Jump to content

P6TD Deluxe UI Lag

P6td deluxe ui lag

  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
hugeschnauzer

hugeschnauzer

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
Pessoal.

Após aplicar o patch da minha placa as coisas melhoraram bastante.

O problema é que depois que restarto o computador fica 100%, mas ao longo do dia, desenhar no photoshop com o tablet por exemplo fica lento.

Impossível. Não sei mais oq fazer.

Como posso identificar oque seja? Console?

Já fiz de tudo. Com AGPM e sem. Com Speedstep e sem.

Como a aplicacao dos patches melhoraram a coisa, acho que o negócio está nas IRQ's da DSDT.

Quem pode me ajudar nessa? Estou quase trocando de mobo.

P6TD Deluxe - 930 - oc 3.8

Tks

#2
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,755 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
olá

já experimentaste trabalhar sem oc

possivelmente pode estar mal configurado...

mete um bios defaults e testa

bom hack

#3
hugeschnauzer

hugeschnauzer

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
Removi o overclock para default e o problema continua.

Removi o AGPM e continua também

Não tem regra.. as vezes acontece após 3 hs de uso.. as vezes apos 8horas de uso..

Help!

#4
ErmaC

ErmaC

    127.0.0.1

  • Supervisors
  • 4,752 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canary Islands

Help!


Hi hugeschnauzer.
Try this:
* Replace (if is present) your DSDT with this --> DSDT
* Update your FakeSMC with latest from kozlek (aka mozodojo) --> HWSensors and move/install it on S/L/E
* Update Chameleon with latest version.

Sorry if I reply in "English".

Fabio

#5
hugeschnauzer

hugeschnauzer

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
Hi Fabio. Thank you very much for your time!!!!!!!!!!!!!!!!!

Im fighting with that problem for a real long time.

I've dowloaded the Mozodojo files, just need to click install. right?

But where do the files gone? S/L/E?

Thats my Extensions today (http://cl.ly/2x380W1n3x0I1J3d0K2e)

After install Mozodojo stuff i've removed and now (http://cl.ly/3p2n3Z0e141A152c301S)

Thats my Chameleon panel (http://cl.ly/0M1F2B2m1w0p1y0z2E2Q)

I will wait for your comments.

Will restart now

Thank you very much!!!!!!!!

#6
ErmaC

ErmaC

    127.0.0.1

  • Supervisors
  • 4,752 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canary Islands
You can "disable" C&P State gen from org.chameleon.boot.plist
Same for USB Bus fix and Ethernet Built In (the DSDT do this)

Fabio

#7
hugeschnauzer

hugeschnauzer

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
Hi Fabio.

Thanks for your time again.

But the problem is back (after couple of hours working)

Check the videos with the problem i made please:

Lag: http://cl.ly/3F0w2U2Q0D43392J0H2R
No Lag: http://cl.ly/3V1Y3r3L0x37390r0I35

Please help me.
I work a lot in Photoshop and im going nuts.
I'd like to pay you for that help.

Thank you very much

#8
ErmaC

ErmaC

    127.0.0.1

  • Supervisors
  • 4,752 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canary Islands
Witch MacModel you use?

Try MacPro3,1.

Fabio

#9
hugeschnauzer

hugeschnauzer

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
Changed to 3,1.
Problem started again
:-(

I've tested Photoshop 5.5 now and theres no problem

Maybe a CS6 error, but i didnt find any complaint in Google

#10
hugeschnauzer

hugeschnauzer

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
Hi Fabio. I lost my GPU temps readings after installing Mozodojo pack.
Not very important, but what do you suggest?

#11
ErmaC

ErmaC

    127.0.0.1

  • Supervisors
  • 4,752 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canary Islands
Really don't know...
looks like a CS6 problem...?

You have installed the CUDA Driver for your nVidia?

Fabio

#12
hugeschnauzer

hugeschnauzer

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
The Nvidia driver and Cuda driver are the latest.

With no DSDT Photoshop starts lagging.

With DSDT Photoshop starts ok and get Lag after some hours working.

It only Happen in Photoshop CS6.

I guess it do not affect general UI. Measured with Quartz Debug (http://cl.ly/1S0s273j0d2Y2y0N2D04) the same 60fps (moving a open window in finder)

It really bother me

Tks again for your fast response Fabio.

Regards

#13
ErmaC

ErmaC

    127.0.0.1

  • Supervisors
  • 4,752 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canary Islands
I'm sorry...

You have the same problem in Lion? or is just Snow Leopard + CS6 ?

Fabio

#14
hugeschnauzer

hugeschnauzer

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
At the end of the day, today Phtoshop CS5 got the same problem!!!!

Im going crazy with that. Will try Lion now.


tks Fabio

#15
hugeschnauzer

hugeschnauzer

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts

Hi hugeschnauzer.
Try this:
* Replace (if is present) your DSDT with this --> DSDT
* Update your FakeSMC with latest from kozlek (aka mozodojo) --> HWSensors and move/install it on S/L/E
* Update Chameleon with latest version.

Sorry if I reply in "English".

Fabio



Hi Fabio
installed mozodojo files in MOuntain Lion and it dont work.
Its a auto installer.. how do i uninstall it?
Tks a lot!!

#16
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,755 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
olá

o k instalaste n foi a fakesmc e os plugins dessa branch ?

são kext, apagas e metes as k tinhas

bom hack





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy