Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
YaPaY

First Hackintosh install attempt and related questions

13 posts in this topic

Recommended Posts

My specs:

 

AMD PHENOM II X6 1090T (3.2 GHz) 9MB 938p 125W BE

Gigabyte 890FXA-UD5

MUSHKIN 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-10666 9-9-9-24 SILVERLINE

NVIDIA 9800GT 512 MB

19" Samsung SyncMaster 940BW

 

I installed 10.6 with modcd. After OS installation I installed chameleon and wizard. My monitor works with 1440*900@75 but I'm getting only 1024*768@60

 

When I try to launch macos from through chameleon I'm getting this error.(see below) I think it's graphics card related error.

 

http://i.imgur.com/ZYdA2lU.jpg

 

I didn't install any dsdt or kext? file.

 

Could you please help me about to fix this error.?

 

many thanks in advance and sorry for my poor English.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hello

 

are u booting in 32 bit mode ?

 

-v arch=i386

 

if u use the cd to boot the hd same thing ?

 

good hack

 

No success

 

Still waiting for root device error

 

http://i.imgur.com/OGoAH2l.jpg[

 

Edit: another question: I found my mobos dsdt file. Can you use it boot from cd? How I can patch? Help me about the issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello

 

try

 

-v arch=i386 npci=0x2000 GraphicsEnabler=No

 

are AHCI enabled in bios ?

 

good hack

 

still same (ahci already enabled from bios)

 

<key>Graphics Mode</key>
<string>1440x900x32</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>legacy_kernel</string>
<key>Rename Partition</key>
<string>"System Reserved" Windows</string>
<key>RestartFix</key>
<string>No</string>
<key>Theme</key>
<string>iHack</string>
<key>Timeout</key>
<string>16</string>
<key>device-properties</key>
<string></string>

 

org.chameleon.Boot.plist

Edited by YaPaY

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello

 

i ask before

 

if u boot the hd with mod cd same situation ?

 

if boot good with the cd, in the cd it have a kext u need for u SATA....

 

if boot allright with the cd

 

run in terminal

 

kextstat

 

copy the info

 

and past it to

 

pastbin.com

 

and post the link to see what kext is loaded for sata ...

 

good hack

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello

 

i ask before

 

if u boot the hd with mod cd same situation ?

 

if boot good with the cd, in the cd it have a kext u need for u SATA....

 

if boot allright with the cd

 

run in terminal

 

kextstat

 

copy the info

 

and past it to

 

pastbin.com

 

and post the link to see what kext is loaded for sata ...

 

good hack

 

Yes, I can boot from Mod cd without give any command.

 

http://paste.ubuntu.com/5557883/

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello

 

this are the kext there are not originally in apple image .. are from third..

 

check if u have all in the hd

 

i think is the jmicronATA, in fault.. but

 

or the legacy_kernel u are using...

 

42 0 0x33fca000 0x6000 0x5000 com.jmicron.JMicronATA (9.9.9)

16 0 0x28484000 0x2000 0x1000 es.osx86.driver.EvOreboot (1.0.3)

 

19 0 0x284ad000 0x2000 0x1000 org.tgwbd.driver.NullCPUPowerManagement (1.0.0d2)

20 0 0x2e4b5000 0x2000 0x1000 com.superhai.driver.PlatformUUID (1.0.0)

 

34 0 0x33eed000 0x4000 0x3000 org.netkas.fakesmc (2)

 

49 0 0x351a6000 0x21000 0x20000 com.lnx2mac.driver.RealtekRTL81xx (0.0.67)

 

77 0 0x35eb9000 0x1f000 0x1e000 org.voodoo.driver.VoodooHDA (2.7.2)

 

good hack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi!

 

WIth this setup, you really should try Lion instead of Snow Leopard. Install Lion 10.7.2, use this kernel http://www.mediafire.com/?orf9jtvwqdr7adm, boot with arch=i386 or arch=x86_64 (both modes are reported working: use the most stable for your setup) and also -nossse3bit npci=0x2000 GraphicsEnabler=Y.

 

Report results and ask help here: http://www.insanelymac.com/forum/topic/285181-lion-kernel-testing-on-amd-split-in-progress/

 

Best regards!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi!

 

WIth this setup, you really should try Lion instead of Snow Leopard. Install Lion 10.7.2, use this kernel http://www.mediafire.com/?orf9jtvwqdr7adm, boot with arch=i386 or arch=x86_64 (both modes are reported working: use the most stable for your setup) and also -nossse3bit npci=0x2000 GraphicsEnabler=Y.

 

Report results and ask help here: http://www.insanelymac.com/forum/topic/285181-lion-kernel-testing-on-amd-split-in-progress/

 

Best regards!

 

I Will try it, thanks.

 

 

 

 

hello

 

this are the kext there are not originally in apple image .. are from third..

 

check if u have all in the hd

 

i think is the jmicronATA, in fault.. but

 

or the legacy_kernel u are using...

 

42 0 0x33fca000 0x6000 0x5000 com.jmicron.JMicronATA (9.9.9) <41 13 4 3

16 0 0x28484000 0x2000 0x1000 es.osx86.driver.EvOreboot (1.0.3) <4 3>

 

19 0 0x284ad000 0x2000 0x1000 org.tgwbd.driver.NullCPUPowerManagement (1.0.0d2) <7 4 3>

20 0 0x2e4b5000 0x2000 0x1000 com.superhai.driver.PlatformUUID (1.0.0) <4 3>

 

34 0 0x33eed000 0x4000 0x3000 org.netkas.fakesmc (2) <14 7 4 3>

 

49 0 0x351a6000 0x21000 0x20000 com.lnx2mac.driver.RealtekRTL81xx (0.0.67) <48 13 5 4 3 1>

 

77 0 0x35eb9000 0x1f000 0x1e000 org.voodoo.driver.VoodooHDA (2.7.2) <76 13 7 5 4 3>

 

good hack

 

I gave a last chance and I started with i386 after a 20 minutes I could see desktop with good resolution. Tried again same.

 

After a install I didn't download any kernel. Should I try with new kernel, which one?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi!

 

WIth this setup, you really should try Lion instead of Snow Leopard. Install Lion 10.7.2, use this kernel http://www.mediafire...orf9jtvwqdr7adm, boot with arch=i386 or arch=x86_64 (both modes are reported working: use the most stable for your setup) and also -nossse3bit npci=0x2000 GraphicsEnabler=Y.

 

Report results and ask help here: http://www.insanelym...it-in-progress/

 

Ihave 10.7 GM of macos instead of 10.7.2. Is it possible?

 

How can I install, is there any good tutorial?

 

Best regards!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Combo update 10.6.8 pc is restarting own.

 

after combo update before the restart I downloaded Legacy Kernel 10.6.8_dyld_no IOPC.pkg and Legacy_kernel_V8_R2 patch DYLD.zip + ##### 3.8.0 and patched IOPCIFamily Fix, fix permissons

 

After a newstart changed chemeleon with Chimere and when I select macos icon after a some second pc is restarting. I think chimere load mach_kernel instead of Legacy kernel

 

Could you please help me? Here is the short video:

 

http://youtu.be/dpccOf7yaE0

 

One second before the reset:

 

CgeWhjM.jpg

Edited by YaPaY

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally I booted 10.6.8 with legacy kernel. But the first problem is still same. I can see desktop after 20 min. What would you suggest to me to fix this error.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Did you tried use ACPIBatteryManager.kext for the Battery? And for brightness you can use IntelBacklight  Both created by @RehabMan 
    • I have put it into clover drivers 64uefi folder on Yosemite thru High Sierra which allows me to edit my High Sierra disk if needed in Yosemite system.   There is no functionality of apfs in other versions but it does allow other clover bootloaders and systems to recognize the HS apfs drive or open it for inspection.   If you don’t have it you can’t see your HS drive or access it in another macOS version.
    • Hi! Is it possible to get codec AD1981 running with AppleHDA on HP Compaq 8710w? It works nicely with VoodooHDA. Speakers and HP are switching automatically.  Internal and HP mic also work - no switching in SysPref but it works when mic is plugged in and internal mic works when hp mic is unplugged.   It has same weird pathmap - connected directly:  Playback: nid=5 [pin: Speaker (Analog)] | + <- nid=3 [audio output] [src: pcm] bindSeq=00008001 nid=6 [pin: Headphones (Grey Left)] | + <- nid=3 [audio output] [src: pcm] bindSeq=00008001   But inputs are really weird. There are 5 nodes from input to HP mic/Internal mic nid=4 [audio input] | + <- nid=21 [audio selector] [src: mix] bindSeq=00000003 | + <- nid=12 [audio mixer] [src: mix] bindSeq=00000003 | + <- nid=30 [audio selector] [src: mic] bindSeq=00000001 | + <- nid=8 [pin: Microphone (Grey Left)] [src: mic] bindSeq=00000001 + <- nid=31 [audio selector] [src: monitor] bindSeq=00000002 | + <- nid=24 [pin: Microphone (Analog)] [src: monitor] bindSeq=00000002 Can pathmap like that even work with AppleHDA? What codec should I patch? I tried patches from AD1984 but no luck.    These are manually patched verbs: 00571c10 00571d01 00571e17 00571f90 00570C02 00671c20 00671d10 00671e21 00671f03 00771cf0 00771d00 00771e00 00771f40 00871c30 00871d10 00871e81 00871f03 00971cf0 00971d00 00971e00 00971f40 00a71cf0 00a71d00 00a71e00 00a71f40 01671cf0 01671d00 01671e00 01671f40 01771cf0 01771d00 01771e00 01771f40 01871c40 01871d01 01871ea0 01871f90 01971cf0 01971d00 01971e00 01971f40   Codecgraph and linux codecdump attached. Thx for any help or suggestions.              codec.txt 2.svg codec.txt
    •   Yes, 'cause APFS log is coming before clover boot screen.
    • and you suspect apfs on before clover issues  


×