Jump to content

No audio on ALC888 - 10.6.6


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Jadar

Jadar

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 posts
  • Gender:Male
  • Location:Unites States
Hi all. I have a GA-EP45T-UD3LR motherboard that uses the ALC888. I had it working in 10.6.4, but when I updated to 10.6.6, my audio stopped working. Any ideas? Thanks!

J.

#2
FKA

FKA

    are we there yet?

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,626 posts
  • Gender:Male

Hi all. I have a GA-EP45T-UD3LR motherboard that uses the ALC888. I had it working in 10.6.4, but when I updated to 10.6.6, my audio stopped working. Any ideas? Thanks!

J.


use search ... grrrrr :D

#3
Jadar

Jadar

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 posts
  • Gender:Male
  • Location:Unites States

use search ... grrrrr :D


Well, I did. But it turned up nothing that worked.

#4
FKA

FKA

    are we there yet?

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,626 posts
  • Gender:Male

Well, I did. But it turned up nothing that worked.


Have you tried this?
http://www.insanelym...howtopic=140941

See first post, listed under 10.6.5/ 10.6.6

#5
Jadar

Jadar

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 posts
  • Gender:Male
  • Location:Unites States

Have you tried this?
http://www.insanelym...howtopic=140941

See first post, listed under 10.6.5/ 10.6.6


That post looks quite complex. Can you direct me to the part you were looking at? I couldn't find it.

Thanks!

J.

#6
FKA

FKA

    are we there yet?

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,626 posts
  • Gender:Male

See first post, listed under 10.6.5/ 10.6.6


Or maybe you could FedX your machine to me and I can do it for you!

#7
Jadar

Jadar

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 posts
  • Gender:Male
  • Location:Unites States
No need, I got it mostly working. The only thing not working are some of the Dolby 5.1 ports, but I don't use those. Thanks for the help!

#8
Rakib Rana

Rakib Rana

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

No need, I got it mostly working. The only thing not working are some of the Dolby 5.1 ports, but I don't use those. Thanks for the help!


Hey, Have a look here
http://www.tonymacx8...php?f=16&t=9928

#9
Janis_A

Janis_A

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:Luton

No need, I got it mostly working. The only thing not working are some of the Dolby 5.1 ports, but I don't use those. Thanks for the help!


Hi!
I've got the same problem.
How did you get yours to work?

Thanks, Janis

#10
mulcyber

mulcyber

    aspiring geek

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 285 posts
  • Gender:Male
  • Location:Santa Cruz
  • Interests:2 1TB WD drives, GA-X58A-UD5-Rev2 mobo, 12GB mem, PNY 9600 GT graphics, ALC889, SL 10.6.7, iBoot...

Hi!
I've got the same problem.
How did you get yours to work?

Thanks, Janis


http://www.insanelym...p...aded&start=
One idea in this thread is to use ##### 3.2 or 3.3 and
4)Installed System Utilities, ALC8xxHDA + 10.6.2 AppleHDA Rollback

Also MaLd0n has a DSDT Auto-Patcher. A patched DSDT.aml file has a section which updates the audio logic. Also tonymacosx has a DSDT database which might have your motherboard included, make sure that you select an exact match for your motherboard, bios version etc. The finished DSDT.aml goes into /Extra.

http://www.tonymacx86.com/dsdt.php
There are two DSDT.aml there, one with bios F10 and one with bios F11.

#11
Jadar

Jadar

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 posts
  • Gender:Male
  • Location:Unites States

http://www.insanelym...p...aded&start=
One idea in this thread is to use ##### 3.2 or 3.3 and
4)Installed System Utilities, ALC8xxHDA + 10.6.2 AppleHDA Rollback

Also MaLd0n has a DSDT Auto-Patcher. A patched DSDT.aml file has a section which updates the audio logic. Also tonymacosx has a DSDT database which might have your motherboard included, make sure that you select an exact match for your motherboard, bios version etc. The finished DSDT.aml goes into /Extra.

http://www.tonymacx86.com/dsdt.php
There are two DSDT.aml there, one with bios F10 and one with bios F11.


Hey, I just got it working again in 6.7. I used #####, the Non-DSDT HDAEnabler for ACL888, and the AppleHDA rollback, that got me rolling in 10.6.7! Thanks for all the help everyone!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy