Jump to content
InsanelyMac Forum

Recommended Posts

hey guys just a heads up, i have a dell optiplex 745 specs:

core 2 quad q6700

1tb seagate harddrive

450w ATX power supply

6Gb DDR2 Ram @ 800mhz

HIS ATI Radeon HD 5450 1gb DDR3 Graphics card (working with full QI/CE)!!!!!

onboard ethernet

onboard sound

 

i have a complete install of 10.9 working (iCloud, app store, iMessage, ethernet, sound- thru line out only---all working)

 

haven't tested- sleep

 

if n e one with a dell optiplex 745 computer needs any tips on getting the newest 10.9 up and running just give me a shout!

 

shaun 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

thanks mate! i am having a little trouble now that its up and running...... random freezing.... im guessing thats maby because of my ram? im pretty new to the hackintosh scene.... i read some where that random freezing can be caused by faulty ram. the ram im using is 2x 1 GB optiplex 745 ram and 2x2Gb 800mhz ram... could the fluctuation in the rams Mhz cause the freezing? thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't think so, but try to use only 2x2gb but don't forget that is a developer preview and u might experience such things as freezing. How was your build under ML?

Share this post


Link to post
Share on other sites

strangely enuff i spent many hours trying to get ML up and going.... i never succeeded!! the best i could get was 10.7.5 with full QE/CI working, imovie n iphoto all working. i have a feeling it may have had something to do with the execute disable bit option in bios, although at this stage i happy to stick with 10.9 DP1 as its almost fully working! will try with just 2x2GB sticks thanks for the reply mate

Share this post


Link to post
Share on other sites

sadly i stuffed it all up by trying to update (hey no one got n e were without trying!!!) lol and im moving so computer will have to wait till im settled in!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey guys just a heads up, i have a dell optiplex 745 specs:

 

core 2 quad q6700

1tb seagate harddrive

450w ATX power supply

6Gb DDR2 Ram @ 800mhz

HIS ATI Radeon HD 5450 1gb DDR3 Graphics card (working with full QI/CE)!!!!!

onboard ethernet

onboard sound

 

i have a complete install of 10.9 working (iCloud, app store, iMessage, ethernet, sound- thru line out only---all working)

 

haven't tested- sleep

 

if n e one with a dell optiplex 745 computer needs any tips on getting the newest 10.9 up and running just give me a shout!

 

shaun 

 

 

hey guys just a heads up, i have a dell optiplex 745 specs:

 

core 2 quad q6700

1tb seagate harddrive

450w ATX power supply

6Gb DDR2 Ram @ 800mhz

HIS ATI Radeon HD 5450 1gb DDR3 Graphics card (working with full QI/CE)!!!!!

onboard ethernet

onboard sound

 

i have a complete install of 10.9 working (iCloud, app store, iMessage, ethernet, sound- thru line out only---all working)

 

haven't tested- sleep

 

if n e one with a dell optiplex 745 computer needs any tips on getting the newest 10.9 up and running just give me a shout!

 

shaun 

 did you use a vanilla methode  for the installation ??  Thanks  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi.. its great that you are running mac on 745...

Please help me I am completely new..

my system specs are.. 

Dell Optiplex 745

Core 2 Duo

2 GB RAM

ATI 5450 1GB Graphics card

built in sound, eathernet port. 

 

Please tell me step by step if you can... thank you in advance...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to see core 2 support again after ML dropped it (offcialy) looking forward tp upgrading to mavericks. now all we need is a way to run PPC apps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey guys just a heads up, i have a dell optiplex 745 specs:

 

core 2 quad q6700

1tb seagate harddrive

450w ATX power supply

6Gb DDR2 Ram @ 800mhz

HIS ATI Radeon HD 5450 1gb DDR3 Graphics card (working with full QI/CE)!!!!!

onboard ethernet

onboard sound

 

i have a complete install of 10.9 working (iCloud, app store, iMessage, ethernet, sound- thru line out only---all working)

 

haven't tested- sleep

 

if n e one with a dell optiplex 745 computer needs any tips on getting the newest 10.9 up and running just give me a shout!

 

shaun 

 

shaun

 

would love a howto please mate !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

chris, did you get this work ? it's a huge howto

not with Ml maibe on Mavericks  ?  

So I sold my little Optiplex 755  couple monts  a go  and I have perfect  Mountain Lion 10.8.4  Installation on that 

 

8 gig of ram  /core 2 duo E8500 /SSD 120 gig samsung / and Graphics   Zotac Gefore  GT 610 2 gig Low Profiler B)      this computer working very good  

Share this post


Link to post
Share on other sites

not with Ml maibe on Mavericks  ?  

So I sold my little Optiplex 755  couple monts  a go  and I have perfect  Mountain Lion 10.8.4  Installation on that 

 

8 gig of ram  /core 2 duo E8500 /SSD 120 gig samsung / and Graphics   Zotac Gefore  GT 610 2 gig Low Profiler B)      this computer working very good  

 

 

sorry, not following, what do you have OSX installed on now ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 I have perfect Installation ML 10.8.4 on this computer but  I sold My  PC  Dell optiplex 755 

 

which computer ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

755 optiplex

 

 

oh, you "had" a perfect installation on your 755 but you sold it, ok cool.... was it a stock 755 ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mini pc Dell optiplex 755  Mountain Lion 10.8.4   / 8 gig of ram  /core 2 duo E8500 /SSD 120 gig samsung / and Graphics  Zotac Gefore  GT 610 2 gig Low Profiler

Share this post


Link to post
Share on other sites

I need help. I created a Mavericks install flash drive from the App Store Update using MyHack and [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] on different occasions, but with the same result: As soon as the Apple Logo shows on the screen, it instantly reboots. This is on a stock Optiplex 745 SFF with 2GB RAM a 320GB hard drive, an NVidia Quadro NVS290, 1.86GHz Core2Duo. Please help!


If it is a CPU problem, I could understand that. after doing an install from a USB drive of a retail Snow Leopard DMG, i got it updated to 10.6.8 and wouldn't download the app, because it said "Mac OS X Mavericks is not supported on this computer." It is really annoying, as I would like the latest and greatest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×