Jump to content

OSX Lion 10.7 DP4/GM/RETAIL on VirtualBox 4.0


  • Please log in to reply
67 replies to this topic

#21
pippox0

pippox0

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 221 posts
  • Gender:Male

Hey Pippox0,
i try it, but don't work. Here is the error:

http://img199.images...9/enableefi.png

Any ideas?

Hi Macxylo,
you should see this during EFI bootstrap ....
Attached File  boot_EFI_VB.JPG   25.87KB   232 downloads

First Check Virtualbox VMM Settings
then Try this:
a) Boot with Hackboot
:) Use Disk Utility to Check/Repair Disk VMM HD and repair permissions.
c) Shutdown
d) Be shure to unmount HackBoot.ISO , to enable EFI Flag , reboot and don't press any key during booting ...

PippoX0

#22
macxylo

macxylo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
@Pippox0
I only saw that screen if i am enabling EFI:
http://img199.images...9/enableefi.png
That's all! Don't boot forth.

I try out your guide. Repair Disk Permissions, put the hackboot.iso out of virtual drive, Reenabling EFI.
No Success!

KIndy Regards
MaCXyLo

#23
pippox0

pippox0

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 221 posts
  • Gender:Male

@Pippox0
I only saw that screen if i am enabling EFI:
http://img199.images...9/enableefi.png
That's all! Don't boot forth.

I try out your guide. Repair Disk Permissions, put the hackboot.iso out of virtual drive, Reenabling EFI.
No Success!

KIndy Regards
MaCXyLo

Hi MaCXyLo,
It's a very strange error ... ;)
As i see from your pic, you can disable Floppy from boot process , but this i don't think will resolve your problem ...
Check that AHCI/ ICH9 option is enable on SATA VMM

Anyway your Last resource to boot Lion without Hackboot is to install Chamaleon RC5 -v 755 .pkg and EXTRA_DP4.pkg on VMM HD ( You can use the Mald0n post ).
http://www.insanelym...howtopic=256729


BTW if you do so, you loose the native EFI boot function of Virtualbox .

PippoX0

#24
macxylo

macxylo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
@Pippox0

My friend have the same error.

We both use Windows 7 64 bit.

Has anybody the same problem?

Edit: Chipset ICH9 is enabled.

Kindly Regards
MaCXyLo

#25
Adam1203

Adam1203

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
Hi,

I am having some issues location the kexthelper.app. I tried searching the install dmg as well as the base, but couldn't locate it. Does anyone have any suggestions? I'm guessing it's a downloadable application. I checked google, but I wasn't sure on a valid location.

Thanks!

Adam

#26
popcornmix

popcornmix

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts

I am having some issues location the kexthelper.app. I tried searching the install dmg as well as the base, but couldn't locate it. Does anyone have any suggestions? I'm guessing it's a downloadable application. I checked google, but I wasn't sure on a valid location.


I used http://cheetha.net/ and it worked fine. I guess a recommended link would be helpful in original post.

#27
pippox0

pippox0

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 221 posts
  • Gender:Male

I used http://cheetha.net/ and it worked fine. I guess a recommended link would be helpful in original post.

Thanks U , I added it ...

#28
Adam1203

Adam1203

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
Awesome! Thank you guys!

I had a few more questions:

- Have any of you been able to install guest additions in the VM? I'm unable to find any of OS X.

- When the VM boots, I see all the white writing (instead of the gray apple screen) is this normal?

- I see during boot that I get a:

IntelThermal: [Warning] Unsupported Intel processor found, kext will not load
IntelThermal: Based on code by mercurysquad superhai ©2008

The VM does boot, but I was just wanted to see if these errors were causing any problems.

Thanks again!

Adam

#29
equilibrium1

equilibrium1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
I got Lion working earlier on Virtualbox

Then decided to check if anyone else has done it here and found this thread :D

I have it running without FakeSMC & without nullCPUPowermanagenent

I also had a little problem with the resolution mode in EFI :( for some reason editing the vbox file wasn't working so I had to run the command via:
VBoxManage setextradata "VM name" VBoxInternal2/EfiGopMode N

To run without FakeSMC u can add:
<ExtraDataItem name="VBoxInternal2/SmcDeviceKey" value="ourhardworkbythesewordsguardedpleasedontsteal(c)AppleComputerInc"/>

I'm running linux vbox version 4.0.12-1

I installed using chameleon, then removed /System/Library/CoreServices/PlatformSupport.plist
Then enabled EFI and everything seems to be working.

#30
pippox0

pippox0

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 221 posts
  • Gender:Male

I got Lion working earlier on Virtualbox

Then decided to check if anyone else has done it here and found this thread :D

I have it running without FakeSMC & without nullCPUPowermanagenent

I also had a little problem with the resolution mode in EFI :( for some reason editing the vbox file wasn't working so I had to run the command via:

VBoxManage setextradata "VM name" VBoxInternal2/EfiGopMode N

To run without FakeSMC u can add:
<ExtraDataItem name="VBoxInternal2/SmcDeviceKey" value="ourhardworkbythesewordsguardedpleasedontsteal(c)AppleComputerInc"/>

I'm running linux vbox version 4.0.12-1

I installed using chameleon, then removed /System/Library/CoreServices/PlatformSupport.plist
Then enabled EFI and everything seems to be working.

Hi Equilibrium1,
Thank you for sharing with us your experience :(

PippoX0

#31
pippox0

pippox0

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 221 posts
  • Gender:Male
Hi,
First of All -> GM is the Retail so Retail Lion runs on VirtualBox ... :(

Attached File  Lion_VB.JPG   275.51KB   75 downloads

Second , i try out OpenGL Viewer 4.0 on VMM and i get some info :

Up to OpenGL ver. 3.2 is fully supported .

From 3.3 to 4.0 OpenGL is not actually supported

Attached File  Lion_OpenGL.JPG   272.13KB   78 downloads

#32
NSCXP2005

NSCXP2005

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 609 posts
  • Location:Manchester UK
Hi equilibrium1,

What Linux system are you running Virtualbox on, 32bit or 64bit?

Also what is performance like on your system and have you tried Lion on 4.1 of VB?

Thank you for your time.

All the best.

NSCXP2005

#33
equilibrium1

equilibrium1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Hi equilibrium1,

What Linux system are you running Virtualbox on, 32bit or 64bit?

Also what is performance like on your system and have you tried Lion on 4.1 of VB?

Thank you for your time.

All the best.

NSCXP2005

I'm running on Archlinux x64 with openbox

The performance with EFI mode enabled is pretty quick.
It's fast enough for testing stuff out ;) I only really installed it for testing.
With EFI enabled the sound doesn't distort, but with EFI off I get distortion and jerkiness in sounds.

I've not really been using it to any extent atm but it does seem stable.

#34
Abno

Abno

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Thanks to ALL, in 2 hours, I have the LION roaring (11A511) in VBox

Now my next trial is install it on my workstation as primary OS.

#35
equilibrium1

equilibrium1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
I just updated Virtualbox to 4.1.0-2 and noticed a few things had changed :(

The main thing I noticed was the internal HDD icon on the desktop was yellow/orange as if it was removable storage. It also seemed a bit slow and the sounds were buggy.

On rebooting with EFI disabled (using chameleon + kexts) the drive showed up as normal and the boot time was also a lot quicker.

So I had a look and Realised on my chameleon I had:
IOAHCIBlockStorageInjector.kext & AHCIPortInjector.kext

So I installed them both to the system, re-enabled EFI and it seemed to fix the HDD issue. The drive is now silver as before and the system seems as it was before upgrading to 4.1.0-2 ;)

sudo -s
 cp -fr IOAHCIBlockStorageInjector.kext /System/Library/Extensions/
 cp -fr AHCIPortInjector.kext /System/Library/Extensions/


#36
DaviDemon

DaviDemon

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
can someone upload an edited OSInstall.mpkg for me please? I only have access to my Windows which.. can't really edit the file.. Thanks in advance!

#37
pippox0

pippox0

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 221 posts
  • Gender:Male

can someone upload an edited OSInstall.mpkg for me please? I only have access to my Windows which.. can't really edit the file.. Thanks in advance!

Hi,
You can use the OsInstall.mpkg i uploaded in my post easy install - is Vmm patched and 1024 mb ram patched so you can install even in a vmm with only 1024 ram .
You find it in the first posts of this discussion ...

PippoX0

#38
popcornmix

popcornmix

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
It's working pretty solidly for me. One issue. I get occasional kernel panics. Perhaps one every few hours. Here's an example output:

er active on CPU 0x5~@/SourceCache/xnu/xnu-1699.22.7
Debugger called: <panic>
Backtrace (CPU 2), Frame : Return Address
0xffffff8045883d40 : 0xffffff8000220702 mach_kernel : _panic + 0x242
0xffffff8045883dc0 : 0xffffff80002b7059 mach_kernel : _uisimple_lock + 0x139
0xffffff8045883df0 : 0xffffff800022d341 mach_kernel : _processor_idle + 0x121
0xffffff8045883e30 : 0xffffff800022dfa0 mach_kernel : _thread_go + 0x260
0xffffff8045883e90 : 0xffffff800022f353 mach_kernel : _thread_block_reason + 0x113
0xffffff8045883ef0 : 0xffffff80002157ff mach_kernel : _ipc_mqueue_receive + 0x3f
0xffffff8045883f10 : 0xffffff800021bc5a mach_kernel : _mach_msg_overwrite_trap + 0x1ba
0xffffff8045883f70 : 0xffffff80002ae380 mach_kernel : _thread_set_child + 0x150
0xffffff8045883fb0 : 0xffffff80002d83a3 mach_kernel : _hndl_mach_scall64 + 0x13

BSD process name corresponsing to current thread: mdworker

VB settings: 6 CPUs (out of 16 on 2600K). 2G memory. SATA controller has use I/O cache. Everything else as described here. Using VB 4.1.0.
I've tried removing SMC kext (and using extra settings). No change.

Anyone else seeing panics? Anyone solved panics? Any other suggestions?

#39
pippox0

pippox0

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 221 posts
  • Gender:Male

It's working pretty solidly for me. One issue. I get occasional kernel panics. Perhaps one every few hours.

VB settings: 6 CPUs (out of 16 on 2600K). 2G memory. SATA controller has use I/O cache. Everything else as described here. Using VB 4.1.0.
I've tried removing SMC kext (and using extra settings). No change.

Anyone else seeing panics? Anyone solved panics? Any other suggestions?

It surely a specific CPU error related to your Intel i7-2600K Cpu. I can't help on testing because i have a merely Intel Core2 Duo, however try to assign less virtual CPU on your Vbox (like 2-4 Cpu).

For some reason there is some incompatibility with your CPU and VT-x (be sure it enabled on Bios)

PippoX0

#40
popcornmix

popcornmix

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts

It surely a specific CPU error related to your Intel i7-2600K Cpu. I can't help on testing because i have a merely Intel Core2 Duo, however try to assign less virtual CPU on your Vbox (like 2-4 Cpu).

For some reason there is some incompatibility with your CPU and VT-x (be sure it enabled on Bios)

PippoX0


Virtualisation is enabled in Bios. I've switched down to one core, and I'll keep an eye on it. It does run a lot faster with more though...





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy