Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Sign in to follow this  

Trying SL on Vaio Vpceb14en i3 ati 5470

1 post in this topic

Recommended Posts

My first post in here.


I have been trying to install hackintosh in my Sony Vaio for the past 5 days without any success. Tried iAtkos S3 v2, Hazard 10.6.1-10.6.2, Hazard 10.6.6i, all failed.


I was able to boot to the DVD and reach till the customization screen. But I am not sure about the options to be selected in the customization. I am doing a fresh install, and the installation reaches till end.


But when I try to boot to the installed mac I had never reached the desktop.


If someone have installed mac successfull in vaio or those who can give me a step by step process I will be really thankful.


VPCEB14EN Specifications:

Processor Name : Intel Core i3-330M processor 2.13 GHz

Chipset : Intel HM55 Express Chipset (Mobile H55 Chipset)

Graphics Accelerator : ATI Mobility Radeon HD 5470 Graphics

Motherboard Product Name : Intel® BD82HM55 PCH

RAM : 3 GB

HD : 320 GB

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By MateusPT
      Hi there.
      Soo i was trying install mac at 4 days ago and finnaly today i can. I installed the Leopard and all works fin except the keyboard and ps2 mouse. And then i try a lot to put a .kext with transmac on windows xp cause im dual booting it.When i try to use Transmac i have the error"This drive is read only".
      Who i fix this?! This is my first question!
      The second i think is more hard. I have a Amilo Pro V3505 with 2gb ram and Intel GMA 945, a Intel Pentium T2130 idk the motherboard i aleardy try find the name but i couldnt with a Atheros ar5007eg wirless adapter.
      So i instal iAtkos S3 v2 but when i was booting(after installing) it he boots and starts make the sound of the animation video of snow leopard but THE SCREEN WAS GREY WITHOUT THE APPLE LOGO AND WITHOUT THE MOUSE JUST A GREY SCREEM.
      Well i try much flags but when i try GraphicsEnabler=No while the booting appears i recuve the message "you need to restart the computer" and i restart and gives again the same error.
      I think is some missing kext graphical but i cant add/remove kexts cause transmac give error!
      Thanks in advanced!
    • By geekingoff
      Hello everyone, this is my first post here.
      I have a pretty old laptop that I'd like to get Snow Leopard running on. At first, I tried booting Nawcom's ModUSB with a retail DVD image, but I would always get kernel panic, no matter what I tried (I couldn't even get to the installer).
      So I decided to try a distro, after trying many different things with ModUSB. I decided to use Hazard's 10.6.1-10.6.2 SSE2/SSE3 Intel/AMD distro. I was shocked when it booted to the installer with no issues! I formatted the HD as Mac OS Extended (Journaled), GPT. I then installed Snow Leopard. After a while, the installation succeeded, and I was happy. It went ahead with the restart necessary for the installation, and... kernel panic. The same kernel panic I got before when trying ModUSB. I was really disappointed. 
      I've tried many things:
      boot flags, such as: acpi=off arch=i386 GraphicsEnabler=No PCIRootUID=0 -f -s -x (and more, including verbose mode of course)
      booting the installer again after successful installation, and then going to System/Library/Extensions on the HD in terminal, then: "chmod 755 *.*" as well as "kextcache -a i386 -m *.*"
      reinstalling with no customize options selected apart from the boot loader (first installation, things such as the legacy kernel and specific kexts were specified)
      and probably some other things that I can't remember right now
      The thing is, if the installer can load with no issues, then Snow Leopard should work fine too, because they're theoretically (don't know for sure) using the same components (kernel, kexts, etc.). If I boot the installer in verbose mode, it gets right past the part where it kernel panics after installation just fine. This makes me think that something is configured differently after it is installed - something that the installer does not have - which is causing the kernel panic and preventing the boot.
      Here are the specs of the laptop I'm trying to install this on:
      Intel Pentium M 753 ULV @ 1.2GHz
      1GB RAM
      855GME Graphics/Chipset
      I know that this probably isn't the most compatible with SL, and I know the chipset/graphics are unsupported. However, I think I will be able to get it to work eventually, I just need some input on what might be going on. Looking at the kernel panic, it points toward AppleACPIPlatform.kext, but I don't know what's exactly wrong with it that is causing the kernel panic.
      Please take a look at the verbose mode image I have attached. I appreciate any and all help I receive!

    • By nico3469
      Hey guys
      Here is my little guide to install OSX 10.6.8 on the EeePC 1000H.
      I'll quote some of the CicciMTS and scenemusic topics, thank you guys.
      What is needed ?
      A Asus EeePC 1000H
      A 8GB or more USB Pen drive
      An empty hard disk drive
      An other mac or hackintosh
      A USB mouse
      My package of tools, including the latest Apple OS X 10.6.8 Combo update
      Restore and Boot from USB
      On your mac/hack, go to Disk Utility, find your USB Pen drive, erase it with GUID Partion Table and Mac Extended Format (journaled). Then, restore your iAtkos image on your USB pen drive.
      Next, you need to make your USB drive Bootable. Find Chameleon in the tools Folder, open it and install it on your new Snow Leopard USB pen drive.
      Boot into BIOS, if available, set the SATA mode to AHCI. If you can't it should work too so don't worry
      Select your USB Pen Drive and boot on it. Chameleon will appear, select your iAtkos install drive, and type -v to boot in verbose mode. After a moment, the OSX installer should appear. Trackpad will not work so plug in a usb mouse. Select your language and click next. on the top of the screen, find disk utilty, and erase your HDD with GUID Partion Table and Mac Extended Format (journaled) options, and close Disk Utility. Click Next until the installer ask you on which drive you want to install OSX. Do not install it yet, click on Customize. Select the following options :

      USB (all)


      SATA/AHCI or INTEL SATA/IDE if you didn't enable AHCI in your bios





      GMA950 (all)

      Ralink RT2860

      Click OK and install OSX on your HDD.
      First Boot and update to 10.6.8
      Remove your USB stick from your computer, Chameleon should appear, boot your new OSX installation with -v boot flag. Once you've created your account you should be on your desketop.
      Run the Combo Update installer but do not reboot!! Force Quit out of the installer (hold down the Option key and click and hold over the Installer icon in the Dock. Select Force Quit) and Run the Legacy Kernel installer and then reboot the machine.
      now you should see that your graphics driver doesn't work anymore. Run Kext Utility and let it repair the permissions and update the cache. when it says "all done" drag and drop all the graphics kext into kext utility, and when it says "all done", reboot your computer. Cross your fingers and reboot your computer. You should now have a fully working EeePC 1000H, with graphics, sound, wifi, USB, bluetooth and Ethernet Working with the lastest Snow Leopard update. You can have the latest security updates on your system with Software Update, it will not damage your installation.
      Sorry for my bad english, I'm french. Fell free to ask questions if you need, thank you guys
    • By FMAranda
      Hi everyone!
      I have a Sony Vaio Fit15E running macOS 10.12.5 with almost everything working. The only problem is that, when it wakes up from sleep (hibernatemode 3), the screen's backlight doesn't light up. In order to make it work, I have to close and open the lid one more time. After that, the backlight lights up just fine.
      The backlight worked fine until Yosemite, if i recall. I've tried a zillion methods, including some old GMA950 topics about that issue and also messed with all those darkwake options.
      I've attached my DSDT. It has the following patches: GFX0 -> IGPU, HDA Layout ID 3, Remapping Q8E and Q8F keys (for brightness keys) and Sony Vaio SVE Battery Patch.
      For brightness, I'm using the new method with separate SSDT_PNLF.aml. Brightness slider works fine.
      Also, I have the follwing kexts at Clover's other kext folder: ACPIBatteryManager.kext, CodecCommander.kext (HDA sound after sleep), FakePCIID_XHCIMux.kext, FakePCIID.kext, USBInjectAll.kext (without these three, I can't get my built-in webcam and RT2870 usb wifi to work), FakeSMC.kext, RealtekRTL8111.kext and VoodooPS2Controller.kext.
      On System/Library/Extensions, I have: AppleHDA.kext (patched with HDA-Patcher) and RT2870USBWirelessDriver.kext.
      As boot flags, I have: npci=0x2000, dart=0 and slide=100 (with this flag, hibernatemode 25 'full hibernate' works).
      I'm really creating this topic because I don't know what else I can do. I have years of hackintosh (since Tiger, not on this same hardware, lol), but I can't find a solution for this particular issue.
      Thanks you all.