Jump to content
InsanelyMac Forum
Sign in to follow this  
Givaniro

Installation problems Dell XPS 12

Recommended Posts

Hi everyone!  :)

 

For several days ive been trying to install osx 10.9 maverick on my laptop but with no success. Ive been using the myHack guide in order to create a proper USB with 10.9 and the problem is with all sorts of methods,flags and kexs i keep ending up at the same place.

The boot up stops right after IOBluetoothhHCIController has reported successfully and with -x flag it seems to go past that points but it goes very fast and the screen turns black. 

 

It seems ive got a graphic problem and ive tried to delete all the graphical kex files and diffirent flags but its still a no go. 

 

I would appriciate if anyone could help me! 

 

Here are the specs for my laptop: 

 

Processor Name: Intel Core i5-3317U Processor Speed: 1.6 GHz Operating System: Microsoft Windows 8 RAM: 4 GB Weight: 3.24 lbs Screen Size: 12.5 inches Screen Type: Widescreen Native Resolution: 1920 x 1080 Touchscreen: Yes Graphics Card: Intel HD Graphics 4000 Storage Capacity (as Tested): 128 GB Storage Type: SSD Rotation Speed: SSD

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

If  you can not get  with flags -x -f - v  to the install screen, try to remove AppleIntelframebufferCapri.kext from your installer. Your problem seems to be gfx related. You should get here Chameleon or Enouch bootloader and choose after install for your HD4000 ig-platform 3 or 4.

 

Have fun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

try these boot flags:

 

-v -x -F "Graphics Mode"="1280x1024x32"

 

if the resolution does not work, try 1024x768x32

Share this post


Link to post
Share on other sites

for boot  its easy

this is my  boot.plist
For  the probleme at Start up type      -v dart=0

 
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Boot Banner</key>
<string>No</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1920x1080x32</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>No</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>1</string>
<key>IGPEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>dart=0</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>no</string>
</dict>
</plist>
 
The touche screen work to.   i buy driver of  touchbase.com Dave make me a driver for xps 12

post-18715-0-72661600-1384638654_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Posts

    • Ok so I was having issues with on-board and HDMI audio using VoodooHDA. No AppleALC due to AMD setup. VoodooHDA was crackling on on-board and couldn't sort and there was no HDMI output. So I bought a Sabarent AU-MMSA USB Audio device. Issue is it's acting just like the on-board audio was. With or without VoodooHDA being injected.   Any suggestions?   https://i.imgur.com/AU5uzEQ.png   https://i.imgur.com/I1tmrhk.png    
    • salve a tutti ho questo laptop con ati hd 6370m, tuttavia la risoluzione non è corretta, sulle informazioni dice che ha solo 3mb di ram, qualche consiglio?
    • This is my first hackintosh Build.
      I installed windows 10 and made sure everything was working then
      i Change my bios settings. (See Below)
      I Created a [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] usb with latest version of high Sierra 10.13.4 then installed it after erasing the whole drive
      Booted into MacOS then ran [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] with these settings below then that when i Get the black screen after clover boot screen then i left the computer on and seems like it went into sleep mode because after i hit power after 15 mins Login screen was up.


      MOTHERBOARD
      GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 5

      CPU
      Intel Core i7-8700K Desktop Processor 6 Cores up to 4.7GHz Turbo Unlocked LGA1151 300 Series 95W BX80684i78700K
      Graphics Card
      Gigabyte AORUS Radeon RX 580 8G 8GB GDDR5 256bit Graphics Card GV-RX580AORUS-8GD
      Cooling
      NZXT Kraken X62 All-in-One 280mm CPU Liquid Cooling System
      Ssd Hardrive
      Crucial MX300 1TB 3D NAND SATA M.2 (2280) Internal SSD
      Memory
      G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 3000MHz (PC4 24000) 
      CASE
      Nzxt S340VR Elite Computer Case
      Bluetooth / WIFi (removed onboaard wifi and put this card)
      Broadcom BCM94352Z M.2 NGFF 802.11AC 867Mbps BT 4.0 DW1560 for Mac Hackintosh
      Power supply
      EVGA SuperNOVA 650 G3 650W 80 Plus Gold Modular Power Supply

      [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] Settings Quick Start - UEFI Boot Mode Drivers Audio - Misc FakeSMC Plugins FakeSMC HWMonitor Application Network - Intel - Choose latest IntelMausiEthernet USB - Increase Max Port Limit 200 Series Bootloaders - Clover v2.4k r4063 UEFI Boot Mode + Emulated NVRAM Customize Graphics Configuration - AMD Graphics Fixup (required for AMD card!) System Definitions > iMac - iMac18,3  




      UEFI/BIOS settings After POST beep, press/hold DEL key to enter UEFI/BIOS Save & Exit menu - choose Load Optimized Defaults. MIT > Advanced Frequency Settings > Extreme Memory Profile (X.M.P) - choose Profile 1 BIOS Full Screen LOGO Show - I disable this, but not really required Boot Option Priorities - set this to the UEFI option for your UB flash drive. Disable all other choices. Once we run [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url], we’ll come back in here and set to your new boot drive (in my case, the UEFI partition of Samsung 960PRO). CSM Support - Disable. Note that the Storage Boot Option Control option which is set to UEFI (desired setting) disappears along with the other 3 options under CSM Support when you set to Disable. Don’t worry, as Storage Boot Option Control apparently stays set to UEFI “under the hood.” Peripherals Initial Display Output - mobo should auto-detect your GPU card, so this should already show PCIe 1 Slot. You shouldn’t have to do installation using internal GPU, then switch to your GPU card. Peripherals > LEDs in sleep, Hibernation, and Soft Off States: OFF [this is optional if you don't want LEDs on 24/7, even in power-off state). USB Configuration > XHCI Hand-off - set to Enable Note: Once Thunderbolt3 AIC is connected, a new dynamic menu option for configuring the Alpine Ridge card appears below the USB DAC option (which lets you set options for USB charging on the appropriate ports). Chipset VT-D - Disabled Internal Graphics - Disabled (this also turns off the DVMT menu options). Wake on LAN Enable - Disable Power ErP - Enabled [UPDATE 25Mar2018] - This is now required to help fix issue where mobo on-board LEDs do not power off when in sleep/shutdown mode. Soft-Off by PWR-BTTN - I set this to Delay 4 Sec. Save & Exit - Choose Save & Exit Setup - this saves your changes and reboots your system.  
    • I've commited the actual code, later I'll make it as first example. Taken from edk2, I'm making this to work with: struct EDID_BLOCK { var Header : [UInt8] = [UInt8](repeating: 0, count: 8) //EDID header "00 FF FF FF FF FF FF 00" var ManufactureName : UInt16 = 0 //EISA 3-character ID var ProductCode : UInt16 = 0 //Vendor assigned code var SerialNumber : UInt32 = 0 //32-bit serial number var WeekOfManufacture : UInt8 = 0 //Week number var YearOfManufacture : UInt8 = 0 //Year var EdidVersion : UInt8 = 0 //EDID Structure Version var EdidRevision : UInt8 = 0 //EDID Structure Revision var VideoInputDefinition : UInt8 = 0 var MaxHorizontalImageSize : UInt8 = 0 //cm var MaxVerticalImageSize : UInt8 = 0 //cm var DisplayTransferCharacteristic : UInt8 = 0 var FeatureSupport : UInt8 = 0 var RedGreenLowBits : UInt8 = 0 //Rx1 Rx0 Ry1 Ry0 Gx1 Gx0 Gy1Gy0 var BlueWhiteLowBits : UInt8 = 0 //Bx1 Bx0 By1 By0 Wx1 Wx0 Wy1 Wy0 var RedX : UInt8 = 0 //Red-x Bits 9 - 2 var RedY : UInt8 = 0 //Red-y Bits 9 - 2 var GreenX : UInt8 = 0 //Green-x Bits 9 - 2 var GreenY : UInt8 = 0 //Green-y Bits 9 - 2 var BlueX : UInt8 = 0 //Blue-x Bits 9 - 2 var BlueY : UInt8 = 0 //Blue-y Bits 9 - 2 var WhiteX : UInt8 = 0 //White-x Bits 9 - 2 var WhiteY : UInt8 = 0 //White-x Bits 9 - 2 var EstablishedTimings : [UInt8] = [UInt8](repeating: 0, count: 3) var StandardTimingIdentification : [UInt8] = [UInt8](repeating: 0, count: 16) var DetailedTimingDescriptions : [UInt8] = [UInt8](repeating: 0, count: 72) var ExtensionFlag : UInt8 = 0 //Number of (optional) 128-byte EDID extension blocks to follow var Checksum : UInt8 = 0 } typealias EDID = EDID_BLOCK ...let you know
    • Wrong    No need to connect any TB device before booting the system. The TBEX 3 get's fully automatically initialised and implemented by OSX as soon a TB or TB XHC USB device will be connected to the already operational macOS system.   >>> https://youtu.be/JSNp75UOfq4 <<<   Give it a try with my SSDT-X299-iMacPro.aml properly adapted to your system    Full TB Hot Plug Functionality!    Maybe you also need an update to SMBIOS iMacPro1,1 in addition?   Cheers,   KGP
×