Jump to content

Geforce Titan


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
tmaxx320

tmaxx320

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Is there anyway currently to get a geforce titan to work with os x, specifically 10.8?

#2
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,062 posts
  • Gender:Male
Yes, you must have the latest 10.8.3 version installed. Also you may have to use a DSDT edit.

#3
tmaxx320

tmaxx320

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Yes, you must have the latest 10.8.3 version installed. Also you may have to use a DSDT edit.


So one would have to wait for the 10.8.3 update to be released. So there's no way to make it work with 10.8.2 then? Would the 10.8.3 update also enable quartz extreme for the titan?

#4
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,062 posts
  • Gender:Male

So one would have to wait for the 10.8.3 update to be released. So there's no way to make it work with 10.8.2 then? Would the 10.8.3 update also enable quartz extreme for the titan?


Last time I checked Yes means Yes.

You will have to wait until 10.8.3 is released. Then it will work.

#5
tmaxx320

tmaxx320

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Last time I checked Yes means Yes.

You will have to wait until 10.8.3 is released. Then it will work.


Alright, thank you for your wonderful knowledge on the matter.

#6
hughythomas

hughythomas

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 42 posts
Yes, any updates/knowledge that can be shared on the matter will be greatly appreciated.

I need to switch to nVidia for powering my main system but I want to be able to do some serious gaming on it as well as pro audio work!

10.8.3 is now out is it not?

#7
tmaxx320

tmaxx320

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Yes, any updates/knowledge that can be shared on the matter will be greatly appreciated.

I need to switch to nVidia for powering my main system but I want to be able to do some serious gaming on it as well as pro audio work!

10.8.3 is now out is it not?


Titan still isn't working on 10.8.3.

Probably since titan is GK110 based not GK104 like the K5000.

#8
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,062 posts
  • Gender:Male

Titan still isn't working on 10.8.3.

Probably since titan is GK110 based not GK104 like the K5000.


No, change device ID in the DSDT to the K20 ID.

#9
rominator

rominator

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts
Has anyone actually seen this work?

I have actual Mac Pro with 10.8.3 and a K5000 works but the Titan stays black or KPs when another card is used to see from.

A link to a confirmed working Titan in OSX would be great.

#10
rominator

rominator

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts
I'll take that as a "no"

#11
tmaxx320

tmaxx320

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

No, change device ID in the DSDT to the K20 ID.


Any idea what the device id is for the k20?

#12
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,062 posts
  • Gender:Male

Any idea what the device id is for the k20?


Device ID: 0x102210DE
Sub System Id : 0x098210DE

#13
tmaxx320

tmaxx320

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Device ID: 0x102210DE
Sub System Id : 0x098210DE


My current DSDT doesn't have anything in it with my Titan's device id. So I need to add it, which I don't really know what to add. Mind helping me add the info needed to get the titan running? I attached my DSDT.

Attached Files

  • Attached File  DSDT.zip   8.48KB   12 downloads


#14
hackimacki

hackimacki

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
Any news in this case?

#15
nforcemac

nforcemac

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
OK I'm going to pitch in here and say categorically it doesn't work on either a Mac Pro or a Hack. Having tried various methods of getting it going and its currently a no go. I intend on looking into this further after the Easter break, but I wouldn't hold your breath for anything happening anytime quickly.

Just to save the questions this is where I am.
  • The card is booting with full resolution (EFI mode with Clover) to the Apple logo and the spinner and then crashes. As to what is currently causing that crash is unbeknown to me.
I will update as and when I have something to update with.

/me back in hiding....

#16
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,062 posts
  • Gender:Male

OK I'm going to pitch in here and say categorically it doesn't work on either a Mac Pro or a Hack. Having tried various methods of getting it going and its currently a no go. I intend on looking into this further after the Easter break, but I wouldn't hold your breath for anything happening anytime quickly.

Just to save the questions this is where I am.

  • The card is booting with full resolution (EFI mode with Clover) to the Apple logo and the spinner and then crashes. As to what is currently causing that crash is unbeknown to me.
I will update as and when I have something to update with.

/me back in hiding....


Works in 10.8.0-10.8.2 with no retail drivers installed. No drivers load.

#17
rominator

rominator

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts
Works now in 10.8.4.

OpenCl broken however.

#18
hackimacki

hackimacki

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
http://netkas.org/?p=1243





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy