Jump to content

Chameleon 2.2svn Official PKG Installer & Binaries

Bootloader Chameleon

  • Please log in to reply
2441 replies to this topic

#1501
magnifico

magnifico

    InsanelyMac Deity

  • Donators
  • 2,415 posts
  • Gender:Male

Are they mandatory for CLOVER ?


None

#1502
starobrno1

starobrno1

    InsanelyMac Legend

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 930 posts
  • Gender:Male
Ive found out the best way to have a backup plan when things go wrong is to make two partitions on your hard drive. Make a small one the same size as your typical USB thumbdrive would be where you put your essential files like your kexts, cham, kext utility etc etc, OSX and any program you want availiable when it boots up the first time so you can edit the stuff you need to make it run ok.

Another way is to clone your existing working install and put on it the version of cham that usually works for your hardware to a spare hard drive. But a fresh install is better I guess so ......

Just a tips

#1503
p.H

p.H

    InsanelyMac Legend

  • FAQ Team
  • 741 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hackintosh & NBA & COD4 promod
Xcode4.5 doesn't supporting compiling chameleon.
Can somebody fix this up ?

#1504
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,880 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany
A bit dump question but i wanted to move from iMac11,1 Model to MacPro3,1 and failed (systeminfo shows iMac11,1).
I changed a lot for MacPro3,1 in smbios.plist (and can see some of them in chameleons log) but maybe i missed something.
The only thing which i didnt changed was the serial number (stays iMac11,1 serial) - is that the reason?

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>SMSKU</key>
<string>System SKU#</string>
<key>SMbiosdate</key>
<string>02/29/08</string>
<key>SMbiosvendor</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>SMbiosversion</key>
<string>MP31.88Z.006C.B05.0802291410</string>
<key>SMboardID</key>
<string>Mac-F221BEC8</string>  // tried also Mac-F42C88C8, no change
<key>SMboardproduct</key>
<string>Mac-F221BEC8</string> // tried also Mac-F42C88C8, no change
<key>SMchassisversion</key>
<string>Mac-F221BEC8</string> // tried also Mac-F42C88C8, no change
<key>SMfamily</key>
<string>MacPro</string>
<key>SMmanufacturer</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>SMproductname</key>
<string>MacPro3,1</string>
<key>SMserial</key>
<string>C0945BJ35PJ</string> // thats "old" iMac11,1 serial - maybe if i change i must reactivate the App Store?
<key>SMsystemversion</key>
<string>1.0</string>
</dict>
</plist>

Attached Files



#1505
p.H

p.H

    InsanelyMac Legend

  • FAQ Team
  • 741 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hackintosh & NBA & COD4 promod

A bit dump question but i wanted to move from iMac11,1 Model to MacPro3,1 and failed (systeminfo shows iMac11,1).
I changed a lot for MacPro3,1 in smbios.plist (and can see some of them in chameleons log) but maybe i missed something.
The only thing which i didnt changed was the serial number (stays iMac11,1 serial) - is that the reason?

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>SMSKU</key>
<string>System SKU#</string>
<key>SMbiosdate</key>
<string>02/29/08</string>
<key>SMbiosvendor</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>SMbiosversion</key>
<string>MP31.88Z.006C.B05.0802291410</string>
<key>SMboardID</key>
<string>Mac-F221BEC8</string> // tried also Mac-F42C88C8, no change
<key>SMboardproduct</key>
<string>Mac-F221BEC8</string> // tried also Mac-F42C88C8, no change
<key>SMchassisversion</key>
<string>Mac-F221BEC8</string> // tried also Mac-F42C88C8, no change
<key>SMfamily</key>
<string>MacPro</string>
<key>SMmanufacturer</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>SMproductname</key>
<string>MacPro3,1</string>
<key>SMserial</key>
<string>C0945BJ35PJ</string> // thats "old" iMac11,1 serial - maybe if i change i must reactivate the App Store?
<key>SMsystemversion</key>
<string>1.0</string>
</dict>
</plist>

Different models should have different serials.
Hava a try with the serial which chameleon wizard can generate.

#1506
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,880 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany
Thanks - i used the chameleon wizard (V 4.1) to get an generated Serialnumber. I only changed that and now also the first screen of systeminfo shows MacPro :)

#1507
p.H

p.H

    InsanelyMac Legend

  • FAQ Team
  • 741 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hackintosh & NBA & COD4 promod

Thanks - i used the chameleon wizard (V 4.1) to get an generated Serialnumber. I only changed that and now also the first screen of systeminfo shows MacPro :)

Apple Inc uses the serial to identify which product you're currently using :)

#1508
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,880 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany
Ok, i thinked that the MacModell values in ASCII would do that job already ;)

#1509
p.H

p.H

    InsanelyMac Legend

  • FAQ Team
  • 741 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hackintosh & NBA & COD4 promod

Ok, i thinked that the MacModell values in ASCII would do that job already ;)

:D
if that works, there would be no reason for serial. But it's required.

#1510
xmen107

xmen107

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 posts
Never fixed my reboot loop with latest version of chameleon, im stay in rev.755 or Clover because is the best boots for my laptop...rev.755 is missing KernelCache but work very good without kernel panics, most recents revision of chameleon trunk or enoch when i shutdown or reboot my laptop i have contant reboot loops:( something is wrong and never fixed....my laptop is a compaq presario CQ200EP, chipset Intel Cantiga PM45 with NVIDIA 9200M GE. I'm not the only one having this problem... already tested different versions of the bootloader but nothing solves. I'm also using the Clover that works very well for me on Mountain Lion 10.8.2.

#1511
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,484 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hi fabio

where is final version of 2.1 snv

is already launched ?

but in trunk already rev 2110 by you ...

good hack

#1512
blackosx

blackosx

    InsanelyMacaholic

  • Coders
  • 3,083 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
@artur-pt
http://forge.voodoop...leon/downloads/

#1513
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,484 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

@artur-pt
http://forge.voodoop...leon/downloads/


thanks

gonna test

good hack

#1514
Regi Yassin

Regi Yassin

    Who am I ?

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 278 posts
  • Gender:Not Telling
what is this mean?
xcode4.4
edit: upgraded to commandline 4.5.1, still the same.

Attached File  Screen Shot 2012-11-09 at 12.03.20 AM.png   25.85KB   112 downloads

#1515
bgrau

bgrau

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 414 posts
  • Gender:Male
I am looking for 2.2svn and this link is not working :(

The latest Buildbot builds give you the choice of download the compiled files and/or a package installer.
Those builds can be found at: http://builds.voodoo...uilds/Xcode4.2/

#1516
existation

existation

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
Can any one help me.
Why I have wrong fsb detection.
My CPU runs at 800/4=200MHz, but system prof. saiys 733/4=183.25. And memory runs at 615 MHz?
If I boot with clover all corect, but i need to use cham-boot (clover can't boot windows on the same partition)
Speed of CPU under cham-boot slower than clover boot (about 300 geekbench's). Why?
Any help needed. Pls!!!!!
PS
I have T9300 cpu & PM965 chipset in MB. All ok, saw in tech docs.

Attached Files



#1517
solarein

solarein

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cambridge, MA
I think I may have found a bug. While installing to a new partition with only OS X files and no bootloader or /Extra folder on it, the installer failed to create and write the specified settings to the org.chameleon.Boot.plist file. The logs show that while trying to write those settings, the error encountered was that the file was not found. Seems like the installer just needs to create the /Extra folder and a blank org.chameleon.Boot.plist file if those do not exist yet.

#1518
existation

existation

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
Hi.
Thanks for reply.
1 What log says?
2 I installed to new partition and installer created extra folder and org.cham.plist. than i changed to mine *.plist.
If I understood right, i should to reinstall cham. But before I need to remove my extra folder to other place? then I need to open org.cham and write down my settings?
Help me.
BTW english is not my native language, sorry in future.

#1519
The Real Deal

The Real Deal

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 886 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
Hello fellas and merry Christmas,
I have compiled myself Chameleon in the past without any problems. Today i have pulled the sources to compil the last rev (2149).

OS is 10.6.8 and Xcode 3.2.6 installed, but the build fail at some point ; please see the attached image ; any help would be appreciated.

Attached Files



#1520
Larx

Larx

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 223 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Music, hackintosh, mac
With Enoch Chameleon 2.2svn i can boot only with -f
Without -f i get: RTC: only single RAM bank?

Can someone help me or i shoud back to Chameleon-2.1svn-r2070?
Thanks !






3 user(s) are reading this topic

1 members, 2 guests, 0 anonymous users


© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy