Jump to content
fantomas1

Versions bêta : macOS 10.13.1

12 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By firstmiro
      Hi,
       
      I need help with fixing Thunderbolt on High Sierra and GA-Z170X-UD5 TH mobo.
       
      Anyone who is willing to invest some time, and share his knowledge (DSDT/SSDT) with me?
      Can be commercial help ;-)
       
      Setup:
      GA-Z170X-UD5 TH i7-7700K Radeon RX 580, 8GB
      Crucial MX500 SSD 32GB RAM Broadcom BCM43xx (AirPort Extreme) WiFi + Bluetooth
      Clover
      Windows 10 dual boot (separate disk)
       
      System is up and running. Sleep, shutdown, power management - fully working.
       
      Whatever I will do - no way to keep Thunderbolt on. But - it is on the system. Sometimes it works (randomly after restart).
       
      As mentioned above - any help (commercial also) fully appreciated.
       
      Best,
      fm
       
       
    • By fusion71au
      AppleAHCIPort.kext v328 from High Sierra PB1_17A291m.
       
      Info.plist has been edited so Bundle version is 999.1.1 ---> give higher priority loading in kernel cache/pre-linked kernel than v329 from later betas/GM. Need to disable SIP (since editing info.plist invalidates Apple's kext signature).
       
      Install in /Library/Extensions (so doesn't get over-written during updates) repair permissions, rebuild caches eg
      sudo chown -R 0:0 /Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext && sudo chmod -R 755 /Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /   Test kext is loadable...
      sudo kextutil -tn /Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext   Confirm kext is loaded after rebooting the system...
      kextstat | grep AHCIPort   To use with a USB installer, the kext needs to be included in the prelinkedkernel. Use PLK.tool attached to post#13 to create a new prelinkedkernel with AppleAHCIPort.kext v328, then replace original prelinkedkernel in the installer - post#16.
    • By moman2000
      Hi,
       
      I thought it would be nice that I would be the first here to give my experience with getting Mojave running and mostly working on my system.
       
      My specifications are as follows:
       
      iMac 14,2
       
      GIGABYTE GA-Z97X-UD5H / Intel Core i7-4770k @ 4.4GHz / 16GB Corsair Vengeance DDR3 @ 1600MHz
      MSI AMD Radeon HD 7870 2GB OC
      250GB SanDisk Ultra 3D NAND SSD / 120GB OCZ Agility 3 SSD
      1TB 5.4K HDD
       
      I used the config that @MaLd0n helped me with. Seriously, he is a legend. HERE is my Clover Config including everything I use for 10.13 High Sierra and 10.14 Mojave.
       
      Installation Procedure:
       
       
      Create bootable USB media with createinstallmedia - sudo /Applications/Install\ macOS\ 10.14\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/"Insert Volume Name here"  ***** Remove quotation marks!!! 
       
      **"--Applicationpath" is now depreciated and should not be used when making a 10.14 Mojave USB. I do not know if this will change in upcoming releases.
       
      ** ConvertToAPFS is now depreciated and no longer works when installing 10.14 Mojave beta 1. Using the command "--converttoapfs NO" will not work if you use it with "createinstallmedia".
       
      Editing "minstallconfig.xml" within the "macOS Install Data" folder on the target partition chosen during installation to change "ConvertToAPFS" from "TRUE" to "FALSE" would also not disable APFS conversion.
       
      Installation ran through well, but it did restart just after installation began which seemed to have been caused by a crash, but it seemed like it was normal as this happened twice as I tried installing Mojave earlier and the same thing happened. Rebooting again into the installation on the target drive that was selected before described as "macOS Install"  and named "macOS 10.14" resumed installation.
       
      Everything from then on was easy and smooth. I set-up my iCloud and things as such and was brought to the desktop of macOS 10.14 Mojave!
       
       
      What does work:
       
      Graphics (Acceleration/Metal) // 4K video dropped 0 frames // Picture-in-Picture
      Mouse and Keyboard
      USB 3.0 -  Full 5 GBP/s - Only ports above HDMI Port and front I/O
      USB 3.0 under both Intel and Killer Ethernet ports function with USB 2.0 devices.
      Ethernet (only Intel NIC so far) Both NIC's work, Intel I217-V and Killer E2200
      iMessage
      Sleep and Wake
      Shutdown
      Restart
       
      Update #1:
       
      Temporary Fix: ***I have gotten audio to work after browsing Reddit, I stumbled across this post: https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/8orn7w/mojave_files_needed/e05kkj9/
       
      Update #2:
       
      I have just found a kext for the on-board Killer E2200 NIC after searching with device and vendor ID's on this forum.
      https://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/
       
      Update #3:
       
      Audio is now fully operational with new version 1.2.8 of AppleALC, from here: 
       
      What does NOT work:
       
      USB 3 under Intel I217-V NIC and Killer E2200 NIC Ethernet Ports // Only function with USB 2.0 devices.
      Audio Temporary fix in Update #1 above   Fixed in Update #3
      Killer E2200 NIC Fixed in Update #2 above
       
       
       
      This is the information I have been able to gather thus far whilst using Mojave.
       
      I hope this helps someone in getting Mojave running on their system.
       
      Regards,
      Mohamed
       
       
      CLOVER_moman2000 No SN.zip







×