Jump to content

Anyone run Pro Tools on a Hackintosh?


  • Please log in to reply
106 replies to this topic

#81
mg73

mg73

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 8 posts
I´m having some problems with my ProTools HD2 PCI rig
8.0.3, 10.6.3, EP45-UD3LR.

Protools starts up and I can open session e.t.c.
BUT..some weird problems
Audio sounds a bit distorted like a bad clock.
RTAS plugs doesn´t work but TDM do
Audio playback starts to loop after approx 3 sec but timeline
is still moving on the audio region.

Anyone have some ideas what to look for?

#82
audio geek

audio geek

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

I´m having some problems with my ProTools HD2 PCI rig
8.0.3, 10.6.3, EP45-UD3LR.

Protools starts up and I can open session e.t.c.
BUT..some weird problems
Audio sounds a bit distorted like a bad clock.
RTAS plugs doesn´t work but TDM do
Audio playback starts to loop after approx 3 sec but timeline
is still moving on the audio region.

Anyone have some ideas what to look for?


Maybe you should use the correct or supported OS like 10.5.8 up to 10.6.2.

-maybe even try PT 7.4.2

#83
mg73

mg73

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 8 posts

Maybe you should use the correct or supported OS like 10.5.8 up to 10.6.2.

-maybe even try PT 7.4.2


Tried to update to 10.6.4 and PT 8.0.4 before wiping the HD and doing a clean 10.6.2 install,
but of course no change.
Then I read somewhere that corsair is not supported with EP45
and i messed around with the DRAM timing settings in Bios
put them to 5-5-5-18 instead of Auto.

And voila... Now PT plays nicely and RTAS works
will do some more testing and maybe change the memory to something
that´s in Gigabyte EP45 supported memory list
But so far everything works in 10.6.4 and 8.0.4.

#84
bonestonne

bonestonne

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 356 posts
It's good that you've got PT working in 10.6.4, that's a given. The software is extremely touchy, but even early adopters have had it working.

I've got to get PT up and running on my MacBook Pro again, but I've got to get my hardware installed and running first >.<

There was a lot of debate on whether or not to list PT 8.0.4 as 10.6.4 compatible because of certain bugs in drivers but after about month it was.

#85
mg73

mg73

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 8 posts

It's good that you've got PT working in 10.6.4, that's a given. The software is extremely touchy, but even early adopters have had it working.

I've got to get PT up and running on my MacBook Pro again, but I've got to get my hardware installed and running first >.<

There was a lot of debate on whether or not to list PT 8.0.4 as 10.6.4 compatible because of certain bugs in drivers but after about month it was.





Oh well still have the same problem 9 out of 10 starts.
Starting to think it´s PCI ID related.
I´m using a Geforce 8800GT on the PCIe on my EP45-UD3LR
Could it be a PCI ID thing and what are the solutions for that??

#86
XLR

XLR

    2cores1cpu.mov

  • Donators
  • 918 posts
  • Location:חולון
What type of Protools cards have you guys managed to run on a Hackintosh, are those regular 32 bit PCI cards or PCI-Express X16 or the older long PCI-X one's?

#87
Firechild

Firechild

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
I am running the "new" PCIe Pro Tools card on a D5400XS motherboard. Works perfect.
The older Pro Tools cards are all "PCI" but with PCI-X form factor... Digidesign never released any PCI-X pro tools cards but they look that way...very confusing for users...

#88
XLR

XLR

    2cores1cpu.mov

  • Donators
  • 918 posts
  • Location:חולון
You mean i can insert the older cards in regular PCI slots and it suppose to work that way, half card outside of the slot???

#89
Firechild

Firechild

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts

You mean i can insert the older cards in regular PCI slots and it suppose to work that way, half card outside of the slot???



Thats correct. Be sure to have some space behind the regular PCI slots though. No heat sinks and so on.

#90
XLR

XLR

    2cores1cpu.mov

  • Donators
  • 918 posts
  • Location:חולון
Sounds great! I have HD3 with 3 old PCI cards (1 Core and 2 Accel) currently installed in a G5, is there any X58 board that you can recommend for those cards?

Looks like GA-EX58-UD4 is the only X58 with 3 PCI slots:

Posted Image

But there's a PCI Express X16 stuck in between those PCI's, and the length of internal protools cables is quite short...

#91
pepechuelo79

pepechuelo79

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 98 posts
  • Gender:Male
  • Location:Buenos Aires, Argentina
Hi XLR,
Yes, only the UD4 in the EX58 series has 3 PCI slots.
But it will be very hard to get one. It is a bit old, and no one looks to have one.
Do a search.
A friend that was searching that specific model for the very same reason than you ended to purchase a GA-EP45-UD3R. The only problem he had was some conflict with IQRs. He could solve the conflict woking with DSDTSE app.

#92
BillieJo

BillieJo

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts

Hi XLR,
Yes, only the UD4 in the EX58 series has 3 PCI slots.
But it will be very hard to get one. It is a bit old, and no one looks to have one.
Do a search.
A friend that was searching that specific model for the very same reason than you ended to purchase a GA-EP45-UD3R. The only problem he had was some conflict with IQRs. He could solve the conflict woking with DSDTSE app.



Reading a lot about this...
What about the Intel BOXDH55HC LGA 1156 Intel H55 HDMI ATX Intel Motherboard?
It looks like it has 3 PCI slots all next to each other?
I'm thinking about this board and the Intel Core i7-930 Bloomfield 2.8GHz 4 x 256KB L2 Cache 8MB L3 Cache LGA 1366 130W Quad-Core Desktop Processor BX80601930 as the heart of what will become my first Pro Tools Hackintosh?

Anyone have any thoughts if this is the right combo or not?
Just diving into this so all comments pro and con are welcome.

BillieJo

#93
audio geek

audio geek

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

Sounds great! I have HD3 with 3 old PCI cards (1 Core and 2 Accel) currently installed in a G5, is there any X58 board that you can recommend for those cards?

Looks like GA-EX58-UD4 is the only X58 with 3 PCI slots:

Posted Image

But there's a PCI Express X16 stuck in between those PCI's, and the length of internal protools cables is quite short...


That heatsink may be a problem.
IMHO gigabyte with cartri's bios is the only way to go.

check out the Gigabyte GA-P43-ES3G and buy a few in case.

I have a quite stable system with PCI core and process cards. I got into HaX because I wanted to save $7k
and my old G5 was a dog. I had some kernal panics, but I think they were Network related. My system is in my signature.

#94
mg73

mg73

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 8 posts
My Protools HD2 8 isn´t working fully right.
First if I select more than 2 DSP´s from the Playback engine in Setup menu
i get communications problems with Audio interface e.t.c.

I´m having my Core card on PCI 2 and accel on PCI 1 couldn´t get it to work without glitches
and loops the other way around.

I read here on the forum people have been using DSDTSE for PCI issues
but it´s not explained in depth how to do it.

Could anyone give some guides for doing this or is it something making my system buggy?

#95
audio geek

audio geek

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
Hi zxspectrum. I am trying to set up a ep45T-UD3lr with M-Audio Profire lightbridge but its not recognizing it. Do you have any sugestions?

I had no problem with my ep45-UD3R with PCI process cards.

Did you have any tricks to get your UD3LR working?

---Resolved-----
It recognizes it, but the sync to an HD ststem seems to be about 300 samples or 8 ms behind

#96
fatwurlitzertone

fatwurlitzertone

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
I am now running the team XVX Pro Tools HD crack of 8.0.3 on my hackintosh with a ga-x58-udr3 mobo. I can't get the xvx emulator software to correctly use my digi002, so for the time being I am running digitally out of the onboard SPDIF into an external Lavry DA-10.

Anyone else running the XVX crack?

#97
ruger42

ruger42

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 127 posts
  • Gender:Male
  • Location:South Florida, USA

I am now running the team XVX Pro Tools HD crack of 8.0.3 on my hackintosh with a ga-x58-udr3 mobo. I can't get the xvx emulator software to correctly use my digi002, so for the time being I am running digitally out of the onboard SPDIF into an external Lavry DA-10.

Anyone else running the XVX crack?


Do you even need the XVX emulator software? I thought it was only required if you are using non-digidesign hardware...

#98
sonorelli

sonorelli

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

Reading a lot about this...
What about the Intel BOXDH55HC LGA 1156 Intel H55 HDMI ATX Intel Motherboard?
It looks like it has 3 PCI slots all next to each other?
I'm thinking about this board and the Intel Core i7-930 Bloomfield 2.8GHz 4 x 256KB L2 Cache 8MB L3 Cache LGA 1366 130W Quad-Core Desktop Processor BX80601930 as the heart of what will become my first Pro Tools Hackintosh?

Anyone have any thoughts if this is the right combo or not?
Just diving into this so all comments pro and con are welcome.

BillieJo


According to Intel's product guide, the i7-930 is not supported by that motherboard.
DH55HC Supported Processors
The supported i7's are from 860 to 870k.

The DH55HC looks like a great MB for HD3. Please post your results if you build it, and I'll do the same.

#99
xpertvision

xpertvision

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts
PROTOOLS 9 is already cracked and online...

doenst need extra hardware (you can run in your onboard card too)

its working rock solid

#100
sachink70

sachink70

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts

Has anyone installed and ran Pro Tools LE on a Hackintosh? How is it running? How many tracks can you run? Have there been any problems?


Thanks.

I just installed xvx protools hd 78 on my hakintosh dg31pr q9550 quad core 2.8
and seems tobe working fine....it DOES NOT REQUIRE ANY DIGIDESIGN SOUND CARD.. WORKS EVEN ON ONBOARD SOUND CARD





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy