109 - 109 - 87.124.44.2 insanelymac.com
Trace complete


from two different web tools... both in the US (one east coast, one west coast)

I noticed that Safari has a very short time-out period. Loading the same page in FireFox will get you there. Safari on windows sucks anyways, and I really prefer FireFox all around. However, its been slow for me as well. I just have a lot of patience. Or perhaps very little social life - either way I haven't been annoyed with the waiting thus far. I agree with Cat_7 above that its most likely not finding the site that is slow, its the rendering of the site once its been reached.

Hope my info helps...

#37
instant idiot

instant idiot

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 182 posts
  • Gender:Male
In case it happens to be useful to anyone, here is a tracepath from someone (me ;)) who has not been having any problems at all with accessing this site.
tracepath insanelymac.com
1:  <removed>				 							0.159ms pmtu 1500
1:  <removed>		   								  3.399ms
1:  <removed>		   								  2.670ms
2:  73.90.28.1										   10.710ms
3:  no reply
4:  xe-2-0-1-0-ar03.troutdale.or.bverton.comcast.net	 13.521ms asymm  5
5:  pos-1-15-0-0-cr01.seattle.wa.ibone.comcast.net	   17.729ms
6:  be-12-pe03.seattle.wa.ibone.comcast.net			  15.912ms
7:  as6461.seattle.wa.ibone.comcast.net				  37.095ms asymm  8
8:  xe-0-0-0.mpr2.sea1.us.above.net					  19.733ms
9:  xe-1-2-0.cr2.ord2.us.above.net					   69.671ms asymm 11
10:  xe-0-0-0.cr1.ord2.us.above.net					   68.697ms asymm 12
11:  xe-2-1-0.cr1.lga5.us.above.net					   92.543ms asymm 13
12:  ge-2-1-0.mpr1.lhr3.uk.above.net					 205.646ms asymm 14
13:  xe-2-0-0.mpr2.lhr3.uk.above.net					 204.911ms asymm 15
14:  xe-1-0-0.mpr1.lhr8.uk.above.net					 204.789ms asymm 17
15:  94.31.35.219.available.above.net					204.295ms asymm 17
16:  87.124.32.97										204.663ms asymm 17
17:  r1s.c2.catn.com									 204.775ms asymm 18
18:  r1s.c2.catn.com									 204.793ms reached
	 Resume: pmtu 1500 hops 18 back 47



#38
instant idiot

instant idiot

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 182 posts
  • Gender:Male
Hm, now I am having issues. Sometimes Firefox claims "Can't find server," but usually just really long--upwards of thirty seconds--loading times. I can't detect any significant packet loss with ping, but here's a traceroute done during severely delayed loading.
traceroute to insanelymac.com (87.124.44.2), 30 hops max, 60 byte packets
 1  my-router (192.168.1.1)  0.570 ms  0.772 ms  1.472 ms
 2  * * *
 3  te-0-2-0-1-ur04.eugene.or.bverton.comcast.net (68.85.148.121)  13.900 ms  14.084 ms  14.200 ms
 4  ae-5-0-ar03.troutdale.or.bverton.comcast.net (68.87.216.121)  16.724 ms  16.622 ms  16.417 ms
 5  pos-2-2-0-0-cr01.seattle.wa.ibone.comcast.net (68.86.95.97)  21.286 ms pos-1-14-0-0-cr01.seattle.wa.ibone.comcast.net (68.86.90.201)  22.117 ms pos-1-15-0-0-cr01.seattle.wa.ibone.comcast.net (68.86.93.25)  21.060 ms
 6  be-12-pe03.seattle.wa.ibone.comcast.net (68.86.84.106)  20.310 ms  18.929 ms  19.060 ms
 7  as174.seattle.wa.ibone.comcast.net (66.208.228.110)  84.941 ms  76.536 ms  76.315 ms
 8  te9-3.ccr02.sea01.atlas.cogentco.com (154.54.82.37)  163.485 ms te4-8.ccr02.sea01.atlas.cogentco.com (154.54.81.113)  161.678 ms te2-7.ccr02.sea01.atlas.cogentco.com (154.54.85.181)  161.321 ms
 9  te0-7-0-4.ccr21.slc01.atlas.cogentco.com (154.54.80.10)  47.331 ms te0-0-0-4.ccr21.slc01.atlas.cogentco.com (154.54.5.34)  49.051 ms te0-7-0-10.ccr21.slc01.atlas.cogentco.com (154.54.81.61)  48.093 ms
10  te3-3.ccr02.den01.atlas.cogentco.com (154.54.3.13)  144.796 ms te4-3.ccr01.den01.atlas.cogentco.com (154.54.0.41)  48.680 ms te9-1.ccr01.den01.atlas.cogentco.com (154.54.87.17)  248.854 ms
11  te0-3-0-7.ccr21.mci01.atlas.cogentco.com (154.54.87.86)  67.177 ms te0-2-0-7.ccr21.mci01.atlas.cogentco.com (154.54.82.206)  60.892 ms  61.573 ms
12  te0-7-0-33.mpd21.ord01.atlas.cogentco.com (154.54.2.234)  74.381 ms te0-5-0-4.mpd21.ord01.atlas.cogentco.com (154.54.45.154)  73.122 ms te0-1-0-2.mpd22.ord01.atlas.cogentco.com (154.54.3.201)  68.645 ms
13  te0-3-0-6.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com (154.54.43.198)  96.888 ms te0-3-0-1.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com (154.54.7.82)  97.059 ms te0-3-0-6.ccr21.yyz02.atlas.cogentco.com (154.54.28.2)  93.856 ms
14  te0-3-0-5.ccr22.lpl01.atlas.cogentco.com (154.54.85.222)  157.338 ms te0-3-0-3.ccr22.ymq02.atlas.cogentco.com (154.54.25.30)  96.142 ms te0-1-0-6.ccr21.ymq02.atlas.cogentco.com (154.54.44.113)  92.153 ms
15  te0-2-0-0.ccr21.lon01.atlas.cogentco.com (154.54.57.105)  163.632 ms te0-4-0-6.ccr22.lpl01.atlas.cogentco.com (154.54.44.214)  158.706 ms te0-2-0-3.ccr22.lon13.atlas.cogentco.com (154.54.58.101)  170.858 ms
16  te0-4-0-0.ccr22.lon01.atlas.cogentco.com (130.117.0.205)  167.255 ms te0-4-0-0.ccr21.lon01.atlas.cogentco.com (130.117.0.117)  163.579 ms te0-1-0-3.ccr22.lon01.atlas.cogentco.com (154.54.74.65)  167.682 ms
17  te0-1-0-0.ccr21.lon01.atlas.cogentco.com (154.54.57.109)  168.589 ms te1-1.mag02.lon01.atlas.cogentco.com (154.54.74.110)  166.913 ms te0-4-0-6.ccr22.lon01.atlas.cogentco.com (154.54.74.57)  173.345 ms
18  te1-1.mag02.lon01.atlas.cogentco.com (154.54.74.110)  165.479 ms  165.048 ms 149.6.184.110 (149.6.184.110)  159.970 ms
19  149.6.184.110 (149.6.184.110)  164.383 ms  172.759 ms  169.472 ms
20  r1s.c2.catn.com (87.124.43.21)  169.013 ms  168.065 ms 87.124.32.94 (87.124.32.94)  174.952 ms
21  r1s.c2.catn.com (87.124.43.21)  168.988 ms  165.673 ms  165.313 ms

I've also had some "Driver Errors" as in the attached .html. While attempting to attach it:
www.insanelymac.com Driver Error.htm

    Upload Skipped (Error IO)
    www.insanelymac.com Driver Error.htm

    Upload Skipped (Error503)
    www.insanelymac.com Driver Error.htm

    Done (uploaded 3.24 KB)

    Add to Post | Delete

Attached Files



#39
Mr.D.

Mr.D.

    There are those who call me...

  • Local Moderators
  • 543 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wyoming
  • Interests:Music editing/Remixing, hiking, orienteering, 4 wheeling, reading (yes like books and such), and...
I also had that same driver issue today... strange. I had never seen that before. I restarted firefox (waterfox for me) and it seemed better. I thought it was a fire(water)fox issue but maybe it was just good(bad) timing?

Could I use(not use) any more parentheses?

#40
instant idiot

instant idiot

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 182 posts
  • Gender:Male
(((I have seen the Driver Error many times before, but it had never appeared in conjunction with any other problems until now.)))





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   Web hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy