Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
parcival39

GeForce 9600GT 512MB 0x0622

12 posts in this topic

Recommended Posts

hi all,

need help with a 9600GT 0x0622 and Chameleon_2.1svn_r1820_trunk_10.8.

EFI string on org.chameleon.Boot.plist not work, also tested with NVDANV50Hal.kext from 10.7.0, but all this works on 10.7.3 (chameleon 2.0Rc5).

Also not help GraphicsEnabler -> Yes and edit info.plist on NVDANV50Hal.kext.

Nvidia kext loaded in MT-Lion, but only 1024 x 768 screen resolution and one screen.

 

any idea

thx

parcival

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also have same 9600 GT 512MB, 0622.

No probs here with Lion + ML. No .plist (ID) adding in NV.kext needed,

I only need the chameleon Graphicsenabler = Yes. All native drivers, unpatched and no other NV injectors.

No EFI string .

I would check if you have any non native gpu injector.kext in /SL/E or /ETRA !

Go back to orig. NV.kext from 10.8 unsing KextWizard (install) -.

Repair volume rights. be sure to delete /System/Caches before reboot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The one screen problem of NV9600GT seemed to be driver-pending. In fact, only NVDA,display-B,1 is normally functional, while NVDA,display-A,0 is always reported as "not usable" in the system log.

 

I personally make 2 dsdts with different display-cfgs and NVCAPs to fully use my LVDS and VGA output independently on the NVDA,display-B,1 port, and use DSDT=/Extra/xxx.aml to manually select the desired display at the boot screen.

 

I really hope the codes of NVDAHal50.kext and NVDAResman.kext can be re-written by Apple to correct this problem . However, we will find out if they think it a problem when DP2 is out next month.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, which can i say is the following.

 

1) latest svn Chameleon Version with ML Support and original nvidia kext from ML

-GraphicsEnabler=Yes will not work only 5MB RAM, 1024x768, two Displays but all needed nvidia kext loaded.

-DSTD.aml with 9600GT, will work but choppy and flickr.

-org.com.apple.Boot.plist with efi string, does not work, because it is not loaded from Chameleon(?).

 

2) latest svn Chameleon Version with ML Support and nvidia kext from 10.7.0 or original NVIDIA

-GraphicsEnabler=Yes will not work only 5MB RAM, 1024x768, two Displays but all needed nvidia kext loaded.

-DSTD.aml with 9600GT, will work but a "little" choppy.

-org.com.apple.Boot.plist with efi string, does not work, because it is not loaded from Chameleon(?).

 

2) Chameleon RC5 752 Lion+Snow (work with ML) and nvidia original nvidia kext from ML

-GraphicsEnabler= Yes will work but choppy and flickr.

-DSTD.aml with 9600GT, but choppy and flickr.

-org.com.apple.Boot.plist with efi string, does not work, one second after login black Displays and no Signal.

 

3) Chameleon RC5 752 Lion+Snow (work with ML) nvidia next from 10.7.0 or original NVIDIA

-GraphicsEnabler = Yes will work but a "little" choppy.

-DSTD.aml with 9600GT, but a "little" choppy.

-org.com.apple.Boot.plist with efi string, does not work, one second after login black Displays and no Signal.

 

If i see this, the support for (this) 9600GT 0x0622 under ML (also 10.7.2(3)) is bad.

9600GT works fine under 10.7.3 with efi string (Chameleon 2.0Rc5, and 10.7.0 nvidia kext)

 

parcival

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone,

My 9600 GT 0622, works in 10.8 DP1 with GraphicsEnabler=Yes only too,but QE/CI don't work for me and for you ?

I have try this app (lecteur DVD),the app crash.Because the QE/Ci don't work.

 

 

 

28213609.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

The later versions of Chameleon (past 1000 or so) no longer recognize the com.apple.boot.plist. They use org.chameleon.boot.plist.

 

I have several 9600GT video cards and they all work using GraphicsEnabler=Yes for Chameleon versions later than around 700. I have since switched to 5770 ATI cards and they work the same Chameleon versions as do the 9600GT cards. I have just installed ML using Chameleon 1820 and the 5770 works with GraphisEnabler=Yes. I am sure the install would work with a 9600 card.

 

Note that if you expect to use any kexts from Extra/Extensions you must set KernelCache=No. If you set KernelCache=Yes Chameleon will ignore the Extensions folder. If you boot in verbose mode (-v) and set KernelCache=No there will be a long boot time as the boot process will be slow as it writes all loaded kexts to the screen. Not using verbose mode, boot time will only be slightly longer than when using the cache.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, which can i say is the following.

 

1) latest svn Chameleon Version with ML Support and original nvidia kext from ML

-GraphicsEnabler=Yes will not work only 5MB RAM, 1024x768, two Displays but all needed nvidia kext loaded.

-DSTD.aml with 9600GT, will work but choppy and flickr.

-org.com.apple.Boot.plist with efi string, does not work, because it is not loaded from Chameleon(?).

 

2) latest svn Chameleon Version with ML Support and nvidia kext from 10.7.0 or original NVIDIA

-GraphicsEnabler=Yes will not work only 5MB RAM, 1024x768, two Displays but all needed nvidia kext loaded.

-DSTD.aml with 9600GT, will work but a "little" choppy.

-org.com.apple.Boot.plist with efi string, does not work, because it is not loaded from Chameleon(?).

 

2) Chameleon RC5 752 Lion+Snow (work with ML) and nvidia original nvidia kext from ML

-GraphicsEnabler= Yes will work but choppy and flickr.

-DSTD.aml with 9600GT, but choppy and flickr.

-org.com.apple.Boot.plist with efi string, does not work, one second after login black Displays and no Signal.

 

3) Chameleon RC5 752 Lion+Snow (work with ML) nvidia next from 10.7.0 or original NVIDIA

-GraphicsEnabler = Yes will work but a "little" choppy.

-DSTD.aml with 9600GT, but a "little" choppy.

-org.com.apple.Boot.plist with efi string, does not work, one second after login black Displays and no Signal.

 

If i see this, the support for (this) 9600GT 0x0622 under ML (also 10.7.2(3)) is bad.

9600GT works fine under 10.7.3 with efi string (Chameleon 2.0Rc5, and 10.7.0 nvidia kext)

 

parcival

 

It's been quite a long time that you have made this post but I am facing a similar problem with 10.8.0 official installation.

 

I have installed perfectly 10.8.0 on my Asus P5K-E / Wifi, but at the beginning I had a black screen during the start up process with my 9600 Gt 512Mb. After many changes I injected the Dev ID to NVDAHa50.kext and had access to the desktop, but only with 1028 x 768 and 5Mb ram.

 

Then yesterday I updated chameleon and have full resolution, but very flicky graphics.

 

Do you have any result with your installation?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i think something went wrong patching some of the nvidia drivers (adding dev id 0622) and or using some prepatched nvidia drivers or you have some other nvidia / gpu injectors left in /extra or /S/LE which sould not used.

 

The orig. Nvidia drivers know 0622 dev id (by their dev id masc for 0620) so you must NOT patch any nvidia drivers!

Also chameleon works to inject right QE/CI working.

 

I would go back to vanilla ML (only patch that kext you really need to patch like AppleHDA+RTC) and use Combo Update 10.8.2 to get nvidia drivers again vanilla.

Recheck if you forgot to delete any other gpu related .kext which is not from apple.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×