Jump to content

fermi/gtx 480/gtx 470


  • Please log in to reply
1734 replies to this topic

#1721
cmf

cmf

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 145 posts
there is a fakesmc 2.7 i built a while ago thats working on gtx 480 (and possible other gf100 based cards):
http://www.insanelym...p;#entry1665079

it probably doesn't work on all other fermi cards (e.g. the gtx 560 ti i'm currently using).

#1722
doc380

doc380

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Please Help !

Lion 10.7.1 recognizes my GTX 480, but can't get a full resolution (only 1024x1280) I deleted Geforce.kext and I have NVDAFG100hal and NVDAResman kexts in /S/L/E/. I added the native resolution in org.chameleon.boot.plist but no success.

Edit: Fixed !

#1723
Generic George

Generic George

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 177 posts
I have a clean vanilla install of lion on a gigabyte MB using Digital Dreamer's excellent guide. It has a Palit 460 and it's working fine, both monitors are seen with a full range of resolutions, 3d performance was smooth as silk in the bio-shock demo. But I am getting these wierd glitches where standard OSX interface elements like the three (red/yellow/green) dots in the upper left hand corner are replaced with placeholders of some kind.

I'm trying to show some sort of a picture, but the board software is not cooperating.

Any ideas what the problem is?

#1724
errorlogin

errorlogin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Megaupload is down. Can you please reupload the fermi package?

Edited by Gringo Vermelho, 21 March 2012 - 06:32 PM.
There is no longer any need for a Fermi Package, please let it go


#1725
cmf

cmf

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 145 posts
just use lion and the latest chameleon trunk version and everything should be fine ;)


... and can we finally bury this thread please?

#1726
Firanolfind

Firanolfind

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Gender:Male
Hello cmf,
Megaupload is closed so this link is dead http://www.megaupload.com/?d=R03KDSBF. Can you please reupload it somewhere else. Really need you kext package, please.

#1727
Gringo Vermelho

Gringo Vermelho

    The Jan Bird fix

  • Supervisors
  • 6,090 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
No you don't need the package. I'll repeat this for the last time:

Fermi cards have been working on Snow Leopard since the 256 series drivers were first released back in November 2010.
This means that the "Fermi package" has been obsolete since then.

If you're using a Fermi architecture card on Snow Leopard and you haven't yet installed the Nvidia Quadro 4000 drivers, you must boot without any injection method running (GraphicsEnabler=n, there can be no GFX0 device in DSDT, no enabler/injector.kext of any kind etc etc).

Note that GTX 5xx and any newer Quadro model based on that architecture are not supported on Snow Leopard - you must install Lion. Before you ask, no, there is no way around that.

If you meet the requirements (Fermi GTX 4xx or Quadro based on that generation Fermi card) go to the nvidia driver download page and download the drivers for the Quadro 4000 for 10.6.8.

If you're not on 10.6.8 you'll have to find the download page for the older Quadro 4000 drivers that match the version of Snow Leopard that you are running. This will require some googling but you'll find them eventually. They're still hosted on nvidia's site. There are drivers available for 10.6.6 thru 10.6.8. In the early days there was a driver for 10.6.5 but I have not been able to locate it. Make absolutely sure that you download and install the correct ones.

The Quadro 4000 driver installer will not run if you're not using a Mac Pro model identifier. If you're using some other model identifier, do this:
Copy the installer package off of the disk image. Right click -> show contents, find distribution.dist inside and open it with textedit. Find the model identifier stuff in there and edit where appropriate so that it matches the model identifier you're using. It'll be obvious what to do once you're looking at it. Once you're done save the file and you can run the installer.

Update to Chameleon 2.1. Just install it on top of whatever you're using now, and unless you understand what you're doing, preferably using the same install method that you did previously. I'm not going to go into the installation process in detail, there are plenty of threads here and elsewhere that covers it.

Make sure you read boothelp.txt for information about new settings and possibilities. If you've been using an older version of Chameleon, its important to note that /Extra/com.apple.Boot.plist is now org.chameleon.Boot.plist, and that all instances of "manufacter" in your /Extra/smbios.plist must be renamed to "manufacturer".

Set GraphicsEnabler=y in your /Extra/org.Chameleon.Boot.plist. You may need to add your video card's device ID to GF100Hal.kext - this is not necessary for most cards though. Not sure if you'll need to do this for a Quadro 6000.
Anyway there are plenty of guides and tutorials that deal with that so I'm not going to go into it here. Google for example 'guide for all nvidia boards' to get an idea.
If you're having problems with display recognition and other weirdness, visit the NVEnabler release thread over on the ProjectOSX forums and start reading up on "NVCAP" and "display-cfg".

Note that GraphicsEnabler also allows for video BIOS overriding, as well as custom display-cfg and NVCAP injection via /Extra/org.Chameleon.Boot.plist.

That's all there is to it.
The "Fermi package" that you're looking for is obsolete by now and installing it on a modern Hackintosh will do more harm than good so please for the love of god stop asking about it.

#1728
JahRastaMaN

JahRastaMaN

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 92 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brasil
Currently there any solution for the GTX 560M and its freezes? THANK YOU! MOUNTAIN LION DP4 and LION 10.7.3

#1729
Zephr

Zephr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Hello,

I am not able to get this right. I am pretty new to all of this but am trying to catch on. I have installed osx and it seems to work fine. I just cannot get my GTX 470 to work? I updated Snow to 10.6.8 and installed the Quadro 4000 drivers . I cannot find the GF100Hal.kext to change the id. I install the drivers so not sure what I am doing wrong?

Thanks

#1730
Zephr

Zephr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Managed to get one of my EVGA GTX470's to work very, very easily.

1. Installed Fermi compatible Chameleon from the 1st post onto my thumb drive
2. Installed NVFERMI.Fix.kext from page 8 to /Extra/Extensions and wiped my kextcache
3. Did a standard install of the nividia drivers from the 1st post (just doubleclicked and installed the .mpkg, rather than using pacifist, and double checked my /s/l/e folder to make sure the files installed).
4. Made sure I had Graphics Enabler: Yes in my com.apple.Boot.plist
5. Rebooted and it worked first time!

I do have a second card, which I haven't tried yet. Unfortunately my GA-UD5 mobo short circuited somehow and fried itself so I have to wait two weeks to get a replacement. Meanwhile my two GTX470's are sitting on the shelf. Bummer!


Hi,

I tried this and when I go to install package it says the computer already has graphics solution . I have not installed the drivers yet? I Had not installed the nvidia pkg yet. I am not able to boot into system now. I will install osx again and try the above again. Not sure why it said I had Drivers installed when I did not?
Thanks,
Zephr

#1731
barrubba

barrubba

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

With which percentage can we say about zotac gtx 470 compatibility?

It depend from os version?

Can work on Maverick?

I do 3d rendering and video

thnks



#1732
cdoublejj

cdoublejj

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 93 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA, MO

any hope for mavericks? iAtkos Mt Lion works fine but mavericks refuses to boot.



#1733
lazybon3

lazybon3

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

Hello, No big deal in 10.9

 

If you use Chameleon Bootloader just add:

 

    <key>GraphicsEnabler</key>
    <string>Yes</string>

 

in /Extra/org.chameleon.Boot.plist

 

And GTX 470 should work just fine. No additional kexts needed anymore.
 



#1734
cdoublejj

cdoublejj

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 93 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA, MO

i've tried that stuff it' still doesn't work after first boot. Others are having the same issue.

 

 

http://www.tonymacx8...ase-help-3.html

 

The one thing i hate aobut TOny Mac is that threas count backwards, first post on #3, last post on #1 :thumbsdown_anim:



#1735
lazybon3

lazybon3

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

Hello again,

 

For some people

 

PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=yes

 

seems to work.

 

I set up a machine with 2x GTX 285 some days ago. I know it is a completely different GPU but this has worked out for me.

So maybe its worth a try.







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy