Jump to content

ThinkPad T61 / T61P (X61 too) Installation and Config Guide

- - - - -

  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#21
yszhao

yszhao

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

I have ordered a T61p with penryn cpu. I will have it in my hands next week.

I really wish someone will help us to solve the minor problem of graphics card support for our notebook.




3945abg,any solution??

#22
ROMAN1

ROMAN1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
No. Networking and graphics both don't work.

#23
samos

samos

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Has anyone ever looked into tweaking the 570m bios to work with the 8600m kext? Maybe reflashing it with a modified 8600m bios?

#24
Focher

Focher

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
I suspect that you won't see support for the Intel wireless 3945abg adapter. That's why I went ahead and replaced it with the Thinkpad 802.11abg mini PCI adapter. It's easy, just lift the keyboard and the Intel adapter is in a mini PCI slot. Take it out and pop the new one in. I haven't seen any functionality missing between the two anyway.

#25
Looter

Looter

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
The big problem is the graphics card support. Without graphic card support installing Leopard is useless.

#26
jharleman

jharleman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Gender:Male

Has anyone ever looked into tweaking the 570m bios to work with the 8600m kext? Maybe reflashing it with a modified 8600m bios?


This *should* be doable, but I am not a BIOS guy. Better to ask the nvinject forums since gotoh could potentially help....

#27
rschultz101

rschultz101

    InsanelyMac Sage

  • Donators
  • 440 posts
  • Gender:Male
  • Location:Worcester/Boston
  • Interests:dell 6000 , asus p4pe,
new T61 penryn x3100 consider !?


anybody got it to work,...
penryn should keep it quieter,...
x3100 should work,... thought, they don't list the sxga+ on lenovo,...
ethernet ? is that working broadcom ?
sound ?
webcam, some have it, any luck ?
external LCD monitor,... works on the R60,...

#28
b:z

b:z

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 137 posts
i am too, seeking for Quadro FX 570m. Has anyone got it work already?

#29
kytzu

kytzu

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 295 posts
  • Gender:Male
does anyone managed to get qe/ci on T61? (NVS 140M card)

#30
thinkmacky

thinkmacky

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
using Kalyway 10.54 - Plain Vanilla Kernel - Installation flawless & straightforward .
Working Vesa 1024 x 768 Driver + Wireless 54 G (OS recognized as native Airport ) .

It would be great if I could get the Fx 570 M to work !


Not Working - Sound



------------------

T61P - WSXGA+, Core 2 Duo T7500, 4 GB DDR2-667 RAM, 100 GB 7200RPM HDD, NVIDIA Quadro FX 570M 256MB, Thinkpad ABGN Wireless

#31
resonance

resonance

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
T61 using Kalyway 10.5.2
all std ticks by default, except removed the extra languages

X3100 - perfect - qe/ci , 1280x800 display
LAN - not working
Wifi - not working
Bluetooth - perfect
Firewire - perfect

As this is a work laptop, I cannot change any components from std, but looking to buy a lan card/wifi dongle that could work.

Any suggestions?

#32
Jeezoflip

Jeezoflip

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 651 posts
  • Interests:Computers of course!
my T61

Thinkpad a/b/g wlan working perfectly

sound - half works.

140 m graphics. nope.

kalyway 10.5.2 + 10.5.3 update w/ vanilla 9.3 kernel

#33
samos

samos

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

my T61

Thinkpad a/b/g wlan working perfectly

sound - half works.

140 m graphics. nope.

kalyway 10.5.2 + 10.5.3 update w/ vanilla 9.3 kernel


ahh nice, I've got sound working too, now if we could just figured out this video problem we'd be set. It seems like it so close to working, boots all the way up, no errors and bam black screen.

#34
kytzu

kytzu

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 295 posts
  • Gender:Male

As this is a work laptop, I cannot change any components from std, but looking to buy a lan card/wifi dongle that could work.

Any suggestions?


intel wifi no chance
atheros wifi works if you change devid in IO8.....kext. i saw on some forums that is posible to have one on pci-e mini on lenovo t61
another solution is wifi or lan on usb port

#35
Looter

Looter

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

ahh nice, I've got sound working too, now if we could just figured out this video problem we'd be set. It seems like it so close to working, boots all the way up, no errors and bam black screen.


Are you talking about 140 card or 570M.

Im highly interested about a solution for full support for my 570M graphics card.

If you have any news , keep us informed.

#36
Jeezoflip

Jeezoflip

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 651 posts
  • Interests:Computers of course!
ahhH!! got the sound working today! im happy!

#37
samos

samos

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Are you talking about 140 card or 570M.

Im highly interested about a solution for full support for my 570M graphics card.

If you have any news , keep us informed.


I've got the 570m but the 140m has the same problem, so I think a solution for either one will ultimately fix both.

#38
Looter

Looter

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
I really have no idea if someone is working to fix it at the moment.

Do you know something more like when we can expect something ?


Please inform me if you have any news.

#39
thinkmacky

thinkmacky

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

ahhH!! got the sound working today! im happy!


can someone help me with sound ? Please point me in the right direction-I googled TP1984.kext , got a nil return

#40
kytzu

kytzu

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 295 posts
  • Gender:Male

can someone help me with sound ? Please point me in the right direction-I googled TP1984.kext , got a nil return


http://0xfeedbeef.com/osx86/
http://forum.insanel...mp;#entry795946





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy