Jump to content

iAtkos OSX on Sony Vaio (stuck at USBMSC identifer)

VPCEG25fx sony vaio

  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
saimadhav

saimadhav

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
Hi,

I am trying to install iAtkos OSX on Sony Vaio VPCEG25FX. i didnt even get to the installation menu screen. i am stuck at the "USBMSC identifier....". I have used almost all the flags to pass by but nothing works.

USBBusFix=Yes -v
USBBusFix=Yes -f -v
USBBusFix=Yes -x -v
npci=0x2000
GraphicsEnabler=No
busratio=11
cpus=1

Nothing works :(

I have modded the bios, Changed to AHCI. patched the DSDT.aml for post installation but unable to get to the installation screen. please reply...

Attached File  IMG_20130216_110736_0.jpg   196.96KB   26 downloads

#2
Lejenk

Lejenk

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,381 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
Hi, and welcome.
Remove the DSDT.aml, and boot with the following flags: -f -v -x npc=0x3000 GraphicsEnabler= No

Provide us with some more information about your system, no one will google the specifications :)

Thank you.

#3
saimadhav

saimadhav

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
Thanks for the reply.

my specification:
CPU type : Intel Core i5-2430M 2.4GHz
Graphic card: Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB DDR3
hard disk :640GB
Support Intel Wireless Display Technology (WiDi)

i have removed the dsdt.aml file and checked shows the same error :(

Attached Files



#4
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,492 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

i think u problem is not the usb, is u intelhd3000... only have support in 10.7.3

remove from the installer all appleintelhd*.kext

and boot with usual flags +

-f

to ignore the cache

good hack

#5
saimadhav

saimadhav

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
i am unable to find those kexts in the library/extension folder. can u please specify location of those files

#6
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,492 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

is in system/library/extensions

remove all appleintelhd*.*

don't forget

-f to ignore kernelcache

good hack

#7
saimadhav

saimadhav

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
but in my system/library/extensions there are no appleintelhd*.kext to remove.

#8
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,492 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

u know what means * ????

i hope so...

good hack

#9
saimadhav

saimadhav

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
i know what it is :) i am unable find the AppleIntelHDgraphics.kext or graphics kexts in the usb... might be the IOGraphicsFamily.kext. will that making the issue?

#10
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,775 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
Attached File  Captura de pantalla 2013-02-16 a la(s) 13.16.12.png   51.55KB   17 downloads delete this KEXTS fro your USBInstaller in System/Library/Extensions , then boot with -f -v -x npci=0x2000

#11
saimadhav

saimadhav

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
i have restored again the usb with IATkos L2...sorry my bad for the first time...i checked the files and deleted them but still the same error

#12
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,775 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
send me your Extra folder from your USBInstaller

#13
saimadhav

saimadhav

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
sorry for the late reply. i have attached the extra folder. i have removed the "themes" folder to reduce the file size.

Attached Files



#14
saimadhav

saimadhav

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
I am getting the same error in the safe mode also....

here is what i have done
1) restored the IAtkos L2 to usb pendrive
2) installed Chameleon

stuck at the boot screen.. removed all the intelHD graphics kext but no luck. please help me guys..

Attached File  IMG_20130216_203658_0.jpg   193.88KB   13 downloads

#15
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,775 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
BUT YOUR Extra folder is empty!!!! :D copy THIS ONE for your USBInstaller. Attached File  EXTRAVayo.zip   329.59KB   61 downloads

#16
saimadhav

saimadhav

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
hey thanks for the extra folder.. that made some change but at the last message was same..

After changing the extra folder, it showed me some duplicates like
ApplePS2Keyboard.kext is already a duplicate of PS2Keyboard.kext and
AppleACPIPS2Nub.kext is already a duplicate of PS2controller.kext. so i replace the kext which u have given me from extra/extensions to my system/library/extensions folder and replaced the kexts... now the duplicate issue is resolved but still the screen doesnt boot..

Do i need to change the IOUSBFamily.kext? it is showing some EHCI ownership conflicts

Attached File  IMG_20130216_231441_0.jpg   162.26KB   9 downloads

Attached File  IMG_20130216_231451_0.jpg   180.53KB   9 downloads

#17
saimadhav

saimadhav

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
please some one reply me....

#18
saimadhav

saimadhav

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
Hi guys, i have passed the "dsmos has arrived", what mistake could i have made?. i have removed all the graphics kexts
Attached File  DSC01055.JPG   221.55KB   10 downloads

#19
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,775 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
boot with . -f -x -v USBBusFix=Yes cpus=1 npci=0x2000



Attached File  USBrollback.zip   1.26MB   35 downloads

#20
saimadhav

saimadhav

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
i replaced the kexts and restarted it with the flags given by u .. this is what it shows :(

Attached File  DSC01056.JPG   231.31KB   21 downloads





Also tagged with one or more of these keywords: VPCEG25fx, sony vaio

  Topic Stats Last Post Info

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy