Jump to content

XFX Radeon HD 6870 2GB GDDR5 low score at Cinebench

xfx 6870 radeon cinebench

  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#1
Tredvesone

Tredvesone

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Hi,

I get only 36 at Cinebench with my XFX Radeon HD 6870 2GB ("Dual Fan -DD" edition). My older GTX 260 got 32. Is there any solution out there?
I recon this is a very low score for this card.

Lion 10.7.2
Chimera 1.7
Duckweed

Thank you in advance :)

#2
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,727 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

is applegraphicspowermanagement loaded ?

what smbios are u using ?

good hack

#3
Tredvesone

Tredvesone

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Hi,

I'm not sure if AppleGraphicsPowerManagement.kext is loading.

smbios:

<key>SMfamily</key>
<string>Mac Pro</string>
<key>SMmemspeed</key>
<string>1866</string>
<key>SMproductname</key>
<string>MacPro5,1</string>

<key>SMbiosversion</key>
<string>Gigabyte EX58-UD5 v1</string>

Any solution that might help?

thanks

Edit: btw... I can see that AppleGraphicsPowerManagement is in System Profiler/System Information under Extensions.

#4
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,727 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

what is the device id from the graphics card ?

i can prepare a kext for u to test

good hack

#5
Tredvesone

Tredvesone

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
ATI Barts AMD Radeon HD 6870 Series 2048MB (Duckweed) [1002:6738] (subsys [1682:310a]):: PciRoot(0x1)/Pci(0x3,0x0)/Pci(0x0,0x0)

But what do you think is the problem? Driver is not loading correctly?

#6
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,727 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

i think the problem is graphicspowermanagement

i prepare the kext in the night and post here, for you to test

good hack

#7
Tredvesone

Tredvesone

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Hi again.

okey, no worries tho. Take your time, I'm gonna take it out and put on a new cooler anyway pretty soon. The fans are working too much. Probably because of the powermanagment...

tnx

#8
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,727 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

i send two kext

try one and another

and use the best fit to u

test also with openglviewer4

is free in apple store

good hack


Attached File  6870.zip   7.92KB   204 downloads

#9
Tredvesone

Tredvesone

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Thanks!
I can put it in E/E ?

And what changes have you done if I may ask? Do I have to install some ATI drivers btw?

#10
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,727 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

put it in s/l/e

the atidrivers must be loaded are from the system

see with kextstat in terminal

and see this

http://olarila.com/f....php?f=18&t=736

good hack

#11
Tredvesone

Tredvesone

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Tnx, I'll give it a go soon. :)

#12
Tredvesone

Tredvesone

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
For everyone else with the same card and wanna try out the kexts. You'r welcome to share some feedback as well. I can't do anything until tomorrow... ;)

#13
mant3ra

mant3ra

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
I have same card, well its not the same, its gigabyte 6870 1gb, but i have same problem, i upgraded from 5770 and now in cinebench i have like 1-2 more fps, which is i guess not worth of upgrading if its slow like that.
And other thing is that most of apps report my card not by name, well it says its: ATI RADEON BARTS XT PROTOTYPE OPENGL ENGINE
and its not identiyied like before by its name.
And 3th thing, i cant see

AppleGraphicsPowerManagement kext loaded when i go in system info / extensions so may this be problem or? :S
Can some of you plz help me :) i want to make this card to work like it shuld work :(



#14
Tredvesone

Tredvesone

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
I guess artur can help you. I've seen people get 52 in Cinebench with 1GB card.

#15
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,727 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

post what smbios u are using

and device id of your card too

if u are using smbios macpro5,1 and your device id is the same, u can use the kext , try one and test, then try the other and use the best for u

good hack

#16
Tredvesone

Tredvesone

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Just wanna add some more info. I checked the kernel log to see if there is any errors. Yes there is indeed...

com.apple.driver.AppleHDAController - library kext com.apple.iokit.IOGraphicsFamily not found.
com.apple.ATIRadeonX3000 - library kext com.apple.iokit.IOGraphicsFamily not found.
com.apple.driver.AudioAUUC - library kext com.apple.iokit.IOGraphicsFamily not found.

I dont know if this helps, but I guess it has something do with my 6870?

Cheers

#17
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,727 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

to the graphics card to work

must loaded 3 / 4 kexts

4 if u use AtiConfig in org.chameleon boot.plist

in u case

ati6000controller
atisuport
atiradeonx3000

check in
about this mac
report
extensions

or with kext wizard tool

http://www.insanelym...howtopic=253395

like i say in the post

good hack

Attached File  Captura de ecrã 2012-01-11, às 01.27.27.png   82.31KB   88 downloads

#18
Tredvesone

Tredvesone

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
ati6000controller - OK
atiradeonX3000 - OK
atisupport - OK

applegraphicscontroller - OK
applegraphicspowermanagment - OK

I found out what causing there errors tho, I recon it's because of chimera 1.7. People went back to chameleon r1493 and the problem went away. So it is the bootloader not the 6870.

#19
Matty___

Matty___

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands

I have same card, well its not the same, its gigabyte 6870 1gb, but i have same problem, i upgraded from 5770 and now in cinebench i have like 1-2 more fps, which is i guess not worth of upgrading if its slow like that.
And other thing is that most of apps report my card not by name, well it says its: ATI RADEON BARTS XT PROTOTYPE OPENGL ENGINE
and its not identiyied like before by its name.
And 3th thing, i cant see

AppleGraphicsPowerManagement kext loaded when i go in system info / extensions so may this be problem or? :S
Can some of you plz help me :) i want to make this card to work like it shuld work :(


same problem here. with msi 6870 1 gb cinebench score of 15 fps. GE=No gives me 30fps. I don't care about dvd and chess.

vlc works,
glbench and cinebench works,
StarCraft 2 works.

edit: Fixed it with proper smbios.plist (imac12,2). I got the 15 fps when coming out of sleep. Now it's always 30 fps. I read that cinebench is a combo of gpu and single cpu. So when you see high fps it is because of the faster CPU people have.

#20
Matty___

Matty___

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands

ati6000controller - OK
atiradeonX3000 - OK
atisupport - OK

applegraphicscontroller - OK
applegraphicspowermanagment - OK

I found out what causing there errors tho, I recon it's because of chimera 1.7. People went back to chameleon r1493 and the problem went away. So it is the bootloader not the 6870.

what's your fps dif with r1493?





Also tagged with one or more of these keywords: xfx, 6870, radeon, cinebench


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy