Jump to content

OpenCore (0.67 Release) BigSur 11.2.3 (20D91) and Sound Preferences


9 posts in this topic

Recommended Posts

It's been quite a while since I "promoted" from Clover to OpenCore. Meanwhile I am delighted with it. Many thanks to the developers.

Nevertheless there is one thing I could not get rid of.

My Sound Preferences show ever since then (pretty sure) two "Internal Speakers (built-in)" entries. One of them never worked but it's always present.

What can be done about it. Any suggestions?

Thanks for your time.

Sound.zip

Edited by LoBlanc
added file

Did you add your audio device path to the DeviceProperties section in OC config.plist'

I don't think this is the correct section though

On 3/9/2021 at 5:30 PM, LoBlanc said:

Any other suggestions welcome

 

Yes, it is strange, I don't think it has to do with this but layout-id must be written only in one of the 2 sites, or in DeviceProperties as layout-id=28 or in NVRAM boot-args as alcid=28. The value of boot-args takes precedence and overrides the other. Leave only one of the 2 values, I recommend you remove the sound from DeviceProperties and leave only alcid in boot-args, and tell me if this way one of the 2 Internal Speakers disappears.

H. I found this might be related to my (old) dsdt.aml, since deleting it and keeping only my ssdt's causes the error to disappear. Too bad that then I got no internal speakers entries at all. External and Bluetooth speakers  work well though.

Can someone give me a clue?

×
×
  • Create New...