Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
Grim Reaper

EAH4350 working with 10.8.4

2 posts in this topic

Recommended Posts

I got the EAH4350 (0x9553) fully working in 10.8.4

 

I got it working by reinstalling kexts from 10.8.2 :

 

AppleBacklightExpert.kext v1.0.4

ATIFramebuffer.kext v8.0.61 11612

ATISupport.kext v8.0.61 11612

IOPCIFamily.kext v2.7.3

IONDRVSupport.kext v2.3.5

 

The cursor and windows move normally but Safari responds very slowly such as typing a URL/URI and loading graphics.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I reinstalled OSX 10.8.2 and got the EAH4350 fully working again then cloned it to another drive and updated the clone to 10.8.4 and added 0x95531002 to ATIRadeonX2000.kext, fixed permissions, rebooted and, voila, fully working with 10.8.4.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    •   Boot option name retrieval To retrieve the boot option name: 1) Locate the booter image as explained blow. 2) Locate ".contentDetails" in the parent folder 2.1) if unsuccessful, locate ".disk_label.contentDetails" in the parent folder 2.2) if unsuccessful, retrieve the volume's name   HFS Boot 1) Retrieve blessed file via https://github.com/CupertinoNet/EfiPkg/blob/development/Include/Guid/AppleBless.h#L41 1.1) if unsuccessful, retrieve blessed folder via https://github.com/CupertinoNet/EfiPkg/blob/development/Include/Guid/AppleBless.h#L45, append "\\boot.efi". NOTE: This is broken in the latest binary I checked. 1.2) if unsuccessful, use the following hard-coded paths: "\System\Library\CoreServices\boot.efi", "\EFI\APPLE\{ARCH}\BOOT.EFI", <StandardEfiPath>, "\\boot.efi" in this order 2) FV2 Recovery does not follow the usual practice because it is not shown by BootPicker anyway. Determine it via https://github.com/CupertinoNet/EfiPkg/blob/development/Include/Guid/AppleBless.h#L49, verify it does not match 1).   APFS Boot 1) Determine the APFS Volume Info (and hencefor detect whether it is APFS in the first place) via https://github.com/CupertinoNet/EfiPkg/blob/development/Include/Guid/AppleApfsInfo.h#L54 1.1) Determine the APFS Container Info via https://github.com/CupertinoNet/EfiPkg/blob/development/Include/Guid/AppleApfsInfo.h#L36 1.2) Verify the Volume Role via https://github.com/CupertinoNet/EfiPkg/blob/development/Include/Guid/AppleApfsInfo.h#L51 1.3) Retrieve blessed file analoguous to HFS 1). NOTE: This step and 1.3.1) are broken in the binary I checked, hencefor it does not happen, but is probably supposed to. 1.3.1) if unsuccessful, retrieve blessed folder and append the booter name the same way as in HFS 1.2) 1.4) (if unsuccessful,) locate all Volumes that are part of the same container, check whether the current Preboot partition has folders named by the just located Volumes' GUIDs and append the hard-coded paths from HFS 1.2) if existant 2) Recovery detection works the same way as 1.4), just for a Recovery instead of a Preboot volume
    • Got garbled sound in earphone    Notebook Asus X550VX i7 - 7700hq with ALC255 not working with applealc  layout id  3, 13, 17, 18, 27, 28, 99 its is working with VoodooHDA but the new one 2.9.1 it much has low volume, but bad sound in earphone     codec dump linux https://drive.google.com/file/d/1pg2y76WvFYsO8vFY-2B_2OLyKMmkQ8Tg/view     latest debug http://www.mediafire.com/file/2pjny4eq5r64ed8/debug_1383 (1).zip  
    • For F6 Bios, which DSDT is the one i should use? I´m a little confused in the Mass of DSDT here ;-).   Great Thread by the Way.   Another Question: I have 2 960Pro inside my Rig (one with OS X, one with Windows 10). When i try to mount my EFI on OS X NVMe the system freezes... :-(   DWhen i unplug the Windows NVMe everything is fine an it mounts the EFI.   Anybody an idea?   Tried the upper Port on the Board (OS X) & the middle / lower Port, in the Middle it mounts the EFI in the lower it freezes.   But i need the middle Port for an SATA M.2 SSD :-D... Even when i plug the Windows NVMe into an PCIe Adapter Card it freezes at the point i mount the EFI.   I´m mounting with Clover Configurator.     Thank You guys.
    •   Just add "ngfxsubmit=0" to config.plist to disable the fix within nvidiafixup
    • @MegaCookie   ok, I have no solution for that Trial 7 good for the release?
      Is this codec good enough for you?


×