Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • 0

Melhor jeito para atualizar


boa noite,

pois bem, estava com um tópico em aberto há um dia atrás sobre problemas de gráfico após a atualização 10.6.8, mas tive mais problemas e decidi formatar o mac e instalá-lo denovo,

agora gostaria de saber qual o melhor boot para as minhas configurações, e o melhor jeito de habilitar os gráficos, para a atualização (10.6.8), sempre tenho problemas em relação à atualização 10.6.8 x gráficos.

Instalei o Mac com um i boot legacy, com um mac retail 10.6.3.

só peço para que tenham uma certa 'paciência', sou um tanto leigo no assunto, sei o básico, o que posso encontrar aqui no forum.

Eu já li o tópico de como instalar drivers nvidia (este aqui em português), e o de instalação do mac em uma gx620 (este daqui, como o meu), porém lá ele utiliza a placa de vídeo onboard da gx620, eu utilizo uma offboard (nvidia 9500GT 1gb).


obrigado pela atenção.

Share this post

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0



se já tentaste várias vezes e os gráficos n funcionam, para k ? atualizar ?


já experimentaste usar o monitor noutra porta de video ?


a maneira correta de instalares o video é a k já falámos, se n funciona não sei outra forma.


embora essa vga, seja da lista das compativeis.


axo k tá faltando um pouco + de esforço da tua parte.. n sei se tás a ligar isso na hdmi, se for esse o caso, muda de porta pois essa n funciona.


bom hack

Share this post

Link to post
Share on other sites
  • 0


então, eu já tive o mac instalado nesse mesmo pc há um tempo atrás, quando instalo no 10.6.3 tudo funciona, inclusive os gráficos, mas aí é atualizar para a 10.6.8 que os gráficos começam a dar problema, parecendo que os métodos de ativação pararam de funcionar, ai ou dá aquele erro da tela ficar esquisita, ou então nada acontece, como se não tivesse nenhum injetor, algo assim...

e eu até tenho a outra porta de vídeo, da placa onboard, porém eu perco a minha 9500GT de 1gb se eu usá-la, e a onboard não é uma excelente placa de vídeo.... e eu estou conectando ela na VGA mesmo...

o único problema é a atualização 10.6.8, que ao atualizar perco todos os recursos gráficos que tinha na 10.6.3.

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By MetalBreaker
      I noticed some weird behavior with macOS High Sierra. This system was working just fine on Sierra 10.12.5, until I decided to update to High Sierra (10.13.3). The upgrade process went mostly fine I guess, but it got stuck in an infinite spinning wheel which would just keep overlapping. I went into verbose mode, and sure enough, I found "IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0" repeating over and over along with ACM errors... I'm really lost right now. I can boot in recovery mode and safe mode just fine, when the graphics drivers aren't loaded. Web drivers aren't installed. I installed NvidiaGraphicsFixup, but it didn't fix the issue. I tried deleting the native graphics drivers from macOS and installing web drivers, but it didn't help.
      SMBIOS: iMac13,1
      Graphics card: ASUS GT630-2GD3 (It's a Fermi card and it needs injection, so I modified my DSDT. Full graphics acceleration worked in Sierra. No Clover injection. I tried using Clover injection instead, I saw no difference.)
      CPU: Intel Core i3-3210, iGPU disabled in UEFI

      All kexts updated to their latest versions, along with Clover.

      For more info, you can refer to the GitHub issue where I posted it. https://github.com/lvs1974/NvidiaGraphicsFixup/issues/3
      Any help would be appreciated.
      Thank you for your time!
    • By yaoqb
      i have strange glitch problem on my fresh 10.13.2 install
      the glitch trigered randomly
      it may start from subtitle video from firefox or some transparent panel from a program like clover configurator
      then the whole desktop will have the graphic glitch every program will be affected
      the glitch may clear when toggle the program window zoom in and out but will be likely popup again until restart the system
      the glitch can even be captured by the system's own screenshot short cut
      the following method i try didnt work
      nvidia webdriver latest lilu with NvidiaGraphicsFixup different powermanagement setting

    • By LuCyr04
      Hi guys, I have a weird problem using an Xeon E5450(775 modded) with nvidia card(8600gt & Quadro 580 FX same problem).
      First I want to say that in windows I don't have any problem, so it's not something about compatibility.
      When I try to boot in macOS with this cpu and nvidia video card I get only a glitch displayed(see attachments), the computer isn't froze, I can access it with ssh or file sharing, only no image.
      If I boot with nv_disable=1 flag I get image(no acceleration of course) and everything's fine.
      I tried the cpu on 2 different boards and 2 different nvidia cards and the problem is the same.
      With amd video card I don't have this problem.
      What I tried and failed:
      Deleting injection from dsdt and injecting or not injecting with clover.
      Using nvidia web drivers.
      Changing CPU settings from bios, like virtualisation, speedstep etc.
      Different macos versions(10.11, 10.12, 10.13)
      The hack I want to use with this CPU is the Desktop from signature, I can provide dsdt or entire efi if it's needed but I don't think it matters since I have the same problem with 2 different boards and 2 different nvidia cards.

    • By Ron Lemmens
      Since I've installed a new GTX 1050ti I'm experiencing strange graphic glitches, e.g. some parts of application screens get scrambled (graphic noise), see attached example where the same page is loaded in both Firefox (scrambled on the left) and Safari (normal on the right).
      I had to upgrade to a newer graphics card because my old GTX 660 was no longer supported in MacOS 10.13 High Sierra.