Jump to content

Black screen (i7 4930K, X79 Deluxe, HD6870 Gigabyte)


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
Toooorch

Toooorch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Hello.
 
I have problem with my new build. 
 
Asus X79 Deluxe (0403 BIOS) - http://www.asus.com/...ards/X79DELUXE/
i7 4930K (Ivy Bridge-E) - http://ark.intel.com/products/77780/
GV-R687OC-1GD (Works in 10.9) - http://www.gigabyte....e.aspx?pid=3663
 
 or      u n i b e a s t     and myhack. 
 
 
All methods have same result. After sucessfully install (only with -v cpus=1 npci=0x2000) I boot from USB and after kext loads screen give me only black screen. (Kernel issue?)
 
Please if you have any tips... Thanks!


#2
styrian

styrian

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 516 posts
  • Gender:Male

I think it is a gfx issue. Have you tried to boot with graphicsenabler=no and possibly added flag -x?

 

You should have a look into the amd gfx-card hardware section.

 

Have fun.



#3
koo

koo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Hi 

Toooorch,

 

I have the same motherboard and CPU as you but a different GPU, however I'm experiencing the same problem. Did you ever resolve it? If so, it would be most appreciated if you would not mind sharing.

 

Many thanks,

Koo



#4
JaBrd

JaBrd

    InsanelyMac Protégé

  • Donators
  • 20 posts
I've got a:

Gigabyte GA-X79-UP4 (rev 1.1) bios F4
i7-4930x
GeForce 610

I ran into similar troubles. Solved with:

-v -f -x cpus=1 npci=0x2000

try GraphicsEnabler=yes/no with various cards as well as PCIRootUID=1 if the above doesn't work.
I noticed that with the USB installer, my card wasn't recognized without GE=yes looking at the text on the screen but once it loaded into 10.9 all worked.
Adding -x is what finally did it. Alternatively you'd need to remove a whole bunch of unneeded kexts from the installer.

#5
maveric27

maveric27

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Hi Toooorch, 

 

I am facing the same issue, also -v -f -x cpus=1 npci=0x2000 didn't work. Using #####, I got a successfully installation by putting the mach_kernel in the root dir of the USB and using:

 

-v npci=0x2000 cpus=1

 

After the reboot I get to where it passes the boot flags and it just gives a black screen.

 

My Build:

 

i7 4930k

Asus Sabertooth x79

32 GB RAM

 

I will look into this some more and get back to you. If you find anything out please share.

 

BR



#6
r0b33

r0b33

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

boot to single user mode with -s switch!

 

at the command prompt give this commands line-by-line

fsck -fy
mount -uw /
mkdir /kext_backup
cd /System/Library/Extensions/
mv AppleIntelHD* AppleIntelSNB* ATI* GeForce* NVDA* /kext_backup
reboot

now you removed the all Graphics related kexts, you will have to boot your mac normally (in 1024x768) without graphics driver. ;) Good luck!



#7
toohinc

toohinc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts

Hi Toooorch, 

 

I am facing the same issue, also -v -f -x cpus=1 npci=0x2000 didn't work. Using #####, I got a successfully installation by putting the mach_kernel in the root dir of the USB and using:

 

-v npci=0x2000 cpus=1

 

After the reboot I get to where it passes the boot flags and it just gives a black screen.

 

My Build:

 

i7 4930k

Asus Sabertooth x79

32 GB RAM

 

I will look into this some more and get back to you. If you find anything out please share.

 

BR

 

same problem here.

 

any solution?



#8
JaBrd

JaBrd

    InsanelyMac Protégé

  • Donators
  • 20 posts

After the reboot use boot flags:

 

-v -f

 

where does it hang?



#9
c00per

c00per

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

-v cpus=1 npci=0x2000 GraphicsEnabler=No

 

this works on my Sabertooth x79 + i7 4930K+ GTX 760



#10
Fabien Kalmes

Fabien Kalmes

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Die you solved your problem ?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   Web hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy