Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Sign in to follow this  

Can't get to installer on AMD E-450 APU

2 posts in this topic

Recommended Posts

Hi everybody! I need some help today: I’m trying to install Mac OS Sierra 10.12.5 on my friend’s laptop, which is an Acer Aspire 5250, but that’s quite a difficult task because it’s an AMD CPU. The model is AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics (graphics model Radeon HD 6320). I need some help because I can’t boot the installer, when I select my USB from Clover, after the row of pluses in verbose mode instead of showing me all the booting commands it stucks on a black screen and the screen starts flickering along with a continuous beep sound and so I’m unable to get to the installer. Do I need a patched kernel or something else? Are you able to give me some help? Thanks!

Share this post

Link to post
Share on other sites

Do I need a patched kernel or something else? Are you able to give me some help?

For the first question: surely, as macOS won't run on AMD cpus OOB. For the second: no, as i don't have any AMD pc.

The real problem is that i don't think sierra will run smoothly on such pc. The cpu is very "basic", so it might be difficult to find patched kernels.

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By rtke333

      Could anyone help me installing High Sierra on this system?
      I succesfully installed Sierra before on this system with help of Jake Lo (thanks!!), I just wondering if could High sierra possible to installed on this system?
      Boot stopped at this. I'll attach my Clover folder and a picture from boot.
      UEFI enabled, and for skylake I used IntelGraphicsDVMTfixup and IntelGraphicsFixup kexts. My bios is very limited and does not have any option to change dvmt prealloc or anything else.
      Everything works fine on Sierra.
      Here is my system:

      Acer Aspire V15 V5-591G-55TU
      (Note: Bootpack works fine with another versions of 591G, for example: V5-591G-71K2, -764Z, -59PU, etc.)

      Mobo: Skylake USOPP_SLS
      Bios: Insyde corp latest version
      CPU: Intel Core i5-6300HQ 2.30 GHz (Skylake)
      GPU: Geforce GTX 950M 2 GB (optimus, disabled), Intel HD 530
      Ram: 8 GB DDR4 (4+4 GB)
      Wifi: Qualcomm Atheros QCNFA344A, Replaced to BCM94352Z
      Ethernet: Realtek 8168B/8111B
      Audio: ALC 255 (layout-3 fix)
      Card Reader: Realtek
      HDD: 1 TB
      Dual-boot with Windows 10

      Any help appreciated!

      UPDATE! (2017.10.30)
      UPDATE! (2017.11.09)
      UPDATE! (2018.02.01)

      Successfully installed High Sierra 10.13, 10.13.1, 10.13.3
      (Original OSXLatitude post link: http://forum.osxlatitude.com/index.php?/topic/10077-success-acer-aspire-v-15-v5-591g-55tu-high-sierra-dual-boot-windows/)
      Wi-Fi and Bluetooth with BCM94352z: (enabled with BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2, FakePCIID.kext, FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext, install them with Kext Utility or another kext installer) (Original WiFi is Qualcomm Atheros, unsupported but BT works) Hand-off with BCM94352z Full Graphics enabled on HD 530, HDMI, VGA. ALC 255 Audio: (Internal Speakers, Internal Microphone, Headphone jack (microphone not tested) with layout-3 fix (you can use AppleHDAPatcher) Ethernet Realtek 8168B/8111B App Store, Messages, FaceTime, Siri, iCloud (native) Integrated webcam (native) 3.0 USB (native) Touchpad and Keyboard: Fn keys are good, the weird thing is the Brightness key. On my keyboard it's Pause Break:Br-up, Fn+F12:Br-dwn. (VoodoPS2Controller.kext) Battery info: Install ACPIBatteryManager.kext with kext utility or other installer. Sleep Mode: In High Sierra sleep mode not worked for me natively. Inject custom EDID to fix the blank screen after wake from sleep
      See here for instruction (thanks black.dragon74 and Jake Lo !!) Please add these 2 patches to ACPI\DSDT\Patches in your config.plist in order to avoid not responding applications after sleep: (added in "v5_591g_55tu_updated_CLOVER.zip") HECI to IMEI 48454349 494d4549 EC0 to EC 4543305f 45435f5f Before updating to a new version of High Sierra please update kexts to new versions to avoid kernel panics Note: No need for "IntelGraphicsDVMTFixup.kext" so you should delete it. Not working:
      Original Wi-Fi: Qualcomm Atheros QCNFA344A unsupported, you need switch to BCM94352Z or just use a mini usb wifi dongle. NVIDIA GTX 950M: Optimus not supported. Card Reader: Unsupported For WiFi:
      You can choose an external USB wifi dongle (I used tp-link Archer T1U (5GHz support), Tp-link have official macOS drivers, you just need to install it (OR)Replace your M.2 Qualcomm Card with a compatible BCM94352Z card (you will have hand-off Bluetooth too), just install the kext I wrote above I'll attach my EFI folder for anyone who want to install High Sierra (acer_aspire_v5_591g_55tu_hs.zip).
      *REUPLOADED updated CLOVER folder, attached as "v5_591g_55tu_updated_CLOVER.zip" (uploaded to OSXLatitude forum, can't upload here).
      I'm using High Sierra in Dual-boot with Windows 8.1. To do this in a clean install or with Windows installed first try my little minimal guide:
      Dual-boot clean install (on one drive):
      1. Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it's no matter what), 1 for Mac), 
      2. Install Mac, boot with your USB, *mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder, copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart,
      3. Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install. 
      4. Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:
      bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi 5. You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
      Dual-boot with Windows installed first (on one drive):
      If you already have Windows and you don't want to lose all your data there is a hope:
      You need bootable Mac Installer and a full system restore image (you can search for it).
      (You may see errors if your EFI partition is not 200 MB)
      1. Boot into your Windows, resize your partition or create one for Mac.
      2. Boot into your Mac installer and in Disk Utility format the partition you created.
      3. Restore from image: select your full system restore image.
      4. When it's finished restoring you just need to restart, then boot to the system with your usb.
      5. Do Step 2. from "*" from clean install dual-boot above. but KEEP "Microsoft" FOLDER IN IT!
      6. Do Step 4. from clean install dual-boot above.
      7. You're done! You can select your old Windows and your new macOS!
      (I only tried with Windows 8/8.1/10. I don't know Windows 7,etc.)
      Make sure you have partitions in GPT The best version for restore method is Windows 8.1. It's using 200 MB EFI. Windows 10 using 100 MB EFI and will annoy the Mac restore. You can use with Windows 10, just ignore the errors IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      Make sure you have GPT partitions, and GPT installer IF YOU USED RESTORE METHOD THEN CAN'T MOUNT YOUR EFI PARTITION (No EFI partition found)
      It's because your EFI is not 200 MB or not an "Apple" original EFI,  but do not worry, try another EFI mounter, or mount from terminal (I used EFI mounter v3: Getting errors, but you can mount and use without problem) You also could "mount" the EFI from windows, for that open cmd and type: diskpart list vol (Now select the "System" volume,(FAT 32) For example I select 4) sel vol 4 list part (Select System type partition, for example 2) sel part 2 assign letter=b (This will "mount" your EFI partition, to manage files download totalcmd or explorer++ (run as admin)) remove letter=b (This will "unmount" your EFI) Here is a video from dual-boot with Windows installed first (on one drive):
      Here some pictures:

    • By haegar33
      I have browsed thru all forums and all threads for this card but apparently my system is still something special. With some cumbersome effort (none of the simple one-click ##### and other USB-Installers methods ever worked for me) I managed to install Sierra 10.12.5. However when booting is nearly finsihed I get the famous black screen which can be recovered by quickly unplug/plug the DP monitor cable leading finally to a proper initialisation of my 290X. 

      1.) RadeoDeInit is on, without this patch the screens stays dark forever
      2.) Booting with iGFX never works for me, I always get memory allocation errors during boot until I disable the Intel graphics completely.
      3.) I am on Clover 4318, newer version do not make any differences.
      4.) I am using a System Configuration for an Imac 14,2. Most other configs do not make difference either.

      I have not started again the nightmare of Framebuffer patching (as I remember from Yosemite) and I think it will not help as the card is recognised by Sierra but just not initialised.
    • By TheBloke
      Hi all
      I currently use an NVidia 760 with four displays: 1 x 4K; 2 x 1920x1200; 1 x 1920x1080.   This mostly works, but I am considering replacing it with an AMD GPU - likely a Radeon 7970 - for two reasons:
      I would like to add a fifth monitor, maybe even a sixth; I get small stutters and slowdowns with my NVidia, using both Native and NVidiaWeb drivers.  It is a lot better than it was with my NVidia 980Ti, but it's still not perfectly smooth as it should be, especially when I have a full screen video playing while also doing UI movements like Swipe Left A Space or Mission Control.  
      I have just been told that it should be possible to access all display outputs on an AMD 79XX GPU, possibly requiring a custom SSDT and/or radeonDeInit?  I've only ever had one AMD GPU and that was 8 years ago so I am not experienced with them.  My NVidia 980Ti has five outputs, but can only use four at once.  But I believe AMD's EyeFinity does allow it to use them all as separate displays.
      Before I buy the GPU, I'd be most grateful if anyone could confirm that it should be possible to run five or six simultaneous displays on a card such as the ASUS HD 7970 DirectCU II (6 x DP outputs) or XFX AMD Radeon HD 7970 (2 x mini-DP; 1 x HDMI; 2 x DVI).  With one display being 4K @ 60fps and the rest 1920x1200 or 1080P.
      I have Googled on this a while but haven't yet found anyone discussing connecting more than four monitors to an AMD Hack  I did see that the late-2013 Mac Pro (which uses 2 x AMD FirePro GPUs) states it can support "up to 6 Thunderbolt displays".  So I know the OS can do it, it's just a question of whether a particular GPU can, and in a Hack setup.
      Thanks very much