Jump to content

[How To] Solutions for Ethernet Problems


  • Please log in to reply
131 replies to this topic

#121
ilhm

ilhm

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
Thanks a lot.

#122
TrevorG

TrevorG

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
How about intel PRO/Wireless 3945a/b/c?

#123
fnesveda

fnesveda

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Hi, I have a problem with nForce 550 and dual booting.

I installed dual booting with Leopard and Windows XP and after some MBR configuring I was able to even run the Windows XP as a virtual machine in VMware fusion, because it was recognised as a "Boot Camp Partition". Everything worked fine, until I installed drivers for ethernet in regular booted Windows XP. After that, the network in Leopard didn't work. I tried to reinstall the Leopard kexts and even reinstall whole Leopard, but nothing solved the problem. Any idea how to make it run?

Hardware:

AMD Sempron 3400+

MSI GeForce 8600 GS

MSI K9N Neo PCB v1.0

- Realtek HDA

- nVidia nForce 550

Software:

Windows XP Professional SP3 32bit

- original network drivers from MSI

iDeneb 1.6 Lite (Leopard 10.5.8)

- network drivers: forcedeth & nForceEthernet (ethernet worked only with these two together, not with forcedeth or nForceEthernet alone)

#124
djR3Z

djR3Z

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
I have a Foxconn Intel P55 mobo. How do I know which one to use? I can't get ethernet to work :)

#125
light_angel

light_angel

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 7 posts
Thanks!

#126
ZOleg

ZOleg

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Russia
Marvell Yukon 88E8071 do no work.

#127
Unknоwn

Unknоwn

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 74 posts
  • Gender:Male
ZOleg,

This network card and will not work because the drivers do not. But you can try this.

Maceshka.

#128
JavaKrypt

JavaKrypt

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom
Marvell Yukon 88E8056 - Works in Leopard and Snow Leopard 10.6.2, but when I updated to 10.6.6, I lost sound and networking.

#129
Gringo Vermelho

Gringo Vermelho

    The Jan Bird fix

  • Supervisors
  • 6,034 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
It stopped working because you were using a modified AppleYukon2.kext inside the plugins folder of /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext, instead of doing the right thing.

Drop this in /Extra/Extensions to get your 88E8056 back: Attached File  LegacyAppleYukon2.kext.zip   1.99KB   49 downloads

#130
nesnfsn

nesnfsn

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Gender:Male
  • Location:SE USA
Out of curiosity, my Sony Vaio VGN-AR840E is currently running 10.6.8. But from the moment I had successfully installed OSX with the Retail 10.6.3 Disc and Nawcom's CD, my laptop has not recognized that I have a Marvell Yukon 88E8055 Ethernet Controller. This is true, even though the Nawcom CD installed a LegacyAppleYukon2.kext and the IONetworkingFamily.kext in /Extra. I have read, and read (and G-d knows how many Google searches and searches on this website), and can't for the life of me figure out how to get this laptop to recognize my Marvell ethernet controller.

UNFORTUNATELY, I will need to be spoonfed if there is a solution, step by step. But, I will follow instruction to the letter. Thankfully my later installed Broadcom Mini PCI-E card works nearly OOB with Apple80211Monitor.bundle from 10.6.6. The bundle file from 10.6.7 is where the trouble started with slowed system response and touchy wireless connections.

Additionally, I have a nVidia G84 8600m GT video chipset within the inside of the laptop. Graphics Enabler, if I insert a key and YES string in com.apple.Boot.plist, results in a black screen in the notebook. I wonder if you, or anyone knows how to get my 8600m GT being recognized and using all of its resources so that my graphics abilities are enhanced from the minimal I can accomplish only through setting Graphics Mode with a string of 1280x1024x32.

#131
matthew1111xbx

matthew1111xbx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
Thanks for this post ;)

Just a tip, if you have Realtek RTL8xxxx ethernet card and after installing the driver it still doesn't work, go to the Advanced setting for Ethernet (under network "app") and change IPv6 from Automatic to Local Link only.

Hope this helps someone!

#132
sume5h

sume5h

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Gender:Male
How about Broadcom 14e4:16b5 ethernet, anyone got this working in mountain lion?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy