Jump to content

Cant see SSD after installing El Capitan probook 4540s

probook 4540s el capitan ssd

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
Diddlesom

Diddlesom

    InsanelyMac Protégé

  • Newbies
  • Pip
  • 3 posts

Hi guys,

 

I have a HP Probook 4540s with an i5 3380M CPU, 8gb RAM and a 250GB SSD.

 

I have booted to the installer and installed El Capitan to the SSD but after a restart I boot once again via the USB but this time hoping to boot my fresh install from the SSD but it is not there. The UEFI clover boot loader is only showing my USB boot stick and not the SSD with the install of El Capitan on.

 

The SSD was erased and formatted, journaled and GUID.

 

I have made hack's before but never had this issue after installing OS X

 

Any ideas on this please ?



#2
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 13,909 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
-Create USB bootable
 
-After create, install Clover in UEFI mode or LEGACY, Check ur bios config
 
-Put FakeSmc in Clover/Kexts/Other
 
-Config.plist


#3
Diddlesom

Diddlesom

    InsanelyMac Protégé

  • Newbies
  • Pip
  • 3 posts

hhmmm, when I drag my USB flash drive in to the drive maker it just seems to disappear ?


 

-Create USB bootable
 
-After create, install Clover in UEFI mode or LEGACY, Check ur bios config
 
-Put FakeSmc in Clover/Kexts/Other
 
-Config.plist

 

 

 

Im sorry but I could not get this to work. At what point does it install El capitan to the USB drive ?



#4
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 13,909 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro

just one stage install, not two stages



#5
Diddlesom

Diddlesom

    InsanelyMac Protégé

  • Newbies
  • Pip
  • 3 posts

just one stage install, not two stages

1st i format my USB Drive

2nd run Disk Maker

3rd drag my USB drive in and press RETURN

4th install clover to USB

5th boot from USB 

 

It boots in to clover but no OS to install......

 

 

 

Im am sure the USB I have works fine as I have installed El Capitan too the SSD but it just cant see it on restart.



#6
Allan

Allan

    V.I.P. Member

  • Supervisors
  • 11,072 posts
  • Gender:Male

Do you have HFSPlus.efi inside drivers64UEFI folder?







Also tagged with one or more of these keywords: probook 4540s, el capitan, ssd


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy