Jump to content

Atheros Network Drivers


  • Please log in to reply
379 replies to this topic

#301
Fearlezz

Fearlezz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Hello,

I have an Atheros AR5009 802.11a/g/n Wireless Network Adapter is there any Driver for OS X?

Fearlezz

#302
Giuly

Giuly

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
Hi,
I have an AR5006EG 802.11 b/g Wireless PCI Express Adapter, Dev-ID: 168c:001c
That Dev-ID is in the 64Bit-Driver already, so I didn't do anything to it.

But it shows up (And showed up before) as a Ethernet-Card.
No Airport-Icon, I can't figure out why. The drivers are loaded on boot, but they get unloaded, as they are not needed, because no suitable device found, I guess.
Any Idea?

Attached Files



#303
xorne

xorne

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
Hi all,

For me (P5K mobo + Atheros PCI card ) airport is 100% ok in 64 and 32 bits with the netkas fix :
http://files.netkas....rosFix.kext.zip

Install in /E/E/ et add your chipset vendor Id in /Extra/Extensions/AtherosFix.kext/Contents/Info.plist

ie: mine is 168c,1a

<dict>
				 <key>Atheros i386</key>
				 <dict>
						 <key>CFBundleIdentifier</key>
						 <string>com.apple.driver.AirPort.Atheros</string>
						 <key>IOClass</key>
						 <string>AirPort_AthrFusion</string>
						 <key>IOMatchCategory</key>
						 <string>IODefaultMatchCategory</string>
						 <key>IONameMatch</key>
						 <array>
								 <string>pci168c,1a</string>
								 <string>pci168c,13</string>
						 </array>
						 <key>IOProbeScore</key>
						 <integer>65000</integer>
						 <key>IOProviderClass</key>
						 <string>IOPCIDevice</string>
				 </dict>
				 <key>Atheros x86_64</key>
				 <dict>
						 <key>CFBundleIdentifier</key>
						 <string>com.apple.driver.AirPort.Atheros21</string>
						 <key>IOClass</key>
						 <string>AirPort_AthrFusion21</string>
						 <key>IOMatchCategory</key>
						 <string>IODefaultMatchCategory</string>
						 <key>IONameMatch</key>
						 <array>
								 <string>pci168c,1a</string>
								 <string>pci168c,13</string>
						 </array>
						 <key>IOProbeScore</key>
						 <integer>60000</integer>
						 <key>IOProviderClass</key>
						 <string>IOPCIDevice</string>
				 </dict>
		 </dict>


#304
sparkythewondersquid

sparkythewondersquid

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 209 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chouteau, Montana
I cannot find the Extra/Extensions do I need to create that dirctory?

#305
Hacktop

Hacktop

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Gender:Male

I cannot find the Extra/Extensions do I need to create that dirctory?

Yes

#306
sparkythewondersquid

sparkythewondersquid

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 209 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chouteau, Montana
ok

Hi all,

For me (P5K mobo + Atheros PCI card ) airport is 100% ok in 64 and 32 bits with the netkas fix :
http://files.netkas....rosFix.kext.zip

Install in /E/E/ et add your chipset vendor Id in /Extra/Extensions/AtherosFix.kext/Contents/Info.plist

ie: mine is 168c,1a

<dict>
				  <key>Atheros i386</key>
				  <dict>
						  <key>CFBundleIdentifier</key>
						  <string>com.apple.driver.AirPort.Atheros</string>
						  <key>IOClass</key>
						  <string>AirPort_AthrFusion</string>
						  <key>IOMatchCategory</key>
						  <string>IODefaultMatchCategory</string>
						  <key>IONameMatch</key>
						  <array>
								  <string>pci168c,1a</string>
								  <string>pci168c,13</string>
						  </array>
						  <key>IOProbeScore</key>
						  <integer>65000</integer>
						  <key>IOProviderClass</key>
						  <string>IOPCIDevice</string>
				  </dict>
				  <key>Atheros x86_64</key>
				  <dict>
						  <key>CFBundleIdentifier</key>
						  <string>com.apple.driver.AirPort.Atheros21</string>
						  <key>IOClass</key>
						  <string>AirPort_AthrFusion21</string>
						  <key>IOMatchCategory</key>
						  <string>IODefaultMatchCategory</string>
						  <key>IONameMatch</key>
						  <array>
								  <string>pci168c,1a</string>
								  <string>pci168c,13</string>
						  </array>
						  <key>IOProbeScore</key>
						  <integer>60000</integer>
						  <key>IOProviderClass</key>
						  <string>IOPCIDevice</string>
				  </dict>
		  </dict>


ok so I have found the Extra/extensions (I did not think about "hidden" files) I have played around with it I guess what I need to know is from about this mac /more info/airport card it says "wireless card type AirPort Extreme (0x168C, 0x137A) my windows device ID PCI\VEN_168C&DEV_001C&SUBSYS_137A103C&REV_01
PCI\VEN_168C&DEV_001C&SUBSYS_137A103C
PCI\VEN_168C&DEV_001C&CC_020000
PCI\VEN_168C&DEV_001C&CC_0200
so I guess my question is what should I add to the plist? I am not as experienced as most of you guys any help would be very nice :)

#307
dokugogagoji

dokugogagoji

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Ok..I have AR5006X. With or without AtherosFix.kext (placed in Extra\Extensions). With Leopard, Chunnan kexts + old IO80211Network.Kext makes the card working.



But with snow leopard, neither with that works. The error is HAL Status 13.

Has someone experienced it? Any help? :thumbsup_anim:

#308
GiovanniDosSantos

GiovanniDosSantos

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
does the kext from 10.6.2 work on the atheros ar5007eg?

#309
itjstagame

itjstagame

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts

Yes


does /Extra/Extensions require any special permissions?

How did you find it as hidden files, wouldn't all files be listed on the terminal to root user?

I have created a /Extra/Extensions and added my pci168c,14 to the list of strings, but still I get nothing after boot.

In System Configuration it shows an Airport set to 'Off' and hitting 'Turn Airport On' does nothing.

I'm not sure which card this is, it's Atheros a/b/g and it works seemless in all Windows, Linux and 10.6 and 10.6.1, I have never editted and Info.plst for it previously, but after the update it just doesn't get any mention at all during boot.

Why would they remove common Atheros support? Is it just not in the kernel somehow?

#310
seahawkwest

seahawkwest

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 47 posts

any news on the AR9285 wireless?


Any information of this.

I have the same problem.

#311
DriveTheOne

DriveTheOne

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 200 posts
anyone can help me?

i've an ethernet Atheros 8132 of Dell Inspiron 11z and iDeneb 10.5.8...

how can i to install it?

Drive

#312
KiELiE

KiELiE

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Will this work for a MSI U100 Plus's wifi card?

#313
ZPK

ZPK

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:Russia/Yaroslavl

anyone can help me?

i've an ethernet Atheros 8132 of Dell Inspiron 11z and iDeneb 10.5.8...

how can i to install it?

Drive


+1
acer d250 snowleo 10.6.2 Atheros 8132 do not work (

#314
killians31

killians31

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
Has anyone been successful with getting the Atheros AR928x card working within 10.5.8?

I seem to be unable to get this working!

#315
whitehorse34

whitehorse34

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

How about Atheros AR5007? The workaround with Kismac is really getting annoying :thumbsdown_anim: it works but not all the time. Just in case anyone is looking the Linksys WUSB600N works fantastic!!! PM me I have the drivers would be happy to get them to you


I am running a MacBook Air, OSX 10.5.8, Kismac 0.2.99, with the WUSB600N V2 USB adapter. Outside of Kismac everything works great, but when I choose the RT2750 driver and hit start scan, I get an error "KisMAC was able to load the driver backend for USB RT2570 device, but it was unable to create an interface. Make sure your capture device is properly plugged in. If you think everything is correct, you can try to restart your computer. Maybe your console.log and system.log show more details."

It sounded like you had the WUSB600N working under Kismac, any thoughts are greatly appreciated!

#316
sparkythewondersquid

sparkythewondersquid

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 209 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chouteau, Montana
@ whitehorse34
The WUSB600N works without kismac PM me me and I will get the drivers to you it works out of the box :hysterical:

#317
Mustang Sally

Mustang Sally

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 posts
my tp link tl-wn651g pci card is working in sl 64 using the AtherosFix.kext on a vanilla install on a p5q pro with all updates, one hard drive with win 7 and snow.

I couldn't connect when i just had leo installed on the drive so i installed win 7 64 on the spare partition and after settingup and exiting windows, i booted into the snow partition and now i had wifi. installed all the software updates and rebooted. lost the wifi again. booted back into win 7, took a bit before the wifi connected, exited and rebooted in to snow again and had wifi again. it will only work if i boot into win 7 first and the card gets initialized then connects every time and decent speed.

Attached Files



#318
Magic Matita

Magic Matita

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
hi I have an Atheros AR5B91 there are driver???

#319
jarett19

jarett19

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts

hi I have an Atheros AR5B91 there are driver???



me too and ive found the id for it and its 0x002B168C i just dont know which string to put it in on the info.plist

#320
SergPetrenko

SergPetrenko

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hello everybody! I'm searching for kexts for wifi adapter Atheros, inside my NoName-notebook eMachines E510 (i buy it specially for hackintosh).
About the model of adapter... Windows says its Atheros 5005 (sorry, i dont remember all letters), Ubuntu detected 5001/2 inside, google says its 5007EG.
On the bottom of notebook i found chipset model - AR5BXB63.
Device/Vendor IDs: 168c:001c.
I'm tried everything - doesnt working :P Somebody using this hardware?
Thanks a lot! Waiting for answer...
P.S. Sorry for my English, im a russian ;)





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy