Jump to content

Gigabyte Z590 Vision D + i7-10700K + 32GB DDR4 3000+ Sapphire Pulse RX580 8GB + GC-AlpineRidge ThunderBolt


8 posts in this topic

Recommended Posts

hello everyone

 

first of all , big thanks to @MaLd0n for a lot of help and all the people in the community :wink_anim:

 

My Spec:

 

Motherboard: Gigabyte Z590 Vision D (bios F5d latest)

Cpu: Intel Core i7-10700K

Ram: Corsair 32GB DDR4 3000MHz 

SSD: Samsung Evo 980Pro 512GB , for Big Sur 

          WD Black 720 500GB , for Windows

          Seagate 4TB Barracuda - for Data

GPU: Sapphire Pulse RX580 8GB

Cooler : Gigabyte Aorus 240 Liquid

Case : Corsair ICUE 220T RGB Airflow Mid Tower

Power Supply : CORSAIR CX Series RGB White 750 Watt 80 plus

ThunderBolt: Built-in Thunderbolt 4 , with custom SSDT from @MaLd0n , GC-AlpineRidge Thunderbolt 3 V2 , with custom Mac Firmware From KGB ( I flash it with raspberry pi)

Display:Cooler Master 34 Inch Curved 1Ms 144Hz VA

Network: Fenvi FV T919 Hackintosh WiFi Bluetooth Broadcom BCM94360CD

 

Mapped USB port , DSDT from @MaLd0n , after installing GC-Alpine got acpi error 

so for now I don't use SSDT

 

Screen Shot 2021-05-26 at 19.06.09.png

Screen Shot 2021-05-26 at 19.06.22.png

Screen Shot 2021-05-26 at 19.06.39.png

Screen Shot 2021-05-26 at 19.10.24.png

Screen Shot 2021-05-26 at 21.35.41.png

Screen Shot 2021-05-27 at 12.41.16.png

Posted (edited)

@Bios-PC

Thanks for the info. I add a question to @Allan. I see 2 Ethernet and 1 USB LAN. All of them are working? I suppose that USB LAN and 1 Eth work fine but comment something about this.

And please fill in your signature (user > profile) as per forum rules.

Edited by miliuco
2 hours ago, Bios-PC said:

My Spec:

 

Motherboard: Gigabyte Z590 Vision D (bios F5d latest)

Cpu: Intel Core i7-10700K

Ram: Corsair 32GB DDR4 3000MHz 

SSD: Samsung Evo 980Pro 512GB , for Big Sur 

          WD Black 720 500GB , for Windows

          Seagate 4TB Barracuda - for Data

GPU: Sapphire Pulse RX580 8GB

Cooler : Gigabyte Aorus 240 Liquid

Case : Corsair ICUE 220T RGB Airflow Mid Tower

Power Supply : CORSAIR CX Series RGB White 750 Watt 80 plus

ThunderBolt: Built-in Thunderbolt 4 , with custom SSDT from @MaLd0n , GC-AlpineRidge Thunderbolt 3 V2 , with custom Mac Firmware From KGB ( I flash it with raspberry pi)

Display:Cooler Master 34 Inch Curved 1Ms 144Hz VA

Network: Fenvi FV T919 Hackintosh WiFi Bluetooth Broadcom BCM94360CD

 

1 hour ago, Allan said:

Nice!

 

And the Thunderbolt is fully working?

 

@Allan  yes , thunderbolt fully working , @miliuco  all network adapter is working , 2 ethernet adapter intel i225-v 2.5gb , usb network from docking station connected to usb-c at the alpineridge thunderbolt

 

Screen Shot 2021-05-27 at 21.18.44.png

Screen Shot 2021-05-27 at 21.19.17.png

Screen Shot 2021-05-27 at 21.19.43.png

@Bios-PC

Great signature :thumbsup_anim:

 

Eth 2,5 Gb are working at 2,5 or at 1gb? How have you installed them, DeviceProperties in config.plist, @MaLd0n DSDT or any method?

I see you have ALC4080 audio code, is it working well with AppleALC?

You see that this new hardware raises a lot of questions especially if the user says that macOS works well on it.
If you have time, you can post a more detailed how to.
The RX 580 dGPU works great, right? Many of us are using it and we are very happy with how it works.

Posted (edited)
1 hour ago, miliuco said:

@Bios-PC

Great signature :thumbsup_anim:

 

Eth 2,5 Gb are working at 2,5 or at 1gb? How have you installed them, DeviceProperties in config.plist, @MaLd0n DSDT or any method?

I see you have ALC4080 audio code, is it working well with AppleALC?

You see that this new hardware raises a lot of questions especially if the user says that macOS works well on it.
If you have time, you can post a more detailed how to.
The RX 580 dGPU works great, right? Many of us are using it and we are very happy with how it works.

 

I don't have router that can give me 2.5Gbit , It works on 1gb with my router and I got full speed internet 1000mb/100mb fiber

ALC4080 work perfect without any kext or injections because its usb onboard sound card

for ethernet card I use FakePCIID.kext and FakePCIID_Intel_I225-V.kext with DeviceProperties  device-id F2150000  

 

before rx580 I use gigabyte rx5700xt and before that I use gigabyte rx580 OC , both make some trouble of freezing sometimes 

but with sapphire its work without any problem 

 

so here is my EFI folder for install and post install 

 

EFI.zip

 

for installation use Oralia ssdt , post install use dsdt by @MaLd0n 

I don't use DSDT for now because I got ACPI error after installing GC-alpineridge with Mac firmware 

 

don't forgot to disable cfg-lock on bios

 

enjoy192928254_ScreenShot2021-05-27at23_38_54.thumb.png.c848b2d63104823aaa06115ff0e762a4.png1507575481_ScreenShot2021-05-27at23_38_08.thumb.png.55598fb6dc9236058ef31e1a0bae06fd.png438079996_ScreenShot2021-05-27at23_39_45.thumb.png.c0712ddaf110995e6181efb9576219e3.png

 

Screen Shot 2021-05-27 at 23.41.51.png

Edited by Bios-PC

Thank you. All is well explained.

One comment. I see 31306 as score for RX 580 Metal and MacPro7,1 SMBIOS. Imo GeekBench 5 has a behaviour, at least with RX 580, so the score is high (48000 - 50000) only when the graphics card is below 35-40º, which only happens shortly after starting. When the RX 580 is above 45º (its operating temperature in my case is around 50º) GeekBench 5 drops to approx. 30000.
I say that it is a particularity of GeekBench 5 because if I use other Benchmarks (Black Magic RAW Speedtest, Unigine Valley, etc.) the scores are the same when the dGPU is cold and when it is more than 50º.
For the rest I congratulate you, you have a very good machine, enjoy it.

×
×
  • Create New...