Jump to content

intel hd graphics cards success 10.8


  • Please log in to reply
182 replies to this topic

#81
giofrida

giofrida

    InsanelyMac Italy

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 658 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
I have a HD 5470m (1 gb) as discrete video card and Intel HD Graphics (64 mb) [8086:0046] as itegrated video card. What do you suggest to do?

#82
trik82

trik82

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
i tried manor's kexts on 10.7.3 (nvidia 330m + intel hd 5700 - nvidia gpus turned off by dsdt patch) but something went wrong...
natit.kext works but geforce.kext can't load

Kext com.apple.GeForce - library kext com.apple.NVDAResman not found

tried adding device ids in NVDAResman but the result is always the same..

#83
giofrida

giofrida

    InsanelyMac Italy

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 658 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
Hi manor,
Today i tried your kexts. I installed all and i copied your com.apple.boot.plist in Extra folder. Results? The kexts have done worse: Mac now, reveals two video cards: Intel HD Graphics; PCI and Intel HD Graphics; Integrated. No Acceleration. No resolution. With your old kexts i got more acceleration than new kexts. And also, in arch=i386, Lion goes in KP. Suggestions? :huh:

#84
VSTADM

VSTADM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Hi Manor!

Thanks for your great contribution!

Are these drivers from 10.8 QE/CI compliant ?

What is the best installation sequence ?

My laptop is HP G62-b03sl, 4 gb RAM, Arrandale (0046 rev 2) Intel I3 350M.

Lion is IATKOS L2 combo updated to 10.7.3.

Thanks in advance for your replies !

VSTADM :P

#85
manor

manor

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 308 posts
  • Gender:Male
check this test report

Attached Files



#86
LowRidinCrew

LowRidinCrew

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 162 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, Ohio
Yo Manor,
Anyway to get it to work for only the Intel 5700 card since I have the individual card without nVidia.

#87
trik82

trik82

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
there is now way i can get this working... i tried and tried but neither the gfx string seems to work.. i'm completely stuck

#88
benmacfreak

benmacfreak

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:louisville KY
  • Interests:OSX86, Windows 7, Linux, all computer shits...
I can't get this working either, at all, I am doing all I can but it won't work. I need help from somebody, PLEASE!

#89
giofrida

giofrida

    InsanelyMac Italy

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 658 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
I have an Intel HD Graphics:
Device ID: 8086:0046
VRAM: 64MB

Maybe the resolution for we doesn't work because our GFX EFI String is wrong. What type of Video Card do i put in OSx86 for Intel HD Graphics? And what parameters do i put in the OSx86's plist to hex? (VRAM, NVCAP...)

#90
manor

manor

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 308 posts
  • Gender:Male

I have an Intel HD Graphics:
Device ID: 8086:0046
VRAM: 64MB

Maybe the resolution for we doesn't work because our GFX EFI String is wrong. What type of Video Card do i put in OSx86 for Intel HD Graphics? And what parameters do i put in the OSx86's plist to hex? (VRAM, NVCAP...)

delete intelhdgraphis and fb .use nvida ori kexts dont chang anthing. install my natit and restart.

#91
Shaolay

Shaolay

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
hey qe/ci works but i can't get native resolution to work even forcing it doesn't work.... with my ati 5650 resolution works just fine.
any hints would be great

#92
giofrida

giofrida

    InsanelyMac Italy

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 658 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

delete intelhdgraphis and fb .use nvida ori kexts dont chang anthing. install my natit and restart.

Tried it but doesn't work: NO ACCELERATION, NO QE/CI, NO RESOLUTION! Others suggestions??

#93
trik82

trik82

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts

delete intelhdgraphis and fb .use nvida ori kexts dont chang anthing. install my natit and restart.


everything loads fine now but i'm always stucked in 1024x768 resolution..
in which kexts do we have to add intel device ids?
how do i generate a different efi string for my intel card? (hd5700 + g310m)

#94
manor

manor

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 308 posts
  • Gender:Male
my latest files http://www.osx86.net...ics_latest.html
This kexts also support via nvidia kexts.
just Install this kexts via kext wizad.backup yours.
UseKernalCache=No restart -f that it.you dont need to add any string.
finnally all this NV kexts are loaded.

#95
giofrida

giofrida

    InsanelyMac Italy

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 658 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

my latest files http://www.osx86.net...ics_latest.html
This kexts also support via nvidia kexts.
just Install this kexts via kext wizad.backup yours.
UseKernalCache=No restart -f that it.you dont need to add any string.
finnally all this NV kexts are loaded.

OS Version: 10.7.3
Report:
1. Installed your new kexts (10.7).
2. Removed HD5470M Kexts. (Now system profiler see only Intel HD Graphics)
3. Rebooted with "UseKernelCache=No -f".
4. Acceleration: YES; QE/CI: NO; Resolution: NO. (1024x768 only).

#96
trik82

trik82

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts

OS Version: 10.7.3
Report:
1. Installed your new kexts (10.7).
2. Removed HD5470M Kexts. (Now system profiler see only Intel HD Graphics)
3. Rebooted with "UseKernelCache=No -f".
4. Acceleration: YES; QE/CI: NO; Resolution: NO. (1024x768 only).


same result... but i noticed that GeForce.kext fails to load

#97
manor

manor

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 308 posts
  • Gender:Male

same result... but i noticed that GeForce.kext fails to load

You have to add Graphics Mode=1366x768x32

#98
trik82

trik82

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts

You have to add Graphics Mode=1366x768x32


i did it, but it still doesn't work

#99
manor

manor

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 308 posts
  • Gender:Male

i did it, but it still doesn't work

update your graphics card windows 7 system then you try.

#100
giofrida

giofrida

    InsanelyMac Italy

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 658 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
KEXTS LOADED: Geforce; NVDAGF100Hal; NVDAResman
KEXTS NOT LOADED: AppleIntelHDGraphics; AppleIntelHDGraphicsFB; Natit (but if i boot OS X in verbose mode i see: Natit: found ID 0046)





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy