Jump to content

[How To] Solutions for Audio Problems


  • Please log in to reply
108 replies to this topic

#41
macgirl

macgirl

    Stargate's Pharaoh

  • Retired
  • 7,615 posts
  • Gender:Female
  • Location:Mexico City
  • Interests:Techie gadgets
Because it doesn't work.

And yes there are threads and posts about Soundblaster Live that say that.

#42
crickman

crickman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Hi, I have mac osx86 running succesfuly with everything working but the sound. It is running on a Dell Inspiron 8200 (intel). My built in sound is a Crystal 4205. Please any ideas on how to get this to work? I have a usb sound stick but because this is a laptop i prfer not to have stuff sticking out. Thanks!

,CRickman

#43
raidmarji

raidmarji

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Hi

Any Success with Sigmatel 9200?

With Dell Inspiron 6400, everything is working out of the Box (Bluetooth, Wireless network...etc.
I'm Using kalyway 10.5.1

#44
Skoompan

Skoompan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
can sb tell me how to uninstall the sound driver? because if i install a new one it doesnt apply the changes :D

#45
meischder

meischder

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
What can I do when i have a ALC889A audio-chipset- Where i can find a solution?

#46
ka911

ka911

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 262 posts
  • Gender:Male
  • Location:Earth
  • Interests:let me them! oh Mac
hi to all,
I have HP PC and it has ASUS A8M2N-LA MB. I have Leo 10.5.2 right now runing with out any problem but the no sound! this MB has ALC888 and I did download anything that people say it maywork but no luck yet. I hoping if any one can assist me.

thanks.

#47
sleepy_yellow

sleepy_yellow

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
are they any drivers for the CMI8788 chipset from c-media? im using leopard 15.5.2

#48
nyukeit

nyukeit

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
any solutions for Conexant High Def Audio? detected as Intel High Def Audio by Mac on my HP Pavilion dv2119TX....

EDIT:::

GOT IT...

THNX....

#49
nyukeit

nyukeit

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
please help..

I have this Azalia audio kext thing for Conexant HD Audio on my 2119TX laptop.

can someone please guide how to modify and use this .kext thing?

I m clueless regarding this target directory and stuff....

#50
Brucep

Brucep

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
hi there.. for the SB400 chipset (x200) which file do i need??

thanx a lot!

#51
MonkeyTreacle

MonkeyTreacle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
Just FYI

MOTU 828MkII USB pro-audio interface works out of the box with the drivers off of MOTU's website, so long as your USB controller is compatible. I am on a vanilla ASUS P5K mobo running Kalyway 10.5.1 - no problems with it at all.

If anything, it runs better than on Windows, because XP drivers that MOTU wrote are essentially {censored}.

Cheers

#52
Sambaran

Sambaran

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
Sound Max AD1888 users try the following thread:

http://forum.insanel...showtopic=38815
This is the kext:
http://forum.insanel...t...ost&id=7334
Credit goes to the creator.
It worked perfectly for me. My motherboard is ASUS K8V-MX

#53
casual21

casual21

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
IM using the ac97audio kext because i have the soundmax {censored}, it works fine sounds pretty good but as soon as i open garageband it kills my sound and no sound will work at all on any program until i delete the kextg and reinstall it. Any Help?

#54
mane

mane

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Edirol UA-25 and Cakewalk SPS-25 USB Audio Interfaces.

Just for the record, both interfaces (which are the same in hardware), can be used in OS X with the driver SoundBlaster.USB.Audio.Support.pkg.

You can find the driver here:
http://forum.insanel...t...ost&id=5069

Thanks to TPS who posted a reply with the file attached.
http://forum.insanel...rt=#entry196237

#55
ry123494

ry123494

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
hey can any one help me i have a dell dimension 3100 with sigmatel 9200 sound card in the system preferences i have HD Audio but no sound i have tried AppleHDApatcher loads of versions and every time i put the code in i get the reboot screen straight away can anyone help me
thanks

#56
Elendil

Elendil

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male

I've scorn the whole forum and cant find any info about using a PCI SoundBlaster Live! as the sound card, any advice? Thanks in advance. I'm using my on board as sound now.



I'm very sorry to tell you that there's no support for sound blaster, and most likely never will be, since there's no such sound card for real macs to create a driver that can work with ours, so keep using you integrated one.

#57
deanjo

deanjo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

are they any drivers for the CMI8788 chipset from c-media? im using leopard 15.5.2


I'm looking for this too.

#58
petilutz

petilutz

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Hey guys!
Anyone knows something about M-Audio Revolution 5.1? I bought this sound card only because it says Mac Compatible on the box, but big surprise..... no support for Intel based Leopard! And now i can't find any drivers for Leopard. I'm running Leo4Allv3 on Asus P5KPL-E motherboard, and it installed smoothly without any errors. I'm just missing the M-Audio driver and the D-Link DWL-G520 wireless PCI driver.
Please help!

#59
Lateef

Lateef

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
I am looking for my Azalia 9880 audio driver for my Leopard Hackintosh

#60
Smart(_I_)

Smart(_I_)

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
I think I am right in saying that my Creative SB Live! is not supported? But I think I should be able to get onboard sound.

I have Intel ICH5 AC'97 Audio Controller.

In the Kalyway 10.5.2 install process I selected the AC97 drivers for ICHx chipsets, but alas no sound.

Can anyone point me in the right direction?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2015 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy