Jump to content

{Guide} DELL INSPIRON N5110

* * * * * 14 votes

  • Please log in to reply
2187 replies to this topic

#141
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,135 posts
  • Gender:Male
ok :)

#142
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,135 posts
  • Gender:Male
i use now io82011 of 10.7.3
and it is working !!

#143
amiiine

amiiine

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts

i use now io82011 of 10.7.3
and it is working !!


i updated my lappy yesterday and works too with io80211 of 10.7.3

#144
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,135 posts
  • Gender:Male

i updated my lappy yesterday and works too with io80211 of 10.7.3


idont know why wasn't it work from first time for me with 10.7.3 update

did it work for you after update ?

#145
BLooD_LorD

BLooD_LorD

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Male

idont know why wasn't it work from first time for me with 10.7.3 update

did it work for you after update ?

io80211 of 10.7.3 doesn't work for me either(dunno what to do

#146
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,135 posts
  • Gender:Male
don't know the exact cause

but what i am thinking on it may be bluetooth kexts as this is the only change i did related to wifi !!
try to delete all bluetooth kexts and them my fix and see

#147
BLooD_LorD

BLooD_LorD

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Male

don't know the exact cause

but what i am thinking on it may be bluetooth kexts as this is the only change i did related to wifi !!
try to delete all bluetooth kexts and them my fix and see

What kexts are related to bluetooth?i will try to delete them,maybe itll help me.

#148
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,135 posts
  • Gender:Male

What kexts are related to bluetooth?i will try to delete them,maybe itll help me.

any kexts contains bluetooth word :P

#149
BLooD_LorD

BLooD_LorD

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Male

any kexts contains bluetooth word :P

Ive deleted all bluetooth related kexts and also a firewire and thunderbolt, that didn't help me, i think i should reset somehow network settings in my mac.

#150
Faisal Basra

Faisal Basra

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Hi everybody,

I am totally new to Intel Mac install, & have Dell Inspiron 5110 i7. Please anyone can guide me where I can download the CD image required to install Mac and any boot CD required, their download links?

Thanks

#151
Valdos Sine

Valdos Sine

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Hello Inspironers!

Sorry for my bad English.

After installing all needed kexts I can load my Hackintosh but QE doesn't work.

When I'm trying your DSDT.aml (intel+atheros and nvidia+atheros variants), screen gets blank after booting. Only method to prevent blanking is connecting external monitor before booting, in that case all goes well (with some freezes).

Having Inspiron N5110 with i5 and nvidia 525m "optimused".

Any issues?

#152
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,135 posts
  • Gender:Male

Hi everybody,

I am totally new to Intel Mac install, & have Dell Inspiron 5110 i7. Please anyone can guide me where I can download the CD image required to install Mac and any boot CD required, their download links?

Thanks

google it !!

Hello Inspironers!

Sorry for my bad English.

After installing all needed kexts I can load my Hackintosh but QE doesn't work.

When I'm trying your DSDT.aml (intel+atheros and nvidia+atheros variants), screen gets blank after booting. Only method to prevent blanking is connecting external monitor before booting, in that case all goes well (with some freezes).

Having Inspiron N5110 with i5 and nvidia 525m "optimused".

Any issues?


which version of bios you use

#153
Valdos Sine

Valdos Sine

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
> which version of bios you use

it doesn't matter at this time: I tried to pdate to 10.7.3 and kernel panic come to me when update goes… ;)

I need to reinstall? :)

UPD: restored without reinstallation: I installed combo update from virtualbox to real hard drive with my hack, returned AppleIntelCPUPowerManagement.kext to proper place and just rebooted ;)

#154
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,135 posts
  • Gender:Male
when i using dsdt of bios ver a8 and updated bios with out replacing dsdt caused crashed screen

#155
Valdos Sine

Valdos Sine

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
I have a07 bios, what version of BIOS I must install before using your DSDT?

#156
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,135 posts
  • Gender:Male
a9

#157
Valdos Sine

Valdos Sine

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
thanks, it works ;) VoodooHDA causes KP on boot, it's feature, bug or my hands problem?

#158
samiouanes

samiouanes

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
AA,
I have bought an N7110 which is basically the 17" version of the N5110 with i7-2670QM - 6GB RAM - Intel HD 3000 and Nvidia 525m.
I installed iAtkos L2 on my laptop but I keep getting problems with my gfx. QE/CI can't be enabled. I copied both the DSDT (nvidia +atheros one) and the kexts you uploaded on the first post.
1/ If I start up with GraphicsEnabler=yes I get an error (Unknown Nvidia Nvc1).
2/ When I try to boot up in verbose mode, I get "DSMOS has arrived, Nvidia HAL 100 loaded " then I get a black screen. Keyboard works (so the system is probably running) but I get no display at all (just a black screen)
3/ When I reomve the IntelHD related kexts and reboot, I can get into the OS X, but without QE/CI. My Nvidia card is recognised but my Intel HD isn't (device ID=0x0116). Of course, I cannot change the display resolution (1024x768).

So, 1/ is there a way to disable the Intel gfx (no option in the BIOS) and enable QE/CI with the nvidia?
2/ Otherwise, can anyone who got it working zip his system/Library/Extensions folder and upload it here?
Or at least can you upload Intel and Nvidia gfx related kexts ? (maybe sthg is wrong with my kexts)

Thank you very much !
I have spent more than 2 weeks trying to figure out the error with no luck !

#159
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,135 posts
  • Gender:Male

thanks, it works ;) VoodooHDA causes KP on boot, it's feature, bug or my hands problem?


use applehda !!

AA,
I have bought an N7110 which is basically the 17" version of the N5110 with i7-2670QM - 6GB RAM - Intel HD 3000 and Nvidia 525m.
I installed iAtkos L2 on my laptop but I keep getting problems with my gfx. QE/CI can't be enabled. I copied both the DSDT (nvidia +atheros one) and the kexts you uploaded on the first post.
1/ If I start up with GraphicsEnabler=yes I get an error (Unknown Nvidia Nvc1).
2/ When I try to boot up in verbose mode, I get "DSMOS has arrived, Nvidia HAL 100 loaded " then I get a black screen. Keyboard works (so the system is probably running) but I get no display at all (just a black screen)
3/ When I reomve the IntelHD related kexts and reboot, I can get into the OS X, but without QE/CI. My Nvidia card is recognised but my Intel HD isn't (device ID=0x0116). Of course, I cannot change the display resolution (1024x768).

So, 1/ is there a way to disable the Intel gfx (no option in the BIOS) and enable QE/CI with the nvidia?
2/ Otherwise, can anyone who got it working zip his system/Library/Extensions folder and upload it here?
Or at least can you upload Intel and Nvidia gfx related kexts ? (maybe sthg is wrong with my kexts)

Thank you very much !
I have spent more than 2 weeks trying to figure out the error with no luck !

setup retail !!

#160
Valdos Sine

Valdos Sine

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
> use applehda !!

I'm using AppleHDA, yeah ;)





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy