Jump to content

Mountain Lion 1.8 can boot only with extra folder from usbinstaller

ML 1.8 boot extra kext panic

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
SaarBH

SaarBH

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
hey, I just finish updating to ML 1.8 from USB but I got no Graphic Injection when booting with my extra folder that I copied from the usb that I've installed (everything seems to work right except the graphics) the os is loaded on low res and no qe\ci..
I've already tried to install the ati6000.kext file with kext installer.. but no luck

please help me :)
thanks

#2
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Retired
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
you mean 10.8.x? anyway can't help without any hardware info. Not to mention you should only copy extra folder from usb, if it was your extra folder from a previous version of OSX that you copied to the usb when you made the installer.

#3
SaarBH

SaarBH

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
Yeah I ment 10.8 :P sorry..
Well, My specs are:
Intel E6320 Core2Dou 1.8 Ghz CPU
ATI 6850HD Graphics
4GB DDR2 ram Memory
370 GB Internal HDD
2TB External USB HDD (1TB for Time Machine)
onboard sound & network

I copied the extra folder from the usb, not from the old lion installation

#4
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Retired
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
Copy the one from Lion if you have it, it was for your computer. Guessing the one on the USB was not custom made for your PC only.

#5
SaarBH

SaarBH

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
I lost it during the upgrade.. Lol
What now?

#6
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Retired
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
what motherboard? and whats the device ID for the GPU?

#7
SaarBH

SaarBH

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
Intel 945GM
How can I get gpu& device I'd?

EDIT: NVM, Got it fixed by installing those kexts
http://www.osx86.net...do=file&id=2908

Edit2: no sound! Tried to install applehda.kext & voodoohd, and install all the sound kext without dsdt (might be problem cause now I have no sound cards on the system settings)

#8
SaarBH

SaarBH

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
UP!
my sound card is sigmatel stac9227x, I've tried AppleHDA.kext & Installed "Easy Voodoo 2.80 audio Installer" but no luck..
help me please :)
thanks

#9
Lejenk

Lejenk

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,381 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
Could not find anything for your audio device. Perhaps you will need to patch the AppleHDA. How to do this, is explained here: http://www.insanelym...-idt-92hd91bxx/

I also edited your post, please read this: http://www.insanelym...ort-tonymacx86/

#10
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Retired
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
same sound card my MacBook has, try adding device ID to kext info.plist

#11
SaarBH

SaarBH

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 31 posts

same sound card my MacBook has, try adding device ID to kext info.plist

Thanks but already tried that solution and didn't work out..
Like on this tutorial:
http://www.insanelym...1638-voodoohda/





Also tagged with one or more of these keywords: ML 1.8 boot, extra, kext, panic


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy