Jump to content
InsanelyMac Forum

Recommended Posts

Hey there guys.

I am having problem with my atheros 1l ethernet (asus p5q) after fresh install of mountain lion. I got everything working with lion "out of the box" but can't get this right. Does anyone know how to get it working?

 

have a nice day ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

not E/E, only S/L/E. Be sure the old one was replaced and use EthernetBuiltIn=Yes, No reason it shouldn't work, but if it don't, it don't. You can also try just the plug-n that's inside of it added to your original IONetworking, but should be exactly the same, Then try IONetworking version from DP4 and/or DP3, again just reusing the Atheros Plug-in from that one. If all that fails, get device ID using lspci and be sure it's included in it's plist, edit if needed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got a same problem (same motherboard), but have no idea how to verify if the old one is replaced. Please advise. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

np mate,

 

heres the audio kext you asked for in the PM, i post it here because i cant upload it in the PM

 

go to S/L/E, make backup of your current AppleHDA.kext and place the patched kext there,you need to backup because you will need to replace the "patched" one with the original one if you want to update when there is an patch available for 10.8 and switch it again after you updated but before you reboot.

 

________________________________________________

this kext has only input from mic, output from back-green connector and headphone output from front port, but you have to change it manually in setting if you want to use the headphone output, os x does not recognize it automatically if you put your headphone in.

________________________________________________

 

while im posting to you, try to install something from the app store (something free, rss reader or something else)

 

if you getting an "cannot verify this computer" error, i have a fix for that too.

so let me know if you have problems

 

grtz

AppleHDA.kext.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×