Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Thunderbolt

Asus GT210

50 posts in this topic

Recommended Posts

I ws planning on using ML with Radeon HD 7750 , but due no support for the 7000 series till 10.8.3 is released i went ahead and bought an Asus gt210 1 GB DDR3 for 10.7.4 as this works OOB but it is not.

 

Help please.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Doc, I cannot use GE=Yes as with it I get a blank display pre -login. I just tried your advise and blank display. I am trying in Lion 10.7.4. HCL for Lion does state it works OOB.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trying in SL now. This is all on an AMD. Will try the EFI string and if it does not work then NVenabler and then Natit.

 

Natit in Lion gives artifacts but I can see the resolution change. Hope my $40 has not gone to waste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

send me ioreg and DSDT

 

I got it running on the DVI ,but I want on both my LED's DVI-VGA, I reinstalled the legacy kernel somehow the kernel was not getting picked up. It works with GE=Yes and also I am using the EFI String, but my main thing is running it under lion 10.7.4 can I send you the lion ioreg ? I am not using a DSDT atm but will create one.

 

Lion does pick up the card on boot if I use GE=Yes but goes to a blank screen once I reach the GUI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Use app DarwinDumper and send me full report in a zip folder, and the ioreg from the system what you use and have problems, and your Extra folder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Use app DarwinDumper and send me full report in a zip folder, and the ioreg from the system what you use and have problems, and your Extra folder

 

COPY ETA 1 Hr.

 

iFire

 

Here it is , I created the dsdt from rampagedev.

 

This is under Lion 10.7.4.

 

I just saved the file with ioreg hope that is ok.

 

 

I installed Tonys Nvidia update 2.1 in Lion 10.7.4 , though it's not done anything but it is now showing as a correct GT 210 512MB card.

Archive.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. change your Extra for this one

2. install all yours kexts from Extra Extensions for S/L/E with KextWizard/repairpermissions/rebuildcaches and reboot

3. install the last Enoch boot loader Enoch Bootloader

4. make a new report with DarwinDumper and send me

 

 

 

 

Extra.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aye Aye Captain, ETA 30 mins.

 

Slight problem, the last Enoch is not a .pkg file but a list of files so I am not sure how those can be installed. Should I copy the boot file directly to the Lion root ?

 

BTW I am doing the above on the Lion 10.7.4 , gimmi a few minutes and I shall post the DD output.

 

I did the above but did not install Enoch and reboot , now If I select the Lion partition it gives / Bootmgr is missing

Share this post


Link to post
Share on other sites

install the last chameleon if you have problems with Enoch, and the message

Bootmgr is missing

this is the boot from windows

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did Chameleon thing but still got the same error, so scrolled down and scrolled up back to lion and I could select it. I had to use -nossse3bit due to the AMD the processor else I get a System Up Time panic. Booted into Lion but still no luck on the GT210.

 

This is the new DD dump.

 

 

BTW do you to think that due to AMD CPU and using the AMD kernel it may not have the recognition for the GT210 ?

Archive.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here your boot log, have a problem with usb, and not load any kext NVidia, use the kexts original from the system and add device of your card in NVDaresman, Geforce, NVDAM100, or send me all NVidia

 

 

Graphics/Displays:

Display:

Type: GPU

Bus: PCIe

Slot: PCI Slot 1

PCIe Lane Width: x16

VRAM (Total): 3 MB

Vendor: NVIDIA (0x10de)

Device ID: 0x0a65

Revision ID: 0x00a2

Kernel Extension Info: No Kext Loaded

Displays:

Display:

Resolution: 1024 x 768

Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)

Main Display: Yes

Mirror: Off

Online: Yes

 

kextsrtclock_init: Taking bus ratio path 3 (AMD Phenom)

rtclock_init: Phenom MSR 0xc0010071 returned: 0x180000140012016

TSC: Verification of clock speed not available in x86_64.

TSC: Frequency = 3816.940628MHz, FSB frequency = 200.891612MHz, bus ratio = 19

Darwin Kernel Version 11.4.0: Fri 4 Jan 2013 16:57:56 GMT; bronzovkAnVoodooSinetekIiTzShAnE v0.9.30:xnu-1699.26.8/BUILD/obj/RELEASE_X86_64

vm_page_bootstrap: 2029087 free pages and 51681 wired pages

kext submap [0xffffff7f8081b000 - 0xffffff8000000000], kernel text [0xffffff8000200000 - 0xffffff800081b000]

zone leak detection enabled

standard timeslicing quantum is 10000 us

mig_table_max_displ = 73

warning: skipping personalities in blacklisted kext com.apple.driver.AppleIntelCPUPowerManagement

NullCPUPowerManagement::init: properties=0xffffff801165c6c0

NullCPUPowerManagement::start

AppleACPICPU: ProcessorId=0 LocalApicId=0 Enabled

AppleACPICPU: ProcessorId=1 LocalApicId=1 Enabled

AppleACPICPU: ProcessorId=2 LocalApicId=2 Enabled

AppleACPICPU: ProcessorId=3 LocalApicId=3 Enabled

AppleACPICPU: ProcessorId=4 LocalApicId=4 Enabled

AppleACPICPU: ProcessorId=5 LocalApicId=5 Enabled

AppleACPICPU: ProcessorId=6 LocalApicId=6 Disabled

AppleACPICPU: ProcessorId=7 LocalApicId=7 Disabled

calling mpo_policy_init for Sandbox

Security policy loaded: Seatbelt sandbox policy (Sandbox)

calling mpo_policy_init for Quarantine

Security policy loaded: Quarantine policy (Quarantine)

calling mpo_policy_init for TMSafetyNet

Security policy loaded: Safety net for Time Machine (TMSafetyNet)

Copyright © 1982, 1986, 1989, 1991, 1993

The Regents of the University of California. All rights reserved.

 

MAC Framework successfully initialized

using 16384 buffer headers and 10240 cluster IO buffer headers

IOAPIC: Version 0x21 Vectors 64:87

ACPI: System State [s0 S3 S4 S5]

PFM64 (44 cpu) 0xfff10000000, 0xf0000000

[ PCI configuration begin ]

PCI configuration changed (bridge=3 device=1 cardbus=0)

[ PCI configuration end, bridges 5 devices 23 ]

RTC: Only single RAM bank (128 bytes)

mbinit: done [96 MB total pool size, (64/32) split]

Pthread support ABORTS when sync kernel primitives misused

USBF: 1.150 AppleUSBEHCI[0xffffff8011cc7000]::CheckSleepCapability - controller will be unloaded across sleep

USBF: 1.151 AppleUSBEHCI[0xffffff80124be000]::CheckSleepCapability - controller will be unloaded across sleep

USBF: 1.202 USBF: 1.202 AppleUSBOHCI[A0pxplfeUSfBfOfHfCfI8[011a04x4f00f0ff]ff:801:242C8hec0k0S0]l:eep:CapaCbilhietckyS le-e cponCtapraobillliteyr - wcillo bne turonlller owiall be dued nalcoroass dsleeep

d across sleep

USBF: 1.214 AppleUSBOHCI[0xffffff8012437000]::CheckSleepCapability - controller will be unloaded across sleep

USBF: 1.214 AppleUSBOHCI[0xffffff8012438000]::CheckSleepCapability - controller will be unloaded across sleep

[RealtekRTL81xx:init] RealtekRTL81xx.kext v0.0.90 ©2010-2011 by Lnx2Mac (lnx2mac@gmail.com)

[RealtekRTL81xx:init] _logLevel is now 132 (0x0084)

 

[RealtekRTL81xx:init] Using updated PHY config method

 

[RealtekRTL81xx:init] init completed

[RTL81xx@0xce00:rtl8168_init_board] NIC identified as RTL8168E/8111E (mcfg=14)

 

com.apple.AppleFSCompressionTypeDataless kmod start

com.apple.AppleFSCompressionTypeZlib kmod start

FireWire runtime power conservation disabled. (2)

com.apple.AppleFSCompressionTypeDataless load succeeded

com.apple.AppleFSCompressionTypeZlib load succeeded

FireWire (OHCI) TI ID 8024 PCI now active, GUID 0001713c0050e549; max speed s400.

rooting via boot-uuid from /chosen: BFC8B4C7-298B-3CDE-AB23-DAF540FBCE0F

From path: "uuid", Waiting on <dict ID="0"><key>IOProviderClass</key><string ID="1">IOResources</string><key>IOResourceMatch</key><string ID="2">boot-uuid-media</string></dict>

Got boot device = IOService:/AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/SATA@11/AppleAHCI/PRID@0/IOAHCIDevice@0/AppleAHCIDiskDriver/IOAHCIBlockStorageDevice/IOBlockStorageDriver/WDC WD1600AABS-00H4A0 Media/IOFDiskPartitionScheme/Untitled 2@2

BSD root: disk0s2, major 14, minor 2

Kernel is LP64

USBF: 6.735 AppleUSBOHCI[0xffffff8012439000]::CheckSleepCapability - controller will be unloaded across sleep

macx_swapon SUCCESS

NTFS driver 3.10.1 [Flags: R/W].

NTFS volume name System Reserved, version 3.1.

NTFS volume name , version 3.1.

NTFS volume name Data, version 3.1.

SMC::smcReadKeyAction ERROR $Num kSMCKeyNotFound(0x84) fKeyHashTable=0x0

Previous Shutdown Cause: 3

SMC::smcInitHelper ERROR: MMIO regMap == NULL - fall back to old SMC mode

ACPI_SMC_PlatformPlugin::start - waitForService(resourceMatching(AppleIntelCPUPowerManagement) timed out

WARNING: IOPlatformPluginUtil : getCPUIDInfo unknown CPU family: family 0x10, model 0xa

-- power management may be incomplete or unsupported

DSMOS has arrived

com_lnx2mac_RealtekRTL81xx: Ethernet address 50:e5:49:39:b8:2d

virtual bool IOHIDEventSystemUserClient::initWithTask(task*, void*, UInt32): Client task not privileged to open IOHIDSystem for mapping memory (e00002c1)

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have the same device id as me so no need to add anything to the kexts.

 

Try using chameleon wizard and set SMBIOS to macmini4,1 or imac12,2

I remember booting to a black screen when I changed that to MacPro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have the same device id as me so no need to add anything to the kexts.

 

Try using chameleon wizard and set SMBIOS to macmini4,1 or imac12,2

I remember booting to a black screen when I changed that to MacPro.

 

I am not using ML atm as my 7750 does not work properly without the 10.8.3 so now i have got an extra GFX the GT210 which I want to make it work in Lion 10.7.4, I got it working in SL but now again SL is mis-behaving.

 

So I need to enable the GT210 in Lion . I changed it to iMac 12.2 but no qe/ci or resolution change. I am going to be reinstalling Lion tomorrow as its 1 a.m. here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

iFire,

 

I reinstalled and did everything you said and also used the Extra you sent, but still nothing, I can just not use GE=Yes as the screen after boot up and at the login goes blank, so I reinstalled again used your extra did not change anything in the kexts. and used the EFI string and I got full resolution and I can change the resolutions too, but I don't have any acceleration nor i have the second display working.

 

Do you need more of those dumps and I shall send you the Nvidia kexts from my system,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Which Nvidia kexts do you want me to send you, as there are quite a few of them and the compressed file size goes above 30 mb.

 

This is the Darwin Dump. This is without EFI string and GE. So GE=No.

 

I have also managed to start ML installation on the same card, I used the EFI string + GE=No + PCIRootUID=1 so I did go to the installation window and it is installing with the proper 1600x900 resolution. I am making my second system which an Athlon x3 445 as a HTPC, so I am trying out all the things on the other AMD system which is a 960T Phenom.

Archive.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×