Jump to content

10.8.5 out


  • Please log in to reply
232 replies to this topic

#181
ham4ever

ham4ever

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 345 posts
  • Gender:Male

hello

 

u can try this kext... if don't work .. remove it again.. make a backup of the original one..

 

http://netkas.org/?p=1072

 

good hack

will try soon thanks



#182
DarwinX

DarwinX

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 643 posts
  • Gender:Male
  • Location:Florida

no matter what i tried i cant pass PCI Configuration begin

 

-v -x

-v npci=0x2000

-v npci=0x3000

-v npci=0x3000 PCIRootUID=0/1

-v GE=Yes/No npci=0x3000/0x2000

 

always same stuck in PCI Configuration begin

 

ML 10.8.5

 

The AppleACPIPlatform.kext version 1.3.6 regression ought to do the trick.

 

Attached File  AppleACPIPlatform.kext-v.1.3.6.zip   425.64KB   62 downloads



#183
ham4ever

ham4ever

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 345 posts
  • Gender:Male

i changed IOPCIFamily with Snow leopard one. and i got KP of  AppleACPIPlatform then i changed AppleACPIPlatform with SL one and now i get   still waiting for root device

Attached Files



#184
ham4ever

ham4ever

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 345 posts
  • Gender:Male

The AppleACPIPlatform.kext version 1.3.6 regression ought to do the trick.

 

attachicon.gifAppleACPIPlatform.kext-v.1.3.6.zip

did not work  , stuck in PCI configuration begin



#185
joe75

joe75

    InsanelyMacaholic

  • Retired
  • 2,506 posts
  • Gender:Not Telling

try removing any dsdt you might be using and you need to keep PCIRootUID=1

 

*and put back your 8.5 kext*



#186
ham4ever

ham4ever

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 345 posts
  • Gender:Male

try removing any dsdt you might be using and you need to keep PCIRootUID=1

 

*and put back your 8.5 kext*

 

i tried  PCIRootUID=0/1

but same results stuck in PCI with stock kexts



#187
plsh2me

plsh2me

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 198 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bangladesh

i tried  PCIRootUID=0/1

but same results stuck in PCI with stock kexts

Sorry for interfere  :P . For me "PCI Configuration begin" is normal (even on install OSX). If I disable Ethernet device, it disappears. Anyway OSX runs every time .

I have a little suggestion to ham4ever- just delete all kexts of your graphics, If you have two graphics delete all kexts of these two. After install OSX , install the kexts you need.

Hope will be successfull  :)

 

Thank you

Palash



#188
ham4ever

ham4ever

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 345 posts
  • Gender:Male

Sorry for interfere  :P . For me "PCI Configuration begin" is normal (even on install OSX). If I disable Ethernet device, it disappears. Anyway OSX runs every time .

I have a little suggestion to ham4ever- just delete all kexts of your graphics, If you have two graphics delete all kexts of these two. After install OSX , install the kexts you need.

Hope will be successfull  :)

 

Thank you

Palash

 

deleting graphics kext didnt help either :(

 

update: i used earlier version of IOPCIFamily.kext and i  though it was stuck but i let it , then i saw its LOADING but :)  slooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooow very slow that i had to give up and shut down :(



#189
jamiethemorris

jamiethemorris

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Rafael, CA
The update went pretty well for me on my z68 build. Haven't tried my other computers yet. I had to change npci=0x3000 to 2000 in order for it to detect audio and my Ethernet card. Updated fakesmc and applehda. I'm on gigabyte's uefi bios and I'm not using a dsdt, I have applelpc loaded with native power management working. Is there something changed about the way console messages are handled in 10.8.5? I was checking p-states with msrdumper and they usually just show up in the console log. To see the p-states in 10.8.5 I had to do cat /var/log/system.log | grep MSRDumper. Neither of my other computers have a dsdt patch for lpc. If I don't have a patch will I need to create one, or does that only apply to people who are already using a patch?

#190
plsh2me

plsh2me

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 198 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bangladesh

deleting graphics kext didnt help either :(

 

update: i used earlier version of IOPCIFamily.kext and i  though it was stuck but i let it , then i saw its LOADING but :)  slooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooow very slow that i had to give up and shut down :(

You can try this - http://www.osx86.net...tion-begin-fix/



#191
bushmills

bushmills

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 43 posts

10.8.5 working smooth on GA EP35-DS4, like all MacOSX before.



#192
artur_pt

artur_pt

    InsanelyMac V.I.P.

  • Moderators
  • 6,315 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

new update build (12F45)

 

Attached File  Captura de ecrã 2013-10-3, Ã s 21.37.00.png   109.42KB   12 downloads

 

good hack



#193
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 4,476 posts
  • Gender:Male

Attached File  10.8.5_1.0.png   173.72KB   11 downloads



#194
jamiethemorris

jamiethemorris

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Rafael, CA
Any issues with the supplemental update?

#195
Gringo Vermelho

Gringo Vermelho

    The Jan Bird fix

  • Supervisors
  • 6,224 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

Fine here so far. I don't have Bluetooth and I don't use AppleHDA.kext though.

 

I still have insta-wake from S3 with "wake reason PXSX".

I don't know how or where to start troubleshooting this, "PXSX" appears under five different "IOPCIToPCIBridge" nodes in ioreg.

 

/EDIT

 

Deleted GenericUSBXHCI.kext and no more insta-wake.

-gux_defer_usb2 kernel flag or changing XHC controller BIOS settings did not help.



#196
p.H

p.H

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 843 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hackintosh & NBA & COD4 promod

For my Intel MB, PXSX is ethernet card or WLAN card etc. Hope that helps.



#197
Gringo Vermelho

Gringo Vermelho

    The Jan Bird fix

  • Supervisors
  • 6,224 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

In my case (Asus P8Z77-V Pro) it's probably the ASMedia USB 3.0 controller, since removing the driver fixes the issue.

 

I haven't tried disabling it in the BIOS while keeping Zenith432's driver running (it takes over for the Intel USB 3.0 ports as well).

 

tbh I don't really care at this point, my USB 3.0 flash drive was stolen so it doesn't matter to me right now if the ports work or not.



#198
RobertX

RobertX

    Yosemite Sam

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 586 posts
  • Gender:Not Telling

hello

 

new update build (12F45)

 

attachicon.gifnull

 

good hack

..just waiting for updated nvidia web drivers...all else is well... :smoke:



#199
Onixs

Onixs

    Since 2007

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 821 posts
  • Gender:Male

..just waiting for updated nvidia web drivers...all else is well... :smoke:


Supplemental update doesnt include video drivers, so non

#200
Gringo Vermelho

Gringo Vermelho

    The Jan Bird fix

  • Supervisors
  • 6,224 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

That's not what he meant.

 

After you install this update you can no longer use the nvidia web drivers. It reverts to the drivers that came with the 10.8.5 update.







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy