Jump to content
InsanelyMac Forum
  • Announcements

    • Allan

      Solution to create a topic or post.   04/24/2018

      Hello guys. The majority of you are having issues to create a topic or post here. This are a problem with our current theme InsanelyMac.  Now the theme will be the Default IPS. Sorry for any inconvenience.
nmano

intel hd graphics cards success 10.8

Recommended Posts

Intel HD Graphics for 10.8 support

 

This kexts also support via nvidia kexts. this natit loaded via NVflash.kext

Install this kexts via kext wizad.chameleon.boot.plist .UseKernalCache=No

restart -v -f thatit. natit best for this me-ed. this is not support 100% but no more chosse.

post-413859-0-59769100-1331448798_thumb.png

post-413859-0-01970700-1331448821_thumb.png

post-413859-0-26327600-1331448846_thumb.png

10.8.rar

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

OK manor ... can u write maybe something more ?

is this a how 2 ???

I added the string 2 my bootloader. ... the strings runs but still no display. i am runnin snow leopard. do i need special kext or a special bootloader? can u write something more ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

dont delete any kexts

after efi string solve no kext load issue.

 

because IONDRSupport only nvidea

 

lion its fine after update i dont know about snowleopard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK this is on / about solution 4 NVIDIA ???

 

 

IS now Intel HD working ? OR is it 4 NVIDIA Only ????

 

Do I have to kill IONDRSupport ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei man, thanks for this, I'll try as soon as possible ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

look my ioreg file..dont delete any kexts

 

contact my email i will explan

Edited by Gringo Vermelho
No, don't announce stuff in a public forum and then ask people to email you. Explain it here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Which HD graphics is this? first generation i3/i5 (ie hd5700) or second generation i3/i5 (ie hd3000)???? And do you have QE/CI?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried with LION DP4, using your EFI string.

 

without kext, system can recognize intel hd with right VRAM

with KEXT MODIFIED, system cann't boot up

 

any idea?

Share this post


Link to post
Share on other sites

joson do like this

 

add one more amp;

 

enter intelhdgraphics and intel fb double amp pach like amp;amp;

 

after add amp open with text file like this

 

<string>0x03000000&amp;0xff000000 0x04000000&amp;0xff000000</string>

 

then boot your system like me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Manor, sorry to say this but, I really don't understand what you did, if you can do a little tutorial or guide to make it work, a lot of us will appreciate, well i meant, even more...

 

And if somebody try this on SL or just works in Lion...

 

Two more things, if theres a kind of kext to handle the battery life because it drains very quick and another kext to cool the laptop, because it gets very hot, well thanx everybody!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chinese people sent a congratulatory!!!

 

but how can I do this?

 

I don't know how to operate !!

 

 

PS:my english is {censored}.......

Share this post


Link to post
Share on other sites
joson do like this

 

add one more amp;

 

enter intelhdgraphics and intel fb double amp pach like amp;amp;

 

after add amp open with text file like this

 

<string>0x03000000&amp;0xff000000 0x04000000&amp;0xff000000</string>

 

then boot your system like me.

 

i tried, i also used kext uploaded by you.

now, i can boot up the system, system can also recognize the intelhd.

but no appleintelhdgraphics*.kext loaded

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im using Chimera loader and I can't install the EFI strings using OSx86 because it says "System events error: can't get property list file "Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist"-1728

Share this post


Link to post
Share on other sites

try "EFI studio 1"

open the xml.file

and copy the hex string to clipboard

open your com.apple.Boot.plist (where ever it is) and paste the hex string

Share this post


Link to post
Share on other sites
no, i didnot

first boot with [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] loder for lion/snow you have to press u on keybord you get 1366x768

 

then change loder chameleon you set GraphicsMode=1366x768x32

 

with efi string

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×