Jump to content

Stubborn missing mouse & keyboard in installer. What’s left to try?


1 post in this topic

Recommended Posts

I’ve spent hours trying to get mouse and keyboard to work from OpenCore 6.8 in MacOS installer for Mojave and High Sierra. I’m wondering if its really a USB issue at all, because I’ve tried everything I could find.

Before a drive failed, the PC ran El-Capitan via clover. It’s been Windows-only for quite some time.

 

CPU: Intel Core i7 3960X (Sandy Bridge-E)

Motherboard: ASUS Rampage IV Black Edition uefi

 Boot: OpenCore 6.8

 

I’ve tried:

    All USB ports, 3.0 and 2.0.

    Unplugging and replugging before & after installer starts.

    Adding additional USB mouse and KB

    Enabling/Disabling USB compatibility mode in firmware.

    Clearing NVRAM via OpenCore tool

 

In the ACPI dir, I’ve tried

    SSDT-EC-USBX-DESKTOP from OpenCore

    SSDT-UNC from OpenCore, & different one from Dortania

    +- custom SSDT generated from previous Clover installation

 

In the kext dir:

    +- XHCI-unsupported.kext

    +- USBInjectAll.kext

The other kexts are

   AppleALC.kext

   IntelMausi.kext

   IntelSnowMausi.kext

  Lilu.kext

   LucyRTL8125Ethernet.kext

  SATA-unsupported.kext

   VirtualSMC.kext WhateverGreen.kext

 

In the Drivers dir:

    HfsPlus.efi

    OpenRuntime.efi

 

In the config.plist, I’ve tried:

Kernel:

    XhciPortLimit enabled & disabled

    Kernel-Patch:

    +- IOHIDFamily Patch and from here

PlatformInfo:

    iMac12,2 & MacPro6,1

 

 

Any help would be appreciated.

TY!

×
×
  • Create New...