Jump to content

Installing Mountain lion on Asus G75VW


  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#1
slayer2333

slayer2333

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts
  • Gender:Male
Hi People,

I am experiencing some problems to install Mountain Lion Using USB on my lappy. The problem is that it comes with 4 USB 3.0 and no USB 2.0. I was an owner of an Asus G53JW and could achieve a perfect Hackintoch but i'm kinda stuck with this one.

The problem is that when creating a USB installation key for Mountain Lion (either ###### or Myhack), it is detected in Bios but when i select it for boot it simply goes back to Bios.

My question is : Is there a way to achieve a Mountain Lion installation from a USB 3.0 ?
Would buying an additional internal hard drive, installing ML on it from another PC then plug it into the lappy a better solution or was it tested to no work?

Thank you very much.

#2
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
you can make a Mountain Lion DVD google this or put the hard disk of your Laptop in other PC and install the system, or make a small Partition 10G in the hard disk Laptop and make a Installer MountainLion in other Pc, than put the hard disk inside another time, boot from the Installer and Install for other Parttion.

#3
ckegman

ckegman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
I have same laptop. Let use know how it going with install, I have it as a windows only laptop but would like to get ML on it. Heard it has it issues.
Thanks

#4
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
DVD inicializável do Mountain Lion

#5
slayer2333

slayer2333

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts
  • Gender:Male
Thank you for your help guys. In fact i could manage to lunch from the USB 3 by :
Updating Bios to latest (ver 222)
Enabling PXE in Bios
Disabling Secure boot feature
Deleting NvdResman from the USB Key

Next steps to follow, any contribution would be welcome.

#6
lazzy

lazzy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts
  • Location:paris

I installed mountain lion on my g75vw
BIOS
Up to newest version 222
Advanced -> sata configuration : ahci
Advanced -> USB configuration -> xhci pré-boot mode: disabled
Boot -> launch csm enabled
Security -> secure boot control : disabled
And now you can boot with mountain lion USB
P/s: doesn't work with Iatkos L2 10.7.4, iAKOS ml3u, but works with ml2

download Mountain Lion 10.8 :
http://kat.ph/os-x-1...s-t6526209.html
and use ImageWriter burn it to USB 8G
down load Kext lan to active Ethernet
http://www.insanelym...ver-for-107108/

 

when you got internet with Ethernet with cable R45 update to 10.8.4 by App Store

enabled Sleep
http://code.google.c....8.zip&can=2&q=
show batery
http://files.osx86.n...0c6f561d39665b1
and voodooHDA
http://www.osx86.net..._installer.html
fix shutdows
Type in Terminal the following command:-

sudo perl -pi -e 's|\x75\x30\x89\xd8|\xeb\x30\x89\xd8|' /System/Library/Extensions/AppleRTC.kext/Contents/MacOS/AppleRTC

 

Enable OpenCL: 

sudo perl -pi -e '$c+=s/\x8b\x81\x1c\x0c\x00\x00\xeb\x06\x8b\x81\x20\x0c\x00\x00/\xb8\x02\x00\x00\x00\x90\xeb\x06\xb8\x00\x00\x00\x00\x90/; END { printf "%s: %d substitution%s made.\n",($c==1 ? "Success" : "Error"),$c,(!$c || $c>1 ? "s" : ""); $?=($c!=1); }' /System/Library/Extensions/GeForceGLDriver.bundle/Contents/MacOS/libclh.dylib

 

 

If you wanna dualboot with Windows 8 EFI you can install clover

 

here instruction for Clover

update bios to newest version 223 from site asus 

http://support.asus....=en&p=3&m=G75VW

your partition have to format GUID 

this format guid by default when you create partition your hard disk 

Tools -> Disk Utility -> chose your hard disk-> Choose your Partition

after upgrade to 10.8.4 reboot with usb install clover

 

get clover newest version http://sourceforge.n...iles/Installer/

run clover.pkg install with custom option like this

1371392703_zps8529f2b8.jpg

reboot with F2 to bios

- table Scurity: Secure Boot Control: disable

- table Boot -> Add New Option Boot ->

Add Boot Option : Clover.

Select your filesystem : Select your hard disk 

Path for boot option : EFI/BOOT/Cloverx64.efi

Save and Exit

reboot with F2 to bios again. if you do right in option boot you will see Name Hard disk : Clover select it like first boot . Save and reboot you will see clover boot selected with partition MacOSX

 

run EFI Mounter 

http://www.mediafire...EFI_Mounter.zip

now you can see partition hidden EFI

copy dsdt to EFI\Clover\ACPI\Patched\

http://www.mediafire...tz8wd9/DSDT.aml

this file credit to slayer2333

i got from him and fix all warning

 

 

you can download all my kext and install it with Kext Utility 

http://www.mediafire...fq0i7u/kext.zip

wifi AR9485WB origin doesn't work so i bought and replaced by AR9287 now my g75vw works well



#7
slayer2333

slayer2333

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts
  • Gender:Male
Hey, thanks for the explanations. When you say everything works, do you mean even the USB 3.0 ports ? or are they working in USB 2.0 mode?
It would be good to list what works and what doesn't so we can track the advancement together.

#8
lazzy

lazzy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts
  • Location:paris
i dont know is it works in mode 3.0 or not beacause i can only boot in USB 2.0 (USB setup ML 10.8.2 ) .I aint install Clover rightnow. Now i try to install keyboard with FN and backlit, i downloaded AsusHotKey.kext but it doesn't works
if you know something pls tell me. Sound works with voodooHD. I think i can make it works with appleHDA.

#9
slayer2333

slayer2333

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts
  • Gender:Male
The USB 3.0 is correctly detected with the latest update 2.0 for new iMacs and MBPros but still freezes if anything plugged in, i'm still working on it. As for hotkeys it works with a wmi driver that i will post once in front of my lappy, but you need a DSDT to make it work, what G75vw version do you have? Maybe it can work with mine.

#10
cazares

cazares

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
I have an Asus G75VW-NS71, Core i7 3610QM 12GB DDR3 and a GTX 670M w/ 3GB DDR3. I've successfuly installed 10.8.2 retail using the ###### installer from a clean retail ML purchased in the App Store.

Unfortunately, even after updating to BIOS v222, I do NOT have the option to mess with my EFI at all. I cannot disable secure boot, therefore I am stuck using the USB drive to boot my OSX install. I'm actually fine with that. I'm however, not OK with the graphics =/. My first install, it actually showed up with 3GB DDR3 and said the model number in System Profiler, but that install got corrupted somehow and wouldn't boot.

I'm on a clean install now, the only things I have done are:

-- ######
- ##### Installation
- 10.8.x OpenCL Patch and >2GB OpenCL Patch
- PS/2 Keyboard/Mouse
- GraphicsEnabler = No
- 1080p Display

Getting no love for loading the kernel extension. Definitely no hardware acceleration. If I open a new tab in Safari (by default) it goes to Top Sites and locks the browser and my machine up. Any flash content is unplayable and usually locks the browser.

Going to try the Sleep Enabler and Battery kext. I know VoodooHDA works for the VIA card in this machine.

If anyone has any recommendations for enabling hardware acceleration / modifying whatever .kext, please let me know, I'll be the guinea pig and have time to spare.

#11
lazzy

lazzy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts
  • Location:paris

The USB 3.0 is correctly detected with the latest update 2.0 for new iMacs and MBPros but still freezes if anything plugged in, i'm still working on it. As for hotkeys it works with a wmi driver that i will post once in front of my lappy, but you need a DSDT to make it work, what G75vw version do you have? Maybe it can work with mine.

can you share your dsdt and wmi driver please
i work on appleHDA now the sound from VoodooHDA is weird

#12
slayer2333

slayer2333

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts
  • Gender:Male
Here you go, the DSDT and the Kext for hotkeys. Please test and report. Btw did you try to install the update for new imacs and Mbpros? i get KP everytime i install it and i suspect fakesmc, i using the latest though.

Attached Files



#13
slayer2333

slayer2333

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts
  • Gender:Male
Good news ! Seems that the new update for Macbook pro (late 2012) work nativelly with our USB 3.0,disable Legacy Usb and put on ENABLED XHCI pre boot in bios ! Make sure to delete VoodooHDA before installing, and put smbios to Macbook pro 10,1.
Now waiting for any graphic enabler and WIFI !

#14
lazzy

lazzy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts
  • Location:paris
hello
do you dual boot with efi? do you using Clover?
i installed clover for boot efi (i just wanna active usb3.0)
i dont know how to add path in menu boot efi
i have 2 hard disk 750G, one for windows 8 efi and one for Mac. i installed mac on 2nd harddisk and 1st partition
how can i know Letter Driver, the path clover should be /EFI/CLOVERX64.efi
thanks

#15
slayer2333

slayer2333

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts
  • Gender:Male
Hey, i am dual booting using Chameleon. I purchased a second internal hard drive for mac and had to do a clean install of windows 8 (the original one was booting using Windows manager so no way to boot it from Chameleon). Had to fix the Boot0 error then it was OK after that. I tried a bit with Clover in my previous Hackintosh (asus G53JW) but i did not like it, too complicated and still buggy for now. Try your way with chamelon and it should be much easier. Let me know if you want help installing the way i did.

#16
lazzy

lazzy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts
  • Location:paris
i think if you install Clover you dont have to fix the Boot0 error.
I don't wanna format 1st hard disk with hide partition Windows original. that's why i think efi is the best solution for awhile. Chameleon support efi also but we have to point this file efi in bios.
are you change wifi half size card?
i will order AR5B197 (support native AR9287 + AR3011) with 300Mbs but AR3011 is bluetooth 3.0 (12$ on ebay). do you have any suggestion ?

#17
slayer2333

slayer2333

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts
  • Gender:Male
Honestly i can't really suggest anything from that side, since i always focus on software solutions instead of hardware ones. In addition it was reported that the Wifi adapter was not easy to access on this laptop, so good luck !
As for clover, i tried recently to install it on my 2nd HDD with Mountain lion but was stuck at boot 1 error, tried to fix it with the boot 0 tutorial but not working, i could not even find any EFI partition on my HDD after clover installation ( with my previous Hack it was created), so if you have any suggestion for a clean boot with clover i would be grateful.

#18
lazzy

lazzy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts
  • Location:paris
can we modify kext AR9285 for AR9485?
after install OSX on 2nd HDD, you would install clover.pkg
i dont think Clover create un new partition, clover just create boot folder EFI and file CLOVERX64.EFI. In bios you have to point to this file by add path efi. I stuck here. i dont know letter driver, i try fsx2:/EFI/Cloverx64.efi it doesn't works

#19
slayer2333

slayer2333

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts
  • Gender:Male
Hi, i don't think we can modify the kext to accept the 9485, the only solution could be to flash the 9485 to make it look like a 9285 (honestly, this can screw up the WIFI device). As for clover, i've been trying with clover v95x (don't remember the version number), and the only solution to get it boot to clover menu is by installing the boot0hfs option with the 32 bits boot (using the 64 bits will give boot 1 error). At this point ML never boots and gives me a kernel panic each time (tryed pretty much all the options but noway). I even suspected some other kext that would interfere with clover, so did a clean install then i get the same thing. Hopefully this will be fixed with another version or an idea i'm not aware of. Also did anyone try the new 12d50 update to see if any better news for the graphic drivers ?( for the 660m GTX).

#20
slayer2333

slayer2333

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts
  • Gender:Male
I recently tried more deeply with clover, here are my conclusions :

In order to get an EFI boot with clover, we need to format the OSX HDD as GUID, this is the only option to get <Add a new boot option> in our Bios. It was pretty simple this way, i disabled the Windows HDD then added \EFI\BOOT\CLOVERX64.efi (without the fsx:\) and it worked ! Went right to Clover Menu BUT the OSX partition is not detected then (because of GUID) = dilemma !!

Formated the HDD as MBR then i tried a Boot0HFS option in clover with the 64 bit boot = boot 1 error + noway to fix it in my case.
Tried Boot0HFS option + 32 boot = boot 0 error and could fix it by booting from the USB key, unmounting my OSX partition then typing in terminal :
dd if=/Volumes/"USB key Name"/usr/standalone/i386/boot1h of=/dev/diskXsY
The X and Y values can be determined through INFO for the OSX partition you unmounted.
Now i can boot with clover and see my OSX parition BUT i get kmem_Suballoc kernel panic, i removed one 4 Gig memory stick (i originally have 12 Gigs) and i could get rid of this issue and boot to OSX BUT it take double the time to boot (40 sec at <waiting for DMOS>). Once lunched, i can see the 8 Gigs of memory in activity monitor.

The conclusion is : is it worth it ? A good thing is that we don't need to patch AICPM with clover, simply checking the option (patch AICPM prevents the KP).
I aready generated all the SSDTs (31 files) and DSDT, put iMac 12,1 as SmBios to get 4 CPU states (x12,x23,x24,x32). Still in Cinebench for CPU i get 4,5 (in Windows it is 6,5), anyways even with Chameleon it is the same problem for CPU.

We'll see if we can get native CPU power management with the next apple update, since then i am stopping my experimentation until i see somewhere : Nvidia 660m GTX Working !.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy