Jump to content

Instal problem Acer aspire 5750G


  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#1
khamian

khamian

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

Hello i got problem with instaling sierra 10.12.4 on my PC. Im using newest version of clover with bios legacy. View the attachment screenshot.
Specification:
Acer aspire 5750G,
Processor Intel Core i3-2350M, 2300 MHz,
Motherboard Acer Aspire 5750G Intel Cougar Point HM65, Intel Sandy Bridge,
Graphics Intel HD3000 + Nvidia GeForce GT 630M (1GB)
Wi-fi Atheros AR5B97
Sound Realtek ALC269
Ram 4GB Kingston
Bios v1.21

Clover config: https://pastebin.com/Rmpy14GL

Attached Files



#2
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,065 posts

Hi there,

 

try this config.plist

Attached Files



#3
SavageAUS

SavageAUS

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 771 posts
  • Gender:Male

Hello i got problem with instaling sierra 10.12.4 on my PC. Im using newest version of clover with bios legacy. View the attachment screenshot.
Specification:
Acer aspire 5750G,
Processor Intel Core i3-2350M, 2300 MHz,
Motherboard Acer Aspire 5750G Intel Cougar Point HM65, Intel Sandy Bridge,
Graphics Intel HD3000 + Nvidia GeForce GT 630M (1GB)
Wi-fi Atheros AR5B97
Sound Realtek ALC269
Ram 4GB Kingston
Bios v1.21
Clover config: https://pastebin.com/Rmpy14GL

You have fakesmc?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

#4
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,065 posts

Post your EFI folder as well.



#5
khamian

khamian

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

You have fakesmc?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Yes i have fakesmc.

 

Post your EFI folder as well.

http://www13.zippysh...JF2mA/file.html
 



#6
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,065 posts

Replace your EFI folder with this one

Attached Files

  • Attached File  EFI.zip   2.48MB   10 downloads


#7
khamian

khamian

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

Hi there,

 

try this config.plist

With this config it works, but keyboard seems to not working. Ill try with your EFI folder now.



#8
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,065 posts

Good,

 

There are some kext inside the EFI folder which needs to be loaded for full functionality,

 

Use the EFI and let me know how it works out.



#9
khamian

khamian

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
Installed successfully but the wi-fi and sound not working. Can you help me?

#10
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,065 posts

sound is easier than wifi, let's go step by step

 

There are several ways to get the sound working.

1. The easiest way is to use VoodooHDA : http://www.insanelym.../728-voodoohda/

2. you can run toleda's scripts as the second way to enable the sound audio_codecdetect.command, run the command, take a snapshot and post it here



#11
khamian

khamian

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

sound is easier than wifi, let's go step by step

 

There are several ways to get the sound working.

1. The easiest way is to use VoodooHDA : http://www.insanelym.../728-voodoohda/

2. you can run toleda's scripts as the second way to enable the sound audio_codecdetect.command, run the command, take a snapshot and post it here

Got my wi-fi working already with some atheros kext.
About sound this first option didn't work for me.

From second option I got an output:
 

Last login: Fri May 19 20:59:27 on console

Damians-MBP:~ khamian$ /Users/khamian/Desktop/audio_codecdetect_v2.2.command ; exit;

File: audio_codecdetect.command_v2.2

 

HDMI audio codec(s)

Intel:    0x80862805

 

Onboard audio codec

Realtek: 0x10ec0269

Name: Realtek ALC269

Audio ID: Not supported

Current Audio ID: 12 (valid: 1, 2, or 3)

FIX, try:

1. https://github.com/t...ster/ssdt_hdef/

ssdt_hdef-1-with_ioreg/hdef.zip (select View Raw)

2. CLOVER/config.plist/Devices/Audio/Inject/1

 

No system files were changed

To save a Copy of this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...

logout

Saving session...

...saving history...truncating history files...

...completed.

Deleting expired sessions...none found.

 

[Process completed]


Another issue is that sometimes I screen glitches after restarting computer like on the photos:

 

http://oi65.tinypic.com/2hcfaqo.jpg

http://oi68.tinypic.com/2vubpu1.jpg

 

And sleep isn't working. Is there any way to fix this?



#12
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,065 posts

Replace the config.plist with this one, reboot and run the command once more and post the result.

 

 

Attached Files



#13
khamian

khamian

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

Replace the config.plist with this one, reboot and run the command once more and post the result.

What issue should that config fix? I edited my last post, please read :)
Edit: Sound is working! Hurray! :)



#14
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,065 posts

I've read it, the glitches might be fixed updating to 10.12.5 but to make sure you need to send the IOreg file so I can take a closer look.

Too fix the sleep you need to have Patched DSDT or to create custom SSDTs for you hardware.

 


What issue should that config fix? I edited my last post, please read :)
Edit: Sound is working! Hurray! :)

 

:thumbsup_anim:  Hooray!

Attached Files



#15
khamian

khamian

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

The glitches are so annoying that is the most important issue for now.

IOreg:

http://www22.zippysh...K97BN/file.html



#16
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,065 posts

from Apple menu choose "About This Mac" and then click "System Report" from file menu click save then compress the file and post it.

 

From IOReg file you posted I can see you have nVidia graphics in your system maybe you can disable the Intel 3000 HD graphics and use discreet graphics instead to get rid of the Artifacts!



#17
khamian

khamian

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

Here: http://www20.zippysh...CxekY/file.html


I already made update and my Sierra version is 10.12.5



#18
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,065 posts

Ok, let me make some changes to the config.plist 

 

replace it and reboot.

Make a copy of the existing config.plist just in case.

 

If it didn't work, go to BIOS and set your primary display adapter to discreet.

Attached Files



#19
khamian

khamian

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

Ok, let me make some changes to the config.plist 

 

replace it and reboot.

Make a copy of the existing config.plist just in case.

 

If it didn't work, go to BIOS and set your primary display adapter to discreet.

It not working (stuck at black screen). 
I can't find that option in my bios :(



#20
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,065 posts

It's ok,

 

Add these files to /EFI/Clover/kext/other and try again.

Attached Files







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy