Jump to content

Mac OSX on ASUS P5Q and ASUS P5Q PRO AND SOME OTHER P5Q MOBO ALSO


  • Please log in to reply
543 replies to this topic

Poll: Installed and Working (331 member(s) have cast votes)

Did it work for you........

  1. Yes (261 votes [78.61%])

    Percentage of vote: 78.61%

  2. No (71 votes [21.39%])

    Percentage of vote: 21.39%

Vote Guests cannot vote

#41
dawiinci

dawiinci

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 243 posts

Could someone mod the new 1501 bios for the P5Q?

That would be nice!

#42
g0f3r

g0f3r

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Hello,

I have installed iDeneb and when I try to boot from HDD I see only boot screen:
Posted Image

my specs:
p5q with moded bios, e8400, radeon hd4850

Where can be a problem, maybe with radeon?

#43
RoberT_XeS

RoberT_XeS

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 528 posts
  • Gender:Male
  • Location:India

Hello,

I have installed iDeneb and when I try to boot from HDD I see only boot screen:
Posted Image

my specs:
p5q with moded bios, e8400, radeon hd4850

Where can be a problem, maybe with radeon?


Try to boot with -v and then see where exactly it is getting struck..............

#44
MrTwister

MrTwister

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
Awesome job guys! I'll have to try this out soon! I wonder if Pro Tools HD will work in it. It uses quicktime, and quicktime for PC doesn't have video out over firewire. That's the only difference between the mac and XP versions of PT HD that I can find. Lame.

#45
g0f3r

g0f3r

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts

Try to boot with -v and then see where exactly it is getting struck..............


Freezing at mDNSResponder...

#46
RoberT_XeS

RoberT_XeS

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 528 posts
  • Gender:Male
  • Location:India

Freezing at mDNSResponder...


First try to boot with -x and then if you have the same problem then.........I would recommend you to download the latest bios from this forum, (all thanks to Juzzi). Also I would recommend you to try a different Distro of Mac Like iAtkos 10.5.4. I had this problem while installing iDeneb on my Friends Computer.

Also try to disable the onboard Etherne. Take a look at the following thread
http://forum.insanel...php/t69210.html

#47
marionez

marionez

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 425 posts
There's a new BIOS, can you mod this, please? http://dlsvr.asus.co...Q-ASUS-1611.zip

Does both 2 CPU cores work, or only one?

#48
RoberT_XeS

RoberT_XeS

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 528 posts
  • Gender:Male
  • Location:India

There's a new BIOS, can you mod this, please? http://dlsvr.asus.co...Q-ASUS-1611.zip

Does both 2 CPU cores work, or only one?


Both the CPU Cores work without any problem

#49
marionez

marionez

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 425 posts
I have to add the ACPI to APIC support. <= It was standard setting
My PS2 optical mouse stopped working, I can't understand why.
The system boot properly, then the mouse doesn't move, if I connect an optical USB mouse that work.
PS2 optical mouse, works only if I connect a PS2 keyboard, not USB.
So both PS2 keyboard and PS2 mouse they work.

How can I understand if does speedstep work?

I would thank very much, the P5Q guide author :D

#50
RoberT_XeS

RoberT_XeS

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 528 posts
  • Gender:Male
  • Location:India

I have to add the ACPI to APIC support. <= It was standard setting
My PS2 optical mouse stopped working, I can't understand why.
The system boot properly, then the mouse doesn't move, if I connect an optical USB mouse that work.
PS2 optical mouse, works only if I connect a PS2 keyboard, not USB.
So both PS2 keyboard and PS2 mouse they work.

How can I understand if does speedstep work?

I would thank very much, the P5Q guide author :P


Good to know man........
Congrats

#51
marionez

marionez

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 425 posts
It's not so intopic, but, as I said I have ps2 mouse and usb keyboard, so I solved with this: http://forum.insanel...howtopic=114578

#52
chavxxx

chavxxx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
i did mine the hard way(trial and error). but got it running smoothly after 1 week or so. this guide would have been very helpful that time, that was last october when i got my p5q. by the way, has anyone got the audio input running on the P5Q?

#53
RoberT_XeS

RoberT_XeS

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 528 posts
  • Gender:Male
  • Location:India

i did mine the hard way(trial and error). but got it running smoothly after 1 week or so. this guide would have been very helpful that time, that was last october when i got my p5q. by the way, has anyone got the audio input running on the P5Q?


Download the drivers which I have uploaded on the first page

#54
moisi

moisi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
hi,
i installed IDENEB 1.3 10.5.5.
bu after the reboot, it doesn't work.
it doesn't find my external HDD usb on which i installed the OSX.

my config:
dual core E8400
asus P5Q
4 gb corsair
nvidia gtx 260
HDD 500 SATA
DVD SATA
i flashed my bios with the non-modified asus 1611 bios update.
i don't understand wha i have to do after the install to make the boot works correctly.

maybe you can help me, thanx.

#55
Ero

Ero

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Interests:Macs and hacks :D
Gettin HPET errors :angel: Where can I find the working PowerManagement.kext for this mobo?

#56
RoberT_XeS

RoberT_XeS

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 528 posts
  • Gender:Male
  • Location:India

hi,
i installed IDENEB 1.3 10.5.5.
bu after the reboot, it doesn't work.
it doesn't find my external HDD usb on which i installed the OSX.

my config:
dual core E8400
asus P5Q
4 gb corsair
nvidia gtx 260
HDD 500 SATA
DVD SATA
i flashed my bios with the non-modified asus 1611 bios update.
i don't understand wha i have to do after the install to make the boot works correctly.

maybe you can help me, thanx.


You will be able to see Mac OS X option on the windows boot loader if you follow the below give guide

After the installation if you are not able to see the boot menu of osx then do the following steps.

If you are using Windows XP (Also Works fine if you are using both Windows XP and Windows Vista)

1. Download tboot.
2. Extract this file in to the C:\ Drive. If you have installed Windows XP on C:\ Drive.
3. Open Boot.ini and then type C:\tboot="Mac OSX Leopard"

If you are using Windows Vista Only
If the PC is Vista only, put ntldr(get one from your XP installation CD), tboot and a boot.ini file to your Vista boot partition, for example [boot loader]timeout=0

default=c:tboot [operating systems]c:tboot="Mac OSX Leopard" Vista will automatically detect and add the Leopard entry on next boot. Also, for Vista users, you may use bcdedit to add tboot, but the ntldr way is much much more easier. Anway, if you prefer the native Vista bootloader, here is how:
  • put tboot on Vista boot partition, usually C:\
  • Open a command prompt and make sure it's running as administrator and type:

    bcdedit /create /d "Mac OSX Leopard" /application bootsector This will retrun a {ID}
  • Use the command line below to add the tboot, replace the {ID} accordingly: bcdedit /set {ID} device bootbcdedit /set {ID}
    path tbootbcdedit /displayorder {ID} /addlast


#57
tadpole

tadpole

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Not working for me either. I get hung up on "failed to load extension com.apple.driver.AppleAHCIPort" and then "waiting for root device".

Any suggestions?

P5Q with 1306 bios using iATKOS

#58
moisi

moisi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
the point is, i got an apple grey screen, but nothing happens.
i can't follow your steps, 'cause i don't have NTLDR, tboot and boot.ini ( i'm vista only).
do i really need to change my bios for a modified one? if i do, could i have problems to boot vista after?
'cause, when i check AHCI in my bios, i can't finish to boot vista.
i don't really understand what i have to modify; boot.ini? ntldr? tboot?
please may you explain more specifically the steps.
thanx for your help!

#59
tadpole

tadpole

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Ok. Got it to work :( . Finally!!. In my case I needed to select a few more options when customizing the install. I needed the stock kernel and appleahci, first SMBIOS option, SATA option and I threw in the marvell driver for good measure. These were not mentioned in the OP (too obvious?) nor were they default options. You can read about it here in post #147. Still haven't checked whether everything works yet, but I do get into Finder.

#60
RoberT_XeS

RoberT_XeS

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 528 posts
  • Gender:Male
  • Location:India

the point is, i got an apple grey screen, but nothing happens.
i can't follow your steps, 'cause i don't have NTLDR, tboot and boot.ini ( i'm vista only).
do i really need to change my bios for a modified one? if i do, could i have problems to boot vista after?
'cause, when i check AHCI in my bios, i can't finish to boot vista.
i don't really understand what i have to modify; boot.ini? ntldr? tboot?
please may you explain more specifically the steps.
thanx for your help!


For adding a Mac OS X entry into the Vista boot menu, download this software. Add the entry for Mac OS X

After doing that please follow the below given steps

1. First enable SATA in normal SATA mode not in AHCI mode.

2. Boot into Vista and then install the chipset driver from the motherboard cd and then restart the computer.

3. Now extract Attached File  IMSM_8201001_VISTA.zip   197.69KB   33 downloads
4. Open Device Manager and update the existing IDE ATA/ATAPI sata driver with the AHCI driver.

5. Browse My Computer for Driver Software

6. Let me pick from a list of drivers on my computer

7. Click on Have Disk and then Click on Browse

8. Select iaAHCI.inf and then click on open

9. Select Intel ICH10R SATA AHCI Controller and then click on Next and then restart the computer and boot into Windows Vista.

Now restart the PC once again and change the SATA to AHCI mode and then boot into Windows Vista and you will see that you are able to boot into windows using the AHCI driver.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy